Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

NECH ŽIJÚ LEGENDY-ALEBO NECH SÚ TAM A NEVRACAJÚ SA K NAM.Videl som Diabolského Santu, Jacka Frosta a teraz Mikulaša a tento film sa od histórie krásne líši.Ale to je asi jasné,keď to je horor.S ničím novím tvorcovia neprišli,je tam kliatba,veľa krvi a veľmi zlých dialógov.Raz som sa docela zľakol ale inač má film moc nemal čím vystrašiť.Nič som od tohoto filmu nečakal a ani som nič nedostal,Už len čakám že niekto príde s hororom,kde je hlavná postava Veľkonočný zajac,tak to bude zaujímave vidiet. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže Mikuláš je pěkný parchant! Unáší děti a masový vrah k tomu! Povedená taškařice se ze středověku přenese do současnosti. Velmi pěkný vizuál, podařené gore efekty. Každou chvíli z někoho vyjede sečná či bodná zbraň (občas i s vnitřnostmi), jinému uletí tam ruka, tu hlava, a kdo si nedá pozor, ten se zlomí v pase nadvakrát. Ďábelský Santa mezi vodními kanály dá vzpomenout minimálně na Fantoma Amsterodamu a na Carpenterovu Mlhu. Hlavní hrdina to nemá vůbec jednoduché, jelikož všechna zvěrstva padají na jeho hlavu, i když půlka města viděla šíleného Mikuláše na koni, jak uhání po střechách domů... Pěkné masky, slušivé triky. A na závěr názorná ukázka jak informovat veřejnost o tom, co se právě stalo. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

JO-HO-HO, Mikuláš náš dobrodinec je tu! A má pekne zatočenú palicu, aby mohol pekne oddeľovať hlavičky od tiel. A má aj armádu zoškvarených pomocníkov, ktorý sa veľmi snažia, aby sa svojmu pánovi a jeho vražednému talentu vyrovnali. Európska šialenosť, ktorá robí našej kontinentálnej hororovej produkcii dobré meno. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý scénář, bohužel jeho realizace se povedla jen z části. Hlavně výkony herců nebyly nic moc a také triky byly dost amatérské. Jinak však film nepostrádal napětí a hlavně závěr byl dramatický. Takže spokojenost jen napůl. Nakonec vzkaz : Dávejte si pozor na Mikuláše nebo vám jeho kůň spadne ze střechy na auto. A to byla vlastně nejlepší scéna tohoto filmu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rutinní béčkař Dick Maas (jediný skvělý zářez v jeho filmografii je kultovní Fantom Amsterdamu) je zpět v plné polní. Jen s tím rozdílem, že tentokrát si zvolil celkem zajímavý námět: Mikuláše, který podle legend nenosí dětem dárky, nýbrž pouze zkázu a krveprolití. První polovina filmu slibuje hodně atmosférickou, místy až pohádkovou podívanou. Snaží se děsit pouhými náznaky, rychlými střihy a následným pohledem na krvavou spoušť. Postupně ale zapadá do lehce akční báchorky, která se začne motat v kruhu a hledá cestu ven. Závěr díky tomu nemůže hororového diváka plně uspokojit, i když se snaží skrze nadsazené gore záběry. Škoda, ale stráveného času přesto nelituju. A nejlepší scéna? Rozhodně ta, když se Mikuláš na koni prohání po střechách domů. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama