Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna a dost podpriemerna hororova podivana hemziaca sa surrealistickymi vyjavmi, kadejakymi podivnostami a bizarnostami. A pre mna aj nestastny pokus spojit art s hororom. Horor suvisi podla mna s krimi zanrom, frylermi a akcnakmi. Reziserovi Zombiemu /Halloween 2007/ nevyslo toto nestastne spojenie art + horor. 20 % ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Obskurní a vizuálně halucinogenně zpracovaný horor, jak by se od Zombieho dalo čekat. Bohužel film směřuje od nikud nikam, jen spousta indícií a polovičatých náznaků, řek bych až s Trierovskou (ta atmosféra je protě úplně stejná) škodolibostí a náznaky hnusu. Nadějně rozjeto, ale neodnes jsem si z toho vůbec nic. Takže pokud dávám za 3, tak ještě hodně nadsazuju a to spíš proto, že jsem tenhle trip moc nepochopil... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nevzrušivé, přinejmenším tedy oproti předchozí Zombieho tvorbě. Spíš než intenzivní je to místy hlasité. A spíš než tajemné nesoustředěné. Popkulturní odkazy leda do počtu. Přitom tak atraktivní téma! Nechápu, jak to Zombie, kterého jsem si za krátkou chvíli stihl oblíbit, mohl dotáhnout k takovému standardu. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, jak se Lords of Salem tvářili, vypustil Zombie klasický satanský horor, který jako by vypadl z toho nejlepšího, co nabízely '70 a '80. S příběhem, jenž nemá nečekaná zákoutí, s postavami, které svým jednáním citují své druhy z minulých let, nádhernou, minimalistickou kamerou a pomalým tempem děsu "někde za rohem". Zombie si filmem trousí drobné vizuální i dějové odkazy na to nejlepší, co minižánr nabízí, především Rosemary má děťátko a Vymítače ďábla - nebo jsem měl alespoň ten dojem, nikdy mi nepřišel příliš doslovný a mohlo jít stejnou měrou o můj klam, jako Zombieho um. Už ale jen to, že mi podobné filmy skákaly při sledování v hlavě a neměl jsem pocit, že sleduji jejich vykrádaní či levné citování, s tím, jak dokáže režisér s málem efektivně strašit a melancholicky deprimovat, ho řadím na svůj žebříček toho nej, co lze v historii filmů s obráceným křížem najít. Jo a - samozřejmě, že zvukově to je opět stejná slast jako vždy. __ Vidím to tak, že časem se hodnocení asi ještě pohne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Rouhající hudba zní v mé mysli a dohnala mě k šílenství. Heidi (Sheri Moon Zombie) má celou ložnici vytapetovanou náměty z filmu "Cesta na Měsíc" z roku 1902. Na tomto příběhu mi vadí, že velká část se odehrává ve snové sekvenci a když se něco děje, převážně se konkrétní osoba prostě probudí. Ničí to koncentraci a člověk (divák) pak opomene na podstatu příběhu ze Salemu. Párkrát jsem se leknul, ale šlo spíše o vnímání zesílené hudby v místech, kde se máte leknout. Příběh, ten surový, je napínavý a podpořený dobrou hudbou. Hlavní hrdinka Heidi, kterou hraje manželka Roba Zombiho, Sheri Moon Zombie je prostě krásná ženská a divákovi je jí líto ikdyž tuší, že s tím nic nedokáže změnit. CITÁT - Šlapeme po kříži, pliveme na knihu lží........ Okolo 84 minuty má Heidi na sobě tričko s hlavou Roba Zombieho. Fotografie na obalu DVD,kde má Heidi bíle namalovaný obličej s černým znakem je ve filmu vidět pouhých dvacet vteřin. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z reálných soudců salemských čarodějnic se jmenoval John Hathorne. (hladass)
  • Přestože Billy Drago opustil film ještě před jeho natáčením, je uveden ve všech castingových listinách. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno