Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

castor 

všechny recenze uživatele

Svižná jednohubka, která je povinností pro ty, kteří chtějí na půl druhou hodinu úplně vypnout. Společnost jim bude dělat sympaticky hláškující (někdy násilně a jakoby na povel) Guy Pearce, i s černou hlavou okouzlující Maggie Grace a také pořádný ranec NÁHODY.. Nevyzpytatelný Francouz Luc Besson občas zplodí totální nesmysl, v jeho produkčně-scenáristickém balíku ale Lockout zaujímá poměrně slušnou pozici, a tím pádem solidní námět a žádné odfláknuté řemeslo. Úvod je hodně vydařený (až na tu videoherní sekci s motorkou), postupně zjistíme, že tu s námi bude drsný agent s falešným obviněním z vlastizrady a vraždy na krku. Očistit ho (jak už to tak bývá) může jedna šílená záchranná akce (během inspekce na přísně střežené orbitální věznici MS-1, kde jsou ti největší prasáci a vrahouni, dojde ke vzpouře – mimochodem inspekci vede dcera prezidenta a mimochodem jsme v roce 2079). Celý koncept vesmírného vězení se zmraženými vězni je samozřejmě kravina na druhou (navíc vůbec není vysvětlená), některé momenty jakbysmet (skok z kosmické stanice a za pár desítek vteřin přistání na silnici uprostřed velkoměsta) a některým berličkám se musíme buď pousmát, nebo je jednoduše přejít (bezpečnostní protokoly o zbraních zřejmě neplatí pro černochy). Jinak ale spokojenost, a to poměrně velká. Stylově kouřící Pearce je nezničitelný i při pádech z velkých výšek, Grace je sarkastická holka od rány, záporáci jsou slušně ujetí a videoklipová režijní dvojice Mather/St. Leger moc dobře ví, že točí stylový brak.. Film je přece čirá zábava!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který bychom v 90. letech milovali, ale dneska nám přijde jenom jako fajn jednohubka připomínající starý časy. Naštěstí je to ovšem jednohubka hodně zdařilá, která šlape od začátku do konce a člověk se nenudí. Guy Pearce hláškuje, Maggie Grace to sekne a akce je vzhledem k rozpočtu hodně dobrá. Jen ten záporák je slabší a nějaké velké akční finále bohužel taky chybí. Ale i tak hodně přijemná akční jednohubka. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $14,326,864Tržby Celosvetovo $38,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,843 //počet predaných kusov 205,033Tržby za predaj DVD v USA $5,888,134 //počet predaných kusov 344,266║ väčšie sklamanie som ani nemohol čakať, nehoráznu báchorku zas Besson vypotil, mohlo to byť aspoň slušné akčné béčko ale tento zlepenec nemá skoro čo ponúknuť, k tomu miestami fakt otrasné triky, ktoré sa ani nesnažia nič skrývať, ale herci újdu aj keď nemajú skoro čo hrať /35%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Pearce je vražedná hláškující mašina a film je příjemná vzpomínka na doby, kdy se scénáře psali jednoduše, béčkově roztomile a úderně bez často ubohých snah o podtext a intelektuální kecy či infantilní rovinu.. Jediný důvod, proč by tomuto filmu slušelo vzniknout právě v těch bájných letech osmdesátých, jsou digitální zrůdnosti a přece jenom málo pořádných zakončovaček ala Komando.. Ale jinak Besson zase dokázal přímý headshot, ať už myslíte čímkoliv :) Maggie splňuje všechny požadavky pro krasavici mezi stádem psychopatických šílenců, ten hlavní je pak náramně hnusný a musím říct, že zvyknout si na jeho vskutku výrazný hlasový projev bylo peklo.. Snaha o orámování hlavní zápletky podzápletkou trošku vyznívá do prázdna. 1 hvězda hlavně za ten feeling a Guye - skoro bych se odvážil mluvit o nejvýraznější roli jeho kariéry. Skoro, protože moc jeho rolí jsem neviděl :) Má pro mně táta nějakej vzkaz? Jo, seš adoptovaná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutně laciný a v podstatě tupý film, ale je krásné, že to tvůrci vědí a v defacto se baví stejně jako divák, který nevěřícně zírá na obrazovku co pár minut. Nečekal jsem, že Guy Pearce umí být až takhle cool a že Maggie Grace má až takové koule. Překvapení na všechny strany, aneb i za pár babek se dá natočit celkem solidní akční film, který nestaví na pitomém scénáři (kupodivu ale nevadí), nýbrž na charizmatu hlavních představitelů a smršti arogantních hlášek. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Režisérům se zdál Guy Pearce na svou roli příliš hubený, a tak bylo součástí jeho přípravy na roli také cvičení a proteinová dieta. (DivX)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)
  • Wilhelmov výkrik: väzeň, ktorý zakopne a spadne hneď po tom, čo vyjde zo stázy. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama