Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je myslím film jako dělaný pro Quentina Tarantina. Ujeté i civilní, ale vždy zajímavé postavy, řádná brutalita, originálně zpracované scény, které by měly být buď zcela obyčejné nebo ve filmu stokrát omleté, a pořádné napětí během rozhovorů. A to všechno ještě s herci, kteří hrají jako o život. Matthewovi McConaugheymu se podařilo za sebou zanechat pamětihodnou roli, ale mě osobně nejvíc bavil Thomas Haden Church jako dokonalý fotřík prosťáček. Silně doporučuju a už se těším, až se na film podívám podruhý, možná se mé hodnocení ještě zvýší. (8/10) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních 14 minut bych nominoval na Oscara (dialogy Hirsch/Church naprosto excelentní) pak už jedem pomalu, ale jistě dolů.Roztomilý bizár plný totálních psychopatů, hlupáků a vidláků v jednom prdelákově, kde nulové IQ střídá totální psychická narušenost.Celej film jsem si řikal, že to je docela slušná dialogovka plná ujeťáckejch lidí a čtyřkou jsem si byl témeř jistej, hlavně díky excelentnímu masakru s kuřecím stehýnkem (McConaughey je magor) jenže finiš je ukázkový případ toho, jak vám minuta filmu dokáže zkurvit skvělý zážitek z těch předešlých devadesáti.Když to berete jako bizár, kde je idiotské chování postav dáno prostě tím, že postavy prostě idiotské jsou a není to jen debilním scénářem, dá se Killer Joe užít na silnou triplstárku.65%: ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Useklý konec brutálního a hodně úchylného finále mi úplně nesedl, ale jinak skvostný white-trash thriller, v němž Matthew McConaughey hraje jednu z nejlepších rolí své kariéry. William Friedkin jako jeden z mála kultovních amerických režisérů (zejména) 70. let dodnes evidentně nevyměknul a nezesenilněl. 80 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že se Gina Gershon rozhodla provětrat na plátně bobra až v padesáti a ne v dobách, kdy ještě nikoho neděsil. Ale i tak se jedná o vcelku milé, rodinné, romantické dramátko, jenž kupodivu nedegraduje ani Debile Hyrš, a ve kterém se všichni vy, přecitlivělí zvídálkové, konečně dozvíte, jak se dá náruživě vykouřit kuřecí stehno. Velmi inventivní a nápadité, zvláště pro zpestření manželského soužití. Už jen čekám, až se dnes stará vrátí od pásu a nechám ji přeblafnout krůtí nohu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To si tak projíždíte filmy s Mattem Mc Conaugheyem a pozorujete, jak se kolem něj pořád točí jeden americkej buran vedle druhýho. Jeho role v tomto filmu, tedy Zabiják Joe, je ve svý podstatě jediná normálně smýšlející postava ve filmu. I když má nějaké své momenty. Třeba takový závěr je vysloveně chuťovka pro filmové fajnšmekry. Ti, kterými se ale obklopuje, to jsou vysloveně postavy, který jako kdyby zrovna přicupitali po pěti pívech a ještě z Bohnic. Chování, jednání, reagování na určité situace...všechno tady nedává žádnej smysl. Já tomu popravdě vůbec nerozuměl. A nejvíc mě fascinovala Juno Temple, které podle filmu je asi dvanáct let. Cože? No, každopádně musím uznat, že film svoje koule měl a proto zůstávám u tří hvězd. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V jednej scéne sa Dottie (Juno Temple) pýta Joea (Matthew McConaughey) či je rovnaký detektív ako Magnum. McConaughey mal v roku 2007 stvárniť Magnuma v jeho remeaku, avšak natáčanie sa napokon neuskutočnilo. (toi-toi)
  • Pre režiséra Williama Friedkina je to druhá spolupráca so scenáristkou a spisovateľkou Tracy Letts. Prvýkrát adaptoval jej scenár k filmu Chrobák (2006). (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama