Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

castor 

všechny recenze uživatele

„Slobodná baba? To si kde počula?“ Duchovní otec série Dušan Rapoš nikdy žádný velký talent nebyl. Naopak jeho projekty byly pro kritiky i diváky příliš snadným terčem. Překypovaly ale takovým množstvím mizerných dialogů a zoufalých nápadů, kterým ještě zoufaleji chyběla dramaturgie, že si za to může sám. Na druhou stranu u druhé z Fontán jsem měl toho času slabost pro soundtrack. Vlastně velkou slabost. A celé to navíc vůbec nezačíná zle. Nápaditá kamera, slušně rozjetý příběh. Hudebně nadaný řidič kamionu Juraj, dívka propuštěná z kriminálu (syrové dění ve vězeňské sprše) a banda v čele se zloduchem Ronym, která ji za mříže dostala. Ten se z drobného zloděje vypracoval v majitele několika motorestů, v tom jednom se odehraje nejprve šílená rvačka, následně dohoda, že se zaláskovaným šoférem může na cestu do Ruska vyrazit právě propuštěná Zuzana. Ostatně první (podivné) námluvy už proběhly. Zuza brzy zjihne, divák si užije pár odlehčených scén a skvělých songů. Jenže jakmile si Juraje po návratu všimne svět populární hudby a on do něj bleskově vstoupí, celé se to začne hrozně sypat. Příběh se úplně rozpadne, navlečené korálky se rozkutálí a tvůrci se do poslední půlhodiny snaží dostat co nejvíc „atraktivních“ momentů. A je to mnohdy dost velký úlet. Herecký debutant Pavol Habera civilní a oproti kolegům (mnohdy až karikaturám) velmi slušný. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

K odpadu to nemá ďaleko. Všetky sekvencie sú veľmi detinsky natočené (my to vo všeobecnosti skrátka veľmi nevieme). A takisto nechápavo krútim hlavou, ako sa podarilo Rapošovi presvedčiť naše hudobné hviezdy o produkciu širokej palety hitov, ktoré by im mohli závidieť aj ďaleko kvalitnejšie muzikály než táto chujovina. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

( Viděno v zaprášeném TV-VHS ripu ) Po skvělé panelákové jedničce neméně kvalitní pokračování, nějakej můj fetiš asi, jak tak koukám na hodnocení obou dílů ostatními uživateli :). Ale ta atmosféra raných porevolučních devadesátek ( kdo nezažil, těžko vysvětlovat ), VHSek, zimní krajina, uplý rifle, divný účesy, dobový stavby a auta, k tomu Palovy hity a vidim to na čtyři z pěti :D Mě se na podobný filmy téhle doby dívá docela příjemně. [7.5/10 září 2010] ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to ešče horší než jednotka a tudíž by to měl býti odpad, ale já se u toho tak šíleně chechtal (i teď jsem si poprskal klávesnici), že tu 1 dám. Jako totální quilty pleasure a se správnou intoxikací, 100% :))) A ano, Habera je průměrný muzikant a podprůměrný herec. Takový slovenský, Vojta Pytlík. Jehož rádoby znalecké posudky/odsudky v české superstar, jsou prostě...nezapomenutelné. Sice jsem se od něj, nikdy nic relevantního či inteligentního nedověděl, ale aspoň vím, že je neustále na instagramu. Chudinka. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že u prapodivných filmů je zaručeno jejich několikanásobné pokračování. Kvalita a oblíbenost jsou dvě zcela rozdílné hodnotící měřítka. Čím nevkusnější a pokleslejší, o to více oblíbenější? Tak se to vše nevyhnutelně jeví. A co divák dostává? Pohlednou tvářičku hlavní ženské postavy, rádoby gangsterský příběh na československý způsob, fackující Škopkovou ze Slunce a sena, mnoho osobností české populární hudby, multirasovou společnost, pískajícího řidiče, nelegální obchod, velice svůdnou a lačnou ďáblici Lucii Bílou a mnoho písní zpívaných Pavolem Haberou. Dušan posbíral vše, co lidi v nevkusu milují a nacpal vše do jednoho zatuchle chutnajícího koktejlu. Koneckonců je jedno, jak příběh pokračuje a jak končí. Není to podstatné a ani důležité k zapamatování, když zůstává pouze hořký pocit z právě shlédnutého filmového díla. Hlavní postavou je zpívající řidič kamionu Juraj Halama (sympatický Pavol Habera). Vesele řídí svůj truck, zapáleně zpívá v oblíbeném motorestu, podléhá půvabu pohledné tvářičky, strhne ho lavina pokušení umělecké dráhy a zpívá a zpívá. Hlavní ženskou postavou je samozřejmě Zuzana Petrová (pohledná Eva Vejmělková). Chce nalézt svůj klid k životu a pravou a čistou lásku. Z dalších rolí: Jurajův nekonfliktní a obětavý parťák Vápno (Ibrahim Maiga), bývalý Zuzanin milenec se současnou hrou na nekompromisního a tvrdého podnikatele Rony (zajímavý Maroš Kramár), rázná vedoucí oblíbeného motorestu mama Kami (Helena Růžičková), nespoutaná smyslná ďáblice a Jurova partnerka ve zpěvu (svůdná Lucie Bílá), ctižádostivý hudební producent Petr Glasner (dobrý Vladimír Marek), či prazvláštní postavička showbyznysu Satchmo (Pavel Bobek). Výsledný výtvor je zvláštní. Na jednu stranu optimistický a rozverný, na straně druhé prázdný a nicneříkající. A v hlavě zůstane jen malá vzpomínka na polonahou Lucii Bílou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní protagonisti Eva Vejmělková (Zuzana) a Pavol Habera (Juraj Halama) prežili počas nakrúcania milostný románik. (Raccoon.city)
  • Pieseň z filmu "Mama Kami" sa stala tak úspešná, že Pavol Habera (Juraj Halama) sa rozhodol, že svojho filmového kolegu a spolu spievajúceho v tomto filme Ibrahima Maigu (Vápno) zoberie na koncertné turné so skupinou Team. Spoločne urobili viac ako 200 koncertov po celom vtedajšom Československu. (Raccoon.city)
  • Film si svojou návštevnosťou 343 206 divákov držal prvé miesto v návštevnosti Slovenských filmov v slovenských kinách dlhých 14 rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama