Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezdá se vám ten hostinský nějakej rohatej? Čekejte (Velkopopovického) kozla v pekelném lokále. Služebníci pekla roznášejí své pekelné buřty a Rob Zombie k tomu pouští metalovou muziku. Rádiové moderátorce Heidi kdosi pošle do práce vinyl s tajemnou hudbou nazvanou "Páni ze Salemu", která místní ženy dostává při jejím poslechu do transu. V domě, kde bydlí, se nikdo nechce nastěhovat do bytu číslo 5. Za vším je dávná kletba upálených uctívaček Satana ze středověkého čarodějnického kultu. Za celou exekucí stojí jistý reverend Hawthorn, jehož kořeny vedou až do současnosti. Ještě že má pan režisér takovou pohlednou ženu, protože jinak by se nebylo ani na co dívat. Sheri Moon Zombie v nové obrýlené image a s dredy nijak neztrácí s celkovým pojetím filmu, u kterého excentrický režisér tentokrát poměrně slevil ze svých extrémů, a tím také film zbavil toho, co jeho díla dělá zajímavými a především vymykajícími se z běžné hororové produkce. Svůj film pojal do ponurého až tmavě depresivního hávu, který občas funguje, ale při svém táhlém tempu se spíše dostavuje nuda. To je prvek, který u jeho předchozích filmů neznám. Film na mě působil kolovrátkovým stylem a stále se nedokázal patřičně rozjet a odpoutat se od své vlažnosti, povětšinou protkané obskurními obrázky a polonahou Sheri. Negativní dopad také měla jeho předvídatelnost. Některé scény zapůsobily a některé prošly bez odezvy a opětovně jsem nabyl dojmu, že pro film byly často zdržující a rozvleklé. Rob Zombie se pokusil o svůj nejkomplexnější horor v poměrně nepříliš stravitelné scenáristické formě, jejíž byl sám autorem, a je škoda, že při svém přemrštěném podání, se tento film stal i jeho nejrozvleklejším, i když poměrně pozoruhodně natočeným. 60% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rob dosáhl tvůrčí volnosti své vize, zamýšlel "slow-burn" atmosferický mindfuck horor, který ale bohužel nefunguje - vůbec. Víc bych si ho jistě užil v knize plné obrazů, nebo v útržcích soundtracku někde při noční procházce po zřícenině, ale toto nedopadlo, náznak prázdnoty patrný již ze dvou HALLOWEENů se tady projevil naplno. Tak snad příště. Do té doby... Count Gorgann & CRUSHING THE RITUAL! (P.S. můj halloweenský nazi Gorgann) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný, toť pravda. Ale sklamaný iba v tom, že R. Zombie sa v tomto prípade ( potreboval ? ) otočiť od fanúšikov, čím si viacerých pohneval a nejakých iných možno získal. Jedno ale viem na isto, že nasr@l celú pokryteckú cirkev a veľa ich zdegenerovaných ovečiek. Bééé! Ale nie o tom som chcel. Brutalita, morálne abnormálna normalita a zbierka hororových veteránov. No ešte, že tak. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je nepochybne zaujímavý režisér, no jeho ambície prekonávajú jeho reálny talent (čo bolo do očí bijúce pri Halloweenoch). Lords of Salem je psychedelická pocta satanistickým hororom zo 70s a konca 60s, no bohužiaľ snaha padá pre Zombieho neschopnosť rozprávať príbeh a pre jeho obsesiu raz skvelými, raz smiešnymi (záver s dildami) no skoro vždy samoúčelnými psychedelickými scénami. To najlepšie vidieť na prítomnosti niekoľkých wake-up scenes, tak typických pre kolíziu absencie umu rozprávačstva a sklonu k predvádzaniu sa snovým vizuálom. Príbeh nikam nesmeruje iba prekračuje na jednom mieste a vyvrcholenie filmu vyfučí do vetra. V konečnom dôsledku Lords of Salem nie sú ani tak retro 70s satan horor ako skôr Marilyn-Manson-like videoklipom natiahnutom na stopáž celovečerného filmu. V niektorých momentoch je to teda pôsobivé, no film ako celok je zapadnutý prachom už teraz v čase jeho vydania. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nie je potrebné z celého toho sa počmárať. Koment, ktorý neguje ten druhý a naopak - to sem nepatrí. Nech každý vypľuje svoj názor a netreba škrabkať. Rob je Môj čávo aj keby niečo pokazil , tak má bonusy, ktoré to vyžehlia. Je to iný ROB na akého sme zvyklí. Tu sa nejedná o zasrané slipy a odpalovičky skoro až v grind kabáte.( je tutti, že Q.T ho husto sleduje, Vadia tie kríže aj tie bláboly, ale potrebný Sigh a nekonečne squelá Sheri , ktorá ho len tak nepustí (ani sa nedivím ) Pitvať rocker pestrofarebnú a hlbokomyselne sa zamýšlať nad posolstvom - to vynechaj. Je jasné , že Rob nefunguje len na črevách , ale dokáže sa odchýliť a odskúšat si fanúsikov. JE BOŽÍ a milujem ho. Vizuálna hostina bez posolstva , remeselne vyžmýkaná.( BRUCE / SHERI / DEE /LYNCH /...proste atmosfear a Trier to nebude nikdy - už ani Raimi.Nemám ,čo dodať. Ideš do diskusie ? - choď. Inak najblbší cover aký k tomuto niekto pripol. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • The Lords of Salem není prvním filmem, ve kterém se Bruce Davidson zabýval salemskými čarodějnicemi. Už předtím účinkoval ve snímku Čarodějky ze Salemu (1996). (hladass)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Santa Claritě a Salemu. (Terva)

Reklama

Reklama