Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nechci se furt opakovat, ale prostě Miyazaki...co jiného čekat než dokonalost? Doručovací služba slečny Kiki není výjimkou. Navíc tento námět byl opravdu výborný. Vůbec animované snímky zařazené do dnešního běžného světa akorát s notnou dávkou kouzel a neobvyklostí....koho by to vůbec napadlo? Mě ne... Jo umět létat...to by byla paráda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Miyazaki mě po temné a pro mě slabé "Naushice" a příliš dětinském "Ponyo on the Cliff" opět velice potěšil krásnou a hlavně zábavnou pohádkou. Tentokrát vypráví příběh o malé čarodějce, která si v cizím městě otevře kurýrní službu. Režisér se tentokrát drží více při zemi a jediný fantasy prvek celého filmu je hlavní hrdinka se svou mluvící kočkou. Nečekají nás tedy žádné obvyklé fantasy zrůdy všeho druhu a hlavy různých velikostí a různým počtem očí. Vůbec to ale nevadí, protože snímek dokáže diváka okouzlit i tak a jeho optimistická, usměvavá nálada přimo čisí z obrazovky. Všemu samozřejmě dopomáhá nádherná animace, kouzelná hudba a sympatičtí hrdinové, které si okamžitě oblíbíte. Ale to už patří k Miyazakiho standardům. Jeden z jeho nejlepších filmů. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Prvý svet od majstra Miyazakiho, ktorý ma nedokázal v plnej miere očariť. Narozdiel od Tototra, ktorý bol v skutočnosti ešte viac rozprávkovejší, som práve tomuto aspektu nevedel príjsť na chuť. Vizuál je síce zase dokonalý ako sme si už zvykli no príbeh j príliš jednoduchý a tento krát len naozaj pre deti. Jednoducho sa nedostavilo klasické nadšenie, ktoré je pri tvorbe štúdia Ghybli samozrejmosťou. Nasledujúce Crimson pig už omnoho umnejšie narába s prostredím talianskeho pobrežia stredozemného mora a zaujme omnoho viac. Ono pri kiki je asi problém aj to, že sa tu nevyskztujú skoro žiadne fanatsy postavy, teda keď opomeniem samotnú kiki. Najmilšou postavičkou bol starostlivý postarší a nikdesaneponáhlajúci havino :) 3,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento Miyazakiho film má rozhodne v jeho filmografií veľmi zvláštne miesto. V prvom rade témy, ktorých sa v mnohých dielach dotýka sa tu nenachádzajú. Nemáme tu žiadny vymyslený svet, žiadne veľké dobrodružstvo, ktoré by nás mohlo uchvátiť a prinútiť nás zasnívať sa, aké by to bolo fajn, keby sme žili v takom svete. Kiki je čarodejnica a jej príbeh sa sústreďuje len a len na to ako dospieva a ako sa snaží byť samostatná. Toto je vlastne celá téma filmu. Mohlo to byť úplne o niečom inom, ale nie je. Miyazakiho kúzlo je povestné a je obsiahnuté aj tu. Film je roztomilou rozprávkou, s peknými postavičkami – čo je u režiséra celkom nezvyk – pretože si hovie vo vytváraní rôznorodých ľudí, s prehnanými proporciami, a celkom jednoduchou zápletkou, ktorá je ale podaná hravou formou a preto je film zaujímavým a nenudí. Od Miyazakiho aj napriek atmosfére som čakal trochu viac, ale film ma nesklamal a užil som si ho. A to je hlavné. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Miyazakiho filmů, kde nejde vyloženě o fantaskní bytosti, které překvapují svou infantilností a originilatou. Jasně, příběh čarodějky, která si zřídí živnost v podobě roznášení balíků na koštěti, je samo o sobě dost zvláštní, ale u Miyazakiho je to hotová věc. Jako vždycky se musím pozastavit nad tou neuvěřitelnou animací a detailností. Nechápu, kam na to režisér chodí (možná je to tím nadměrným pitím čaje, který má neustále při sobě..), protože -ač se nad tímhle normálně nepozastavuju- tak uniknout si takové uklouznutí po lupení či při lezeni do kopce, je vyloženě hřích. Kiki by svou ochotností a ctností sice předčila i Matku Terezu, ale nějak výrazně na pěst není. Na rozdíl od svého kamaráda, který je opravdu....ale opravdu blbec. Má sice zajímavé kolo, ale to vás nezbaví dojmu, že většího protivu Miyazaki ještě nestvořil. Můj barometr značící mou momentální pohodovost ukazuje zářícího smajlíka, takže to asi nebylo tak hloupé, jak se zdálo :D ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)
  • Pekařství paní Osono se nazývá Guchokipanya, což je japonská slovní hříčka ze slov "gu-choki-pa" (fráze používaná při hře kámen-nůžky-papír) a "panya" (pekařství). (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama