Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

castor 

všechny recenze uživatele

Svižná jednohubka, která je povinností pro ty, kteří chtějí na půl druhou hodinu úplně vypnout. Společnost jim bude dělat sympaticky hláškující (někdy násilně a jakoby na povel) Guy Pearce, i s černou hlavou okouzlující Maggie Grace a také pořádný ranec NÁHODY.. Nevyzpytatelný Francouz Luc Besson občas zplodí totální nesmysl, v jeho produkčně-scenáristickém balíku ale Lockout zaujímá poměrně slušnou pozici, a tím pádem solidní námět a žádné odfláknuté řemeslo. Úvod je hodně vydařený (až na tu videoherní sekci s motorkou), postupně zjistíme, že tu s námi bude drsný agent s falešným obviněním z vlastizrady a vraždy na krku. Očistit ho (jak už to tak bývá) může jedna šílená záchranná akce (během inspekce na přísně střežené orbitální věznici MS-1, kde jsou ti největší prasáci a vrahouni, dojde ke vzpouře – mimochodem inspekci vede dcera prezidenta a mimochodem jsme v roce 2079). Celý koncept vesmírného vězení se zmraženými vězni je samozřejmě kravina na druhou (navíc vůbec není vysvětlená), některé momenty jakbysmet (skok z kosmické stanice a za pár desítek vteřin přistání na silnici uprostřed velkoměsta) a některým berličkám se musíme buď pousmát, nebo je jednoduše přejít (bezpečnostní protokoly o zbraních zřejmě neplatí pro černochy). Jinak ale spokojenost, a to poměrně velká. Stylově kouřící Pearce je nezničitelný i při pádech z velkých výšek, Grace je sarkastická holka od rány, záporáci jsou slušně ujetí a videoklipová režijní dvojice Mather/St. Leger moc dobře ví, že točí stylový brak.. Film je přece čirá zábava!! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ako vysvetliť plné hodnotenie tohto filmu? niekedy dosť subjektívne nadhodnotím filmy, ktoré inak "objektívne" stoja za maximálne tri silné hviezdičky, keď ma film osloví, pobaví, nenudí, očarí a keď vidím, ako zjavne je podhodnocovaný, nepochopený či prehliadaný - áno, je to prípad aj lockoutu, ktorým si besson u mňa trochu vylepšil skóre po pár predošlých prešľapoch europy corp. - je veľmi potešujúce, že aj dnes niekto dokáže natočiť poctivé, oldschoolové akčné sci-fi béčko ako vystrihnuté zo zlatých čias tohto subžánru: podobnosť z útekom z new yorku, prepadnutím z pacifiku, dokonca možno skalou alebo con airom tu je, scenár v takomto type filmu si nenárokuje prvenstvo v originalite či dokonca nejakej základnej logike pri dodržiavaní fyzikálnych a iných zákonov - i napriek tomu je scenár oveľa vydarenejší, než mnoho iných filmov europy, ktoré sa neodohrávajú na vesmírnej stanici plnej najnebezpečnejších väzňov; film samozrejme ťahá guy pearce, jeho hlášky a "ksichty", a skvelo fungujúca skupinka väzňov, ktorá je výborne nacastovaná, namaskovaná a vystavaná. chémia medzi týmito dvoma zložkami, peripetie ako vystrihnté z príručky "ako napísať dobré akčné sci-fi béčko" (revidované vydanie z roku 1984) veľmi šikovne zamaskovaný nižší rozpočet, pár vydarených akčných scén, to v mojom prípade (človeka, ktorý išiel do kina a ani nevedel na čo) zafungovalo a som ochotný si priznať, že nadhodnocujem, no rovnako som ochotný si to hodnotenie ustáť; kiež by sa v tomto prípade amíci od bessona poučili - nemuseli by sme sa dožívať takých trapasov ako bol g.i. joe, van helsing... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona by to byla takový taková bezvýznamná píčovinka, nebejt postavy hlavního hrdiny, jehož kombinace cynismu a sebevědomí byla nadpůrměrně stylová a bavila od 0:00:01 do 1:31:04, některý hlášky pana Snowa byly lahodný a poslouchaly by se znova a znova. Celkový dojem kazila prezidnetova dcera, jednak v současný době začínám být na dcery prezidentů těžkou alergii, protože není nic horšího než když si nula myslí že je bůh a jednakt nějak rychle se nám dcerunak změnila z rozklepaný nány v drsňačku, to bylo směšný, ale jinak, jo frantici, můžete si v klidu zazpívat Marseillaisu, protože jste docela nečekaně zabodovali. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně a je mi úplně jedno, že skoro ze všech zdejších komentářů vidím zoufalý křik nudááá! Tak to není zrovna nejchytřejší film pod Sluncem, no. Kdyby byl, zase by ho polovička lidí nepochopila a zase bych tu slyšel samou nudu. Nevím, jak se Guy Pearce připravoval na svou roli, ale vypadá to, že bral lekce hláškování u Johna McClana, a hodiny moderního kadeřnictví u střihorukého Edwarda. Maggie Grace pak působí jako nádherný přívěšek na krku vesnického burana. Jejich společné dialogy, nabroušené jako břitva a štiplavé jako smrad na veřejných záchodcích, mi řádně procvičily břišní svalstvo. A zbytek? Jó, zbytek byla nudááá... =) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V nejstřeženějším vesmírném vězení zvaném MS-1 plném vrahů a násilníků a důmyslně umístěném na oběžné dráze došlo ke vzpouře. Ke vší smůle je uvnitř prezidentova dcera, která tady byla na návštěvě. Jen jeden muž ji může odtud dostat, aniž by jí byl zkřiven vlásek (ale o nevzhledném obarvení jejích vlasů nebyla řeč) a tím mužem je Marion Snow. Bývalý špičkový vládní agent před nedávnem neprávem obviněný ze spáchání vraždy. Na nebezpečnou misi, jejímž cílem je zachránit prezidentovu dceru se mu moc nechce, ale aby prokázal svoji nevinu, bude muset nakonec kývnout. Akční exploze, porce dobrých hlášek a kouřící Guy Pearce to jistí. Je dobře, že byl do role obsazen právě on, protože na nějakého steroidního pitomce leštícího si své přebujelé ego do půl těla svlečený v posilce, jsem opravdu zvědavý nebyl. Pearce je v roli sympaticky chlapský a hlavně normální a hláškuje jedna radost. Rovněž cíl jeho záchrany, který hraje Maggie Grace, je vhodně zvolený a do půlky filmu je to blond krasavice. Od půlky jí však provedli něco moc nehezkého s vlasy, a tak to raději nebudu rozmazávat. Film je od prvního záběru strhující, ale nevydrží mu to až do konce, kdy se začal mírně zhoršovat. Počáteční scéna, kdy dostává hlavní hrdina vždycky ránu pěstí, a když zmizí jeho hlava ze záběru, objeví se titulek zvěstující, kdo ve filmu hraje, je mimořádně nápaditá a v nastaveném trendy akčním stylu se pokračuje a film nasadí pekelně dynamické tempo. Rovněž vězni, které vede dvojice bratrů, kdy jeden z nich je solidně nechutně podaný retard a druhý vyloženě prevít, snesou vysoké měřítko. Výprava a akční scény se také povedly a Luc Besson dohlížel na to, aby film měl spád a zůstal na vysoké úrovni. Přibližně v poslední třetině film tempo ztratí, objeví se nepříliš zajímavý politický motiv a slabší finále. Právě finále mělo být super, protože super rozběhnutý film by si to zasloužil. Dále je třeba zmínit, že film je volným přepracováním béčkoidního akčního filmu "Útěk z New Yorku" s Kurtem Russellem. Sám tento film dovedně zastírá béčkový původ, ale ne zase až tak dovedně, aby to nebylo poznat. Co na tom záleží. Já se při napínavém a strhujícím útěku z vesmírného vězení "áčkově" bavil. 90% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Maggie Grace se v rámci přípravy na role musela přiučit kaskadérským a bojovým kouskům. Svou roli totiž natáčela bez kaskadérky. (272827)
  • Natáčanie prebiehalo v metropole Srbska - Belehrade, a tiež v Štúdiu PFI, ktoré tam sídli. (MikaelSVK)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama