Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Ariel Vromen natočil film, na který jsem se dlouho těšil. A jak už to tak bývá, s dlouhým očekáváním přichází zklamání. Zklamání není nijak zásadní, ale ani zanedbatelné. Vromenovi se podařilo v tomto filmu de-facto vše, až na jednu věc. Prožitek. Zabiják namixovaný s milujícím otcem rodiny a dostanu jen v obou směrech jakousi základní fasádu? Nechtěl jsem u filmu brečet, nebo se cítit hezky při námluvách Shannona s Ryderovou, ani jsem se nechtěl cítit úzkostlivě při dramatických scénách s rodinou (nemohu jemenovat). O tyhle emoce mi opravdu nejde (ale i těch je tu pomálu). Jde mi o to, že celý film, byť se na něj sakra dobře dívá, je natočen tak nějak, jak už to v dnešní době bývá zvykem - sterilně. Postavy, až na Shannona jsou vám, více- méně u prdele. Není koho si oblíbit. Celý film je pak prosté tam zabije, tam zabije. Dojde domů, koupí dárek. Vražda, večeře s přáteli. Vražda, koupí dům. Chybí tomu ono pověstně "něco". Michael Shannon je bez debat brilantní (ostatně jako vždy). To co se mu honí v očích nemá obdoby. Je největším tahounem a držákem tohoto jinak (po těch mých kecech, které měli vysvětlit proč nedávám a nikdy nedám hvězdu pátou) opravdu brilantně natočeného snímku, který mohl být něčím víc, než ve skutečnosti je. Na jednu stranu škoda. Na druhou stranu díky, za alespoň za dobrý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, zaklepat mi u dveří Ritchie Kuklinski (prstem) a Anton Chigurh (jateční pistolí) s posláním se o mě „postarat“, bylo by mi hned jasné, že se nejedná o zaměstnance pečovatelské služby, co mi nesou oběd v ešusu. Jediná šance jak vyváznout, je vyčíhnout moment, kdy by ti dva byli zabráni do hádky o házecí minci. Vsadím se totiž, že by ji Polák chtěl pro svou starou do kasičky.. Shannonův kožený ksicht vytažený z mrazáku Family Frostu + retro káry, hadry, či účesy působí velmi autenticky, jinak však chladné, strohé a bezcitné jako dualita hlavního hrdiny, což je možná i důsledek toho, že režisér pojmenovaný po pracím prášku jen horko těžko lepil střípky z života „nájemného vraha od vedle“ do nějakého kompaktnějšího celku. Co je ovšem neuvěřitelné, je to, jak ladně „Ross“ Schwimmer přijal image bývalého anglického reprezentačního brankáře Davida Seamana. Že by nový seriál „Přátelé komických inkasovaných branek“? ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Nečekané zklamání, všechno je v podstatě oukej, ale když film skončil, měl jsem pocit, že mě autor o něco ochudil. Film startuje na první našlápnutí, paradoxně na začátku je postava Icemana nejvíce nevypočitatelná a nevíte kterým směrem se bude ubírat. Pak nastříhaně scény toho, jak si Shannon plní pracovní povinností jsou poměrně "působivé". ALE pak jakoby film ztratil směr, sem tam Shannon něco provede, seřve svojí starou, někoho sejme, atd atd. Prostě druhá půlka je docela nudná. Knížka bude asi lepší, ale číst jí nebudu. Tohle se mělo zvládnout líp. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvádrovitá hlava Shannona, to je sen každého filmára pri obsadzovaní vrahov, najlepšie masových, ale zas nie až takých ako Stalin či Hitler, tam už sú potrebné iné deformácie. A je to práve Shannon, ktorý ten film ťahá a myslím, že aj tvorcovia na prvú vedeli, že vďaka nemu film bude o 50% sledovateľnejší. Na vyše stonásobného vraha sme nevideli až toľko, koľko sa dalo. A možno aj brutálnejšie sa dalo. Ale obraz si človek urobí. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Aby Winona Ryder podporila svoj výkon ako ľahostajnej manželky, odstránila všetky stránky zo scenára, ktoré sa jej netýkali. (Arsenal83)
  • Okrem 15-sekundového flashbacku sa vo filme prakticky vôbec nezmieňuje o strašnom detstve, ktoré Richard Kuklinski prežil. Jeho rodičia boli obaja veľmi násilnícki ľudia, pričom jeho otec omylom dobil svojho staršieho brata na smrť. To prispelo k tomu, že sa sám Kuklinski stal veľmi násilníckym človekom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama