Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

shantim 

všechny recenze uživatele

Prumerna podfukova (komedie?), ktera nedosahuje kvalit napriklad Dannyho partaku nebo Podfu(c)ku. Trochu me zkalamala Rachel Weisz, ktere vykon pripomina herectvi zacinajici ochotnice. 62% hvezdicek ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

No možná budu jeden z mála, komu se líbil závěr. Dokonce i přesto, že byl velmi dobře předvídatelný a vlastně člověk musel vědět nebo přinejmenším aspoň tušit, že přijde nějaký zlomový zvrat. A ikdyž jsem měl stále pocit, že film kopíruje jiné filmy podobného ražení...kriminálka, spousta zvratů, ten je s tímhle, ten zase s támtím plus nakonec ten finální zvrat...tak mě to bavilo. Nenudil jsem se a mohl bych dokonce říct, že jde o příjemnou podívanou. Malinko mě zklamal Dustin Hoffman, jinak bych dal i 4*. Naopak potěšil Paul Giamatti. 65% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dobře zahrané s několika slabšími místy, s ucházejícím, ale předvídatelným rozuzlením je Chladnokrevně koukatelnou záležitostí, která odsýpá a neuráží. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z podfukářských filmů bych film Chladnokrevně rozhodně řadil k tomu lepší.Podle mě,problém těchto snímků spočívá v tom,že se tvůrci snaží o co největší zamotanost,podfuky a podrazy,bohužel ale většinou podrazí nohy jen snímku samotnému.Tím se právě Chladnokrevně vyjíma,protože ikdyž je zde těch podfuků neskutečně mnoho a prakticky je podniká každej na každýho,divák se v tom nezamotá ani na chvilku,což právě u ostatních snímku se většinou nepovede.Navíc více než slušné herecké obsazení dělá z Chladnokrevně dobrou filmovou zábavu! ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Akčný film? No tie mám hrozne rád preto aký uveriteľný a úchvatný dej majú :). NIektorý herci boli navyše na absolútne vedľajšej koľaji a vadila mi aj ta geniálna prepracovanosť záverečnej lúpeže, určite je to dobrý film ak by som sa nato pozeral voľným okom no já som sa snažil držať pri zemi, pochopil som len to že Filmy od štúdia Lions Gate Films si už asi nikdy nepozriem, podobne dopadol aj Mariňák v ich podaní. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Joj, toto je fajný filmík :) Nič svetaborné ale páčilo sa mi to. Andy Garcia vyzeral tak trochu ako houmlesák a Paul Giamatti s tou jeho "záchodovou fóbiou" bol podarený. Rachel Weisz naproti tomu sa mi zdala moc fádna, nehodila sa mi sem. A Dustin Hoffman? Jeho Winston King rozosmeje aj mŕtvolu :) Pointa je výborná, aj keď som ju očakával. No aj tak 4*. ()

KmK 

všechny recenze uživatele

Cože? Největší filmový podraz od dob Podrazu? Proč si vůbec tento paskvil bere do úst Podraz, kterému nesahá ani po kotníky? Mnoho společného tyto filmy opravdu nemají. Ach jo... Situační zvraty se v tomto díle konají co 10 minut, jsou však naprosto účelové a trapné. Plejáda hereckých hvězd se tudíž nemá čeho chytit a celé to vyzní naprosto fádně. Zbytečný film... ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Film prostříhaný skrz na skrz plný vyjebávek a podfuků. Slušný příběh i zápletka, sympatické obsazení snad proto mi Jakovi parťáci přirostli k srdci. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Film má sice hvězdné obsazení, ale to je asi tak všechno. Jinak je spíše průměrný. Mě rozhodně jinak zvlášť nezaujal. Je to takový slabší odvar Dannyho jedenáctky. Z herců se mi nejvíce líbil Dustin Hoffman. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Špatná napodobenina Dannyho parťáků, Hráčů a dalších podobných filmů. Nemá to jiskru ani šmrnc, postavy jsou nesympatické a celé je to takové zmatené. Zkrátka vše, kde Dannyho parťáci excelují, Chladnokrevně propadá. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nijaká pointa , co by vám v paměti uvízla desítky let, ovšem se vším tím okolo si to pár týdnů, možná i měsíců budete pamatovat. Tohohle "smětí" už tu bylo tolik, že se člověk pomalu nedokáže orientovat ve vlastních myšlenkách. Tento kousek je prostě účinnější díky hereckému obsazení (zvláštní obdiv patří Rachel, které to vážně sekne). Už zmíněná ničemná pointa je rozkouskovaná na mini dílečky, které s kvalitním lepidlem opět připlácnete dohromady, přesně jako to udělal Foley. Film je prostě průměrný, ALE za konečně kvalitnější propracování "ochcávaček" jeden druhého, přidávám další. ()

Reklama

Reklama