Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický snímek na motivy skutečných událostí. V roce 2006 při střelbě na náboženské škole komunity amišů ve městě Nickel Mines v americké Pensylvánii dojde k zabití pěti a dalších pěti zraněných členů této komunity. Film vypráví příběhy rodin postižených touto tragickou událostí, které se díky své víře vyrovnávají s bolestí a ztrátou. (Mičl)

(více)

Recenze (21)

togaf 

všechny recenze uživatele

Z Amišů šla hrůza, to odpuštění bylo tak neuvěřitelné, až mě vyděsilo. Jediná Ida reagovala tak, jsem zvyklá. Film byl místy příliš patetický (holčička v nemocnici vypráví, co se dělo ve škole), ale na druhé straně i mírně kritický k Amišům (odpustí vrahovi, ale ne ženě, které odešla). Silný film o odpouštění, já bych neodpustila - ani Bohu ani Charliemu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

film určite nie určený ortodoxným ateistom, ktorým sa môže film zdať ako reklama na Amišskú cirkev. Napriek tomu, kto nevie kto sú Amiši, (takí zvláštni ľudkovia, kde ženy a deti nosia čepce, nemajú gombíky, nepoznajú traktory - iba kone a koče, nekukajú telku a nemajú mobily ... chlapi nosia klobúky a brady ...ale žijú svojim životom podopretým vierou v Boha) .. a je zvedavý, nech si to kľudne pozrie. Nie je to iba o Amišoch ale najmä o tom ako odpustiť a prečo odpustiť, a ako znášať ťažkú rodinnú traumu. Je to kresťanský film hovoriaci o tom, že ak chceš, aby Ti raz Boh odpustil, musíš aj ty ... v zmysle A ODPUSŤ NÁM NAŠE VINY, AKO AJ MY ODPÚŠŤAME SVOJIM VINNÍKOM, nájsť silu na odpustenie, inak ti nenávisť bude požierať tvoje srdce a nebude v ňom miesta na lásku ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Odpustenie by malo byť vlastné každému. A je jedno, či je niekto veriaci alebo neveriaci. Určite to je lepšie ako živiť vo svojom srdci nenávisť. Výprava síce trocha krívala, ale o to tu ani tak nešlo. Dôležitejšie je to posolstvo a myšlienka na záver. Na televíznu produkciu celkom slušné, silný príbeh. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mám docela slabost pro příběhy Amišů. Bavím se narážkami na ně v různých seriálech, počínaje Simpsny a nekonče 2 Broke Girls. Z hraných filmů byl výborný Svědek i komedie Vidláci. A chystám se na reality Breaking Amish. Celé to přitažlivé kolem nich spočívá ve stejném poučení, jaké nám měl předat film Vesnice. Z mnoha těchto a dalších důvodů jsem se tedy nadchla i pro Amish Grace. Vynikající televizní film podle skutečné události. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Kniha Jób podle skutečné události. Je jednoduché mít víru, když je vše zalité sluncem, ale ta pravá zkouška víry přichází až v mezních situacích lidských. Nadprůměrný televizní snímek se slabým rozpočtem, solidním hereckým obsazením, navíc mírně poukazující na amišskou pokrytctví (hlavní hrdinka má odpustit člověku, který ji zabil dceru, ale se sestrou se vídat nesmí, neboť odešla z komunity). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama