Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nádherný a naprosto dokonale okouzlující balzám na duši i srdce. Prostý, pozvolna plynoucý příběh téměř bez dramatických vln a zcela postrádající sebemenší negativní prvek, to vše navíc zasazené do nádherných kulis městečka, ve kterém by byla radost žít. Milá pohodovka, která od prvních minut pohltí uklidňující atmosférou, ukazující jak umí být to prosté a jednoduché současně nádherne a nezapomenutelné. Zkrátka dvě hodiny čisté a ničím nezkalené pohody.. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Toto jest jeden z těch Miyazakiho filmů, který je spíše určený těm mladším, čili kdybych byl dítě, zaručeně bych byl nadšený. Pohádka moc hezká, dokonce s nečekaně vtipně-nevhodnými dialogy typu: Kiki:" Chce mě namalovat." Jiji: "Nahou?" :-) Totora jsem si užíval i já. Kiki už tak ne. 7/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké šlápnutí mimo mé receptory. Pochopil jsem myslím vše, celé to mile dojemné poselství o konci dětství a dospívání, kdy s námi přestávají mluvit hračky a všechna kouzla pomalu vyprchají, ale právě jen pochopil. Emoce se bohužel nedostavily. To se stává, ale od Miyazakiho jsem asi čekal něco jiného. Inu, příště budu zase opatrnější. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Má první pořádná zkušenost s Miyazakim a hned trefa prakticky do černého. Možná ze mě mluví hodiny odehrané v různých klonech GTA, kde se to jen hemží donáškovými misemi, ale tento odpočinkový a humorně sympatický coming-of-age příběh mi sedl. Velkou měrou tomu přispívá i kvalitně zpracovaný zvukový doprovod, který ví, kdy má dokreslit scénu hudbou a kdy nechat běžet obyčejný ambient (jsem vděčný, že jsem neviděl verzi z USA, která si do scén přidala hudbu podle svého). Obrazově se na to taky moc hezky koukalo (když pominu ten bláznivý Uršulin obraz), zejména animace se povedla na jedničku (což je hezky vidět např. na vlajících šatech Kiki). Postavy se povedly všechny, promarněnou šanci však, vzhledem k tomu, že na obrazovce těch čarodějnic mnoho nebylo, vidím v nedostatku čarodějnic a jiných měst. Nečekám, že by se tam objevila třeba Saxana, ale ochutnávka v podobě čarodějnice ze začátku filmu mohla být klidně rozvinuta více. Přidruženě - Jiji se svými sarkastickými komentáři by si asi dobře rozumněl se Salemem ze starší Sabriny. Dějově bych to nejradši upravil ku obrazu svému tak, že bych zkrátil celou záležitost se vzducholodí a rozvedl více závěrečný sestřih dalších dobrodružství v titulcích. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na povrchu velmi jednoduchy pribeh, ktory bude pochutkou pre tych mensich, no pre fanuskov Miyazakiho to bude podobne ako jeho ostatne filmy vylet do jedinecneho sveta plneho nadhernych drobnosti a fantazie, tak, ako nam to dokaze naservirovat len on. Zasol som pri scene, kde sa Kiki opakovane a neuspesne snazi vzlietnut na svojej metle. Miyazaki proste prinasa diela, ktore prekracuju hranice predstavivosti vacsiny divakov. Jeho filmy su brany do svetov, do ktorych by sme inak nemali moznost nahliadnut. (10/10) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama