Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (474)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aaron Guzikowski | Hudba: Clinton Shorter | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Baltasar Komakur, Stephen Levinson, Mark Wahlberg | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, Working Title Films, BlueEyes Productions | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 96,261,833 $ || Mega jazda s prevratným, a len z časti predvídateľným scenárom, ktorý vám nedá vydýchnuť. Napätie sa postupne stupnuje, ekvivalentne s logickými prešlapmi samozrejme. Takto si predstavujem akčnú jazdu na bezmejdanové piatkové večery. Wahlberg dokazuje, že je dobrý herec len vtedy, keď sa objavý v dobrom kuse s dobrým režisérom, ako napríklad v jeho pre mňa zatial najpresvedčivejšiom kuse Boogie Nights. Kate Beckinsale je tu k nepoznaniu, ale skvelá, ako vždy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu zavál drsný severský vítr a byl bleskurychle ohřátý na tamní pokojovou teplotu. Zaprdlé rodinné drama o chlapovi, co je sice zločinec, ale dobrej táta a manža, překombinovaný heist (ten film by mohl ve slovníku adjektiv zastupovat právě tuto vlastnost) a prostoduchá morálka, ze které nakonec vyběhne něco tak idiotského, jako že krást se vyplácí a je to cool. Kormákur je solidní režisér, Kontraband má pár solidních scén, ale jinak je to odstrašující příklad toho, jako by mohlo vypadat Drive, kdyby se ho neujal Refn. Prostě zcela tuctová podívaná, u níž zapomenete i na typicky severský způsob snímání "přes překážky" a věčné syrové přeostřování. Forma tuhle naivní věc nemá šanci ubrzdit. Islanďan si prostě nezvládl udržet drsnou tvář a podřídil se mainstreamu. Zbytečnost. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že Baltasar Kormákur je zlý režisér, ale tento krát ozaj netušil z kade fúka ten správny vietor. V prvom rade preto, že film mal pasáže v ktorých trvalo zbytočné niekoľko sekundové začiernenie obrazu, takže sotva bolo niečo vidieť, celkové prevedenie filmu v akom si zlom osvetlení, kde vládla tma a príliš čiernej farby a nakoniec mi tam chýbalo lepšie prevedenie napínavejších momentov, ktoré mali zohrať kľúčovú podstatu k naplneniu dramatickosti. Akčné scény tiež, neboli spracované do extravagantnej podoby, ešte že mu na spoluprácu prikývli Mark Wahlberg a Kate Beckinsale, ktorý svoje úlohy zvládli. U oboch som už videl, aj lepšie herecké výkony, takže za celkový priemerný thriller, vinným tvorcov 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletkou mi to zprvu připomínalo 60 sekund, ale na to jsem rychle zapomněl a užíval si solidní adrenalinovou pašeráckou jízdu, kde se hlavní hrdinové chovali takřka uvěřitelně, což je v žánru docela ojedinělá věc. Herecky to taky sedlo. Wahlberg hraje pořád stejně, ale právě podobné role mu sedí a těžko by se hledal vhodnější adept. On a Kate byli ovšem upozaděni opět výborným Benem Fosterem. Ten kluk má talent od Boha. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako bol originál pre mňa miernym sklamaním, pretože som čakal pecku, tak je remake miernym príjemným prekvapením, pretože som čakal prúser. Kvalitatívne zhruba na rovnakej úrovni, takže niektoré klišé sa opakujú. Veci sa nepríjemne komplikujú, na druhú stranu sú ale s ľahkosťou riešené. Realitu som neočakával, takže mi to nevadilo. Je príjemné, že sa americký akčný film môže odohrávať napríklad na Paname a polovicu času na lodi. Niektoré zvraty sú pomerne prekvapivé a dej pekne odsýpa. Super film na chlapský večer s viacerými chlapmi v obývačke s pivami v ruke. Napríklad aj s Wahlbergom a Ribisim. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si spolu zahráli bratři Mark (Chris Farraday) a Robert (John Bryce) Wahlbergovi. (Duoscop)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Orleans a Panama City. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama