Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Hm... pár zajímavých myšlenek, ale toť vše. Kolikrát mě to tak nudilo, až jsem si některé scény musela "popohnat" (ač by mi to normálně bylo proti srsti, nicméně, nemohla jsem jinak), jelikož bych ten film ani nedokoukala. Vlastně jsem na to od začátku až do konce koukala jen kvůli Kat. Josh Lucas měl pár dost obstojných momentů, ovšem ve finále žádná velká sláva. Naopak alespoň malého překvápka se mi dostalo v podobě pěkné tvářičky Reece Thompsona. Carolinin otec si tam párkrát štěkne a ve finále zůstane nevyslyšen a já mám chuť na cupcakes a ledničku prázdnou. Sečteno podtrženo, fakt nechápu tak vysoké hodnocení. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Nejsem teenager, ale tohle se mi líbilo. Carolina mi sice svým sebevědomím lezla na nervy, ale co, každý se chce vybouřit. Měla smůlu. Narazila na dva slabochy. Hudba a kamera se povedla. Konec byl přehnaně poetický, ale po ránu mě film uvedl do zvláštní nálady :-) ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tento film sa tak snažil byť niečo viac ako je, až sa mu to podarilo. Napríklad záverečná scéna (na útese či kde to stáli), v ktorej išlo o uhol pohľadu. Kvôli tomu nápadu mi to ani neprišlo ako klišé. Hlavná hrdinka síce bola občas tak nad vecou, až trochu od veci, ale určite z toho nevzišiel len obyčajný teen fillm. Ak bol toto účel Daydream Nation, cieľ je splnený. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Cast teenagera vo mne zhlta ten pribeh aj s navijakom, tesiac sa z priehrstia malych detailov roztrusenych v pribehu aj s tymi obzvlastneniami zazitych schem, ktore su pouzite tak citlivo, ze spatne paradoxne niektore schemy prave utvrdzuju. A potom je tu Kat Dennings....ktora ide mimo stupnicu a v tomto filme multiplikuje vsetko to caro a charizmu, ktorymi uz uputala v Nick and Norah´s Infinite Playlist. Pre mna osobne jedno z najprijemnejsich filmovych prekvapeni posledneho obdobia. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přestože se děj pomalu vleče, tak nenudí. Obvykle mě podobné příběhy z maloměsta příliš nezaujmou, protože se v nich nic moc neděje - někdo ("nasty girl") se přistěhuje, snaží se zapadnout, něco málo se semele a přijde konec bez většího zákmytu vzrušení. Ale Kat Dennings (připomíná mi Krystýnu Leichtovou v Comebacku) ho vypráví poutavě. Nebo je možná tak poutavá její postava, a to, jak excelentně ji podává. Pravda bude někde mezi. 65% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama