Reklama

Reklama

VOD (1)

Silný příběh vypráví jeden z nevětších milostných příběhů 20. století: vztah literárního génia Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. V hlavních rolích uvidíte Nicole Kidman a Cliva Owena. Film Hemingway & Gellhorn z dílny Philipa Kaufmana s Clivem Owenem a Nicole Kidman v hlavních rolích, vypráví o vášnivém milostném románku a následném bouřlivém manželství Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. Příběh sleduje dobrodružné spisovatele skrze sedm zemí v období Španělské občanské války. Vzájemná přitažlivost Hemingwaye a Gellhornové z nich udělala jeden z prvních vlivných slavných párů a otevřela jim cestu do vyšších společenských kruhů, včetně Hollywoodské smetánky, aristokracie literárního světa i prezidentské rodiny Spojených států amerických. Příběh zároveň na pozadí ukazuje některé z velkých konfliktů tehdejší doby. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (54)

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som sa tak tešil na túto skvelú hereckú dvojku, ale bola to katastrofa. Nieje veľa snímkov, pri ktorých som pociťoval zlosť a neustále sa díval, koľko snímke zostáva do konca. Taktiež som chcel pár krát rozmlátiť notebook. Veľký potenciál absolútne nevyužitý. Milujem Nicole Kidman, ale postavu, ktorú tu stvárnila som doslova nenávidel a hnusila sa mi. A ono to ani v skutočnosti nebola príťažlivá žena ale prachsprostá nána. Tu sa dočkáme odpudivých šukačiek pri bombardovaní a neuveriteľne časté a otravné hádky dvoch hlavných protagonistov a zároveň milencov. Ani stvárnenie doby ma neoslovilo, koniec koncov je to TV film a o tom svedčí aj jeho rozpočet a vizuálna stránka. Hrozné. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Neobyčejná love story na pozadí válečných dramat a prolitá hektolitry alkoholu.. Příběh o vztahu, ve kterém se milenci titulovali více sprostými slovy, než by si vyznávali lásku a přesto se hluboce milovali.. Avšak jejich láska nebyla silná, aby porazila nudu všedního dne, upřednostnila se před kariérou a potlačila vyšší smysl životního poslání.. Nicole Kidman a Cliva Owena jsem celou dobu hltala.. I přes délku stopáže se do filmu nevešlo vše, co by mě zajímalo.. Další příjemná záležitost z produkce HBO :-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou postavy z reálného života, tady najdete jen figurky vyznačující se svými typickými hláškami a proprietami svých předobrazů. Jako byste si místo životopisu Che Guevary koupili tričko s jeho fotkou a pak o něm začali někomu něco vykládat. Nenajdete tu Hemingwaye, Gelhornovou, Cappu ani další historické postavy, ale jen jejich obchodní značky. Navíc Kidmanová se svým botoxem vyžehleným obličejíčkem skotačící v zákopech a pod palbou, není v postavě zapálené novinářky právě nejpřesvědčivější. /27. 11. 14./ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To že Nicol a Clive opanovali film se při jejich talentu a charismatu tak nějak dalo očekávat. Jedině díky nim je film celkem koukatelný. Ty dobový záběry co občasně vyskakovaly do filmu mě teda moc nenadchly. Vůbec obraz na to, že rodič filmu je HBO působil místy dost lacině. Co naopak zapůsobilo, byla celkem hezky natočená šukandička i když ehm, ehm, už vidím jak kolem padaj bomby, padá mě střecha na záda a já při tom předvádím sex století. Vztah Ernesta a Marthy vypadal zajímavě, byť moh bejt přece jen propracovanjěší a detailnější, protože chvílema to vypadalo asi takhle. Ernest nachlastanej jak doga, k němu přijde Nicole "Jéééé je další válka, u toho musím bejt" a odjíždí. Pak se Marthy objevuje vždy uprostřed válečné vřavy a posloucháme jak myslí na Ernesta. Ernest chlastá, pak přijede Marthy, Ernest chlastá, něco si zamumlaj, Marthy Jéééé válka tam musím ject a Ernest chlastá. Samozřejmě Ernest i píše, ale i u toho chlastá, a nebo taky Ernest chytá ryby a u toho chlastá. Zatímco Marthy pobíhá někde ve válce a myslí na Ernesta, no a když je z Ernestem, myslí na válku. Fakt úžasnej vztah. ()

Sonnery odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka. Nejhorší interpretace Hemingwaye, jakou můžou udělat jenom hluchoněmý negramoti dodělaný slepotou. Jak jinak si představit kýčovitej příběh založenej na článku z Blesku? Hemingway je pojat stejně ujetě, jako u Woodyho Allena, ale tady je to bez nadsázky. Už jen ta scéna se "sebevraždou"! Doprdele, kdyby se měl Hemingway zabít tak, jak to ukázali v týhle píčovině, tak kdo by dumal, jestli to byla nehoda nebo ne? Pičazryby Gellhornová je vyobrazená jako nejfajnovanější ženská, co kdy ukázala ve filmu kozy a okatě se snaží předvést, že ostatní Hemingwayovy manželky byly jen domácí puťky - co to kurva je? Tenhle film prostě zkresluje fakta jako prase. Třeba všechny historický osobnosti musí každou chvíli, co se objeví na plátně, pronést jejich pamětný citát (i když ho třeba logicky v tomhle období pronést nemohli). Scénář jednoduše napsali bulvární zmrdi a já odmítám podporovat světovou demagogii, protože spousta méněcenejch nečítajících jedinců si po tomhle filmu bude myslet, že to tak všechno bylo. Hemingway a Gellhornová je prostě hrubě blbej film, což bystří diváci poznají ihned, jakmile pochopí, že Gellhornová ve filmu nosí tanga, aby měla lepší prdel ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Pat Jackson, editor zvukových efektov filmu, povedal, že najväčšou výzvou pri robení zvuku pre film bolo „zariadiť, aby archívne zábery a zábery naživo natočené lokálne vyzerali bezproblémovo.“ Veľká časť filmu bola natočená v oblasti San Francisco Bay Area, pričom opustená stanica 16th Street v Oaklande nahradila hotel Florida. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v San Franciscu, San Rafael, Livermore, Oakland (Kalifornia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 28. februára do 3. mája 2011. (Arsenal83)

Reklama

Reklama