Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

corpsy 

všechny recenze uživatele

JO-HO-HO, Mikuláš náš dobrodinec je tu! A má pekne zatočenú palicu, aby mohol pekne oddeľovať hlavičky od tiel. A má aj armádu zoškvarených pomocníkov, ktorý sa veľmi snažia, aby sa svojmu pánovi a jeho vražednému talentu vyrovnali. Európska šialenosť, ktorá robí našej kontinentálnej hororovej produkcii dobré meno. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj 2. horor jen od Nizozemců, první byl Lidská Stonožka. Příběh byl, jak už mnozí napsali, úplně sjetej, bez logiky, ale alespoň nenudil, jak některé slashery, kdy je vražda-kecy-kecy-kecy-vražda-kecy, třeba jako byl Silent Night, kde byl zase Santa Klaus. Efekty byly moc počítačové, šlo to poznat. Film na odreagování, ale nic extra. Strašidelnost 0/4 Brutalita 2/4 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rutinní béčkař Dick Maas (jediný skvělý zářez v jeho filmografii je kultovní Fantom Amsterdamu) je zpět v plné polní. Jen s tím rozdílem, že tentokrát si zvolil celkem zajímavý námět: Mikuláše, který podle legend nenosí dětem dárky, nýbrž pouze zkázu a krveprolití. První polovina filmu slibuje hodně atmosférickou, místy až pohádkovou podívanou. Snaží se děsit pouhými náznaky, rychlými střihy a následným pohledem na krvavou spoušť. Postupně ale zapadá do lehce akční báchorky, která se začne motat v kruhu a hledá cestu ven. Závěr díky tomu nemůže hororového diváka plně uspokojit, i když se snaží skrze nadsazené gore záběry. Škoda, ale stráveného času přesto nelituju. A nejlepší scéna? Rozhodně ta, když se Mikuláš na koni prohání po střechách domů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože má tento slasher spoustu slabých míst, jeho hlavní doménou je právě postava chlapíka v červeném, který na svém bílém oři, peláší po střechách amsterdamských domů a všude kolem sebe rozsévá smrt a zkázu. I přes viditelně slabší digitální efekty (místy), jde o opravdu zajímavou podívanou, ve které samozřejmě nesmí chybět ani řada gore scén. Některé z nich jsou opravdové laskominy, které vám zachutnají určitě víc než tvrdé cukroví. Ve finále jsem spokojený tak napůl. Myslím si, že se dalo vyždímat ještě mnohem více z potenciálu, který film potažmo tvůrčí myšlenka měli. I tak si však Sint zařadím do seznamu kousků, které jsem určitě neviděl naposledy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Premisa o demytizování Sv. Mikuláše jako masového vraha, který se při úplňku na 5. prosince vrací ze záhrobí a likviduje lidi, což úspěšně ututlává vláda i církev, skýtá veliký potenciál. Bohužel veškeré reference a parafráze na mikulášskou mytologii a tradující se zvyky, jsou realizované v podobě přehlédnutelných bonusů na okraji obrazu či bez rozvedení promrhané v dialozích postav. Právě dialogy jsou přední charakteristickou konstantou díla a jejich přemíra oproti divácky atraktivním scénám slibovaným žánrovými východisky zase představuje osudové úskalí filmu. Na začátku sice dialogy rozvádějí chytrou parafrázi na slasherová klišé (puberťáci zosobnění třicátníky si ve škole dávají křiklavě obscénní dárky, vyhlášená cudná dívka a panna se ukáže jako milenka třídního hezouna, který s ní zahýbá nejvíce promiskuitní dívce), ale posléze se stávají jen vatou, která pouze v lepším případě konstatuje fakta o vraždícím Mikulášovi. Hrátky se slasherem mizí a nastupuje fantaskní brakovka, kde občasné sekvence excesivně krvavých mordů, přestřelky a hrstka honiček prokládají nezáživné dialogy a vedlejší dějové linie. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama