Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

PKD 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to ešče horší než jednotka a tudíž by to měl býti odpad, ale já se u toho tak šíleně chechtal (i teď jsem si poprskal klávesnici), že tu 1 dám. Jako totální quilty pleasure a se správnou intoxikací, 100% :))) A ano, Habera je průměrný muzikant a podprůměrný herec. Takový slovenský, Vojta Pytlík. Jehož rádoby znalecké posudky/odsudky v české superstar, jsou prostě...nezapomenutelné. Sice jsem se od něj, nikdy nic relevantního či inteligentního nedověděl, ale aspoň vím, že je neustále na instagramu. Chudinka. ()

Igy007 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát jednu * z nostalgie, ale pak jsem si vzpomněla, jak trapně jsem se cítila při sledování už tehdy v pravěku. Prostě to bylo úplně blbý už tenkrát. Rapošovina se vždy naprosto otřesným Haberou, dřevěnou Vejmělkovou (asi jen před kamerou, že, Rapoši?) a nechutným (tady to byl asi výjimečně záměr) Kramárem. Tak mizerné "výkony" se jen tak nevidí. Přiznávám, že se mi nelíbila ani Fontána I (přesto že jsem byla v tom "správném" věku, když to vyšlo), proti tomuto hnusu to byl ale skvost. Nechtěně jsem se kdysi dostala na ofiko premiéru trojky, za účasti "režiséra" a "hvězd" ... bylo to hrozné (popíšu u trojky). ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typické devadesátkové exploatační peklo, na druhé straně skvěle zachycená atmosféra tehdejší porevoluční doby. Hodně zachraňuje Helena Růžičková, zbytek ansámblu je vysloveně tragický. Akce směšná, scénář naivnější než bulharská prostitutka a hudba od Teamu prakticky neposlouchatelná, ale přesto zaujímá Fontána pre Zuzanu 2 místo v porevoluční kinematografii jako slovenský pokus o Nahotu na prodej. Akorát Nahota měla mnohem větší přesah a kultovní hlášky, u Zuzany něco podobného žel nenajdete. I tak je dobré tenhle snímek vidět jako doklad tehdejší doby. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Prvý diel skončil kakaukovo a preto od toho filmu som čakal ešte viac, hudba je stále skvelá a pán režisér sem už pridal pár ČeskoSlovenských hereckých és ako Kramára či Ružíčkovú, prepadnutie kamiónu bolo luxusné a nehanbili by sa zaň ani v Hollywoode ... P.S komédiu moc od toho nečakajte je to skôr akčné a plné sentimentu ... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Zuzka nám dospela a zbesnela, spolčila sa s gangstrami, zažije ženskú väznicu, zapletie sa s kamionistami a pracuje po putikách. Rebelskú nôtu neškodného prvého dielu zvyšuje na maximum prítomnosť vtedajšieho playboya Paľa Habery a nabrúseného soundtracku aký dokáže priviesť do vytrženia nejedného rockera ešte aj dnes. Fontána 2 pracuje s myšlienkou "úspech ničí charakter“ a v priamočiarom deji strieda s divákom lokality všetkého druhu od zapľuvaných motorestov či bordelov, dravých ruských ciest, až po zbesilé koncerty. Množstvo výrazných postavičiek počnúc vápnovým Ibim, ráznou Mamou Kami či slizkým Kramárom dostáva veľa priestoru čo príbehu len pomáha rovnako ako ostrý slovník s početnou, slušne natočenou akciou. Film rozhodne nie je žiadny zázrak, dej má predvídateľný, herecké výkony vyjmúc Kramára a Ružičkovej mizerné, ale s prihliadnutím, že ide o ojedinelý blockbaster z pod Tatier, ktorý dokáže hudobne pohladiť, odľahčením pobaviť a emocionálne ku koncu prekvapiť musím siahnuť po zaslúžených štyroch hviezdách. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)
  • Natáčalo sa v lokalitách Bratislava, Praha, Petrohrad a Vysoké Tatry. (Raccoon.city)
  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama