Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

mm13 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch-štyroch epizódach nadšenie! Zrozumiteľné, ale nie triviálne, odvážne, nikdy však pavedecké. Čo vieme to vieme, teda aspoň nateraz, čo nevieme a len tušíme, to si kľudne predstavme v čo najodvážnejších rozmeroch, pretože vesmír za tie sny, sklamania a prekvapenia stojí... Dobrý postoj, kvalitný základ, teším na zvyšok a opakované projekcie sú isté. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nechápete dnešní fyziku či astrofyziku a chcete jí pochopit? -Výborně, pusťte si tento seriál.. Ten Vám také řekne zajímavosti co se dnes probírá v tomto vědním oboru. .. Ale určitě nečekejte, že Vám seriál řekne dopodrobna všechny zákoutí dnešní fyziky a astrofyziky. Na to se stát zběhlým v tomto oboru potřebujete víc jak nějaký seriál, nýbrž tento seriál Vám může dát velmi dobré základy, které můžete nadále třeba i rozvíjet. ... P.S.: Morgan Freeman je nakonec dobrá volba jako vypravěč, no bral bych raději Michio Kaku. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Reklama

Onna 

všechny recenze uživatele

Soudím jen z prvního dílu, na další nemám sil: nábožensky předpojatý seriál - však také vznikl v USA -, kde se vědecké objevy musí honem honem uvádět do souladu s křesťanskými dogmaty. Navíc je to celé takové jakési užvaněné, příliš obecné a informačně vágní, vlekoucí se v pomalém tempu. BBC sérii Horizon se to ani nepřibližuje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie každému bude úplne jasné, o čom to tam tí páni hovoria. Úloha Morgana Freemana ako rozprávača je samozrejme len priťahujúcim kúskom. Dokument je silný v podaní množstva informácií a teórií. No i tak som za dostatočne dlhý čas mal problém pochopiť, čo je to tá božská častica ako si ju vedci vysvetľujú. Nuž nič, ostávam humanisticky založený. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky astronomie, astrofyziky a kosmologie, či jednoduše pro všechny, kteří jsou stejně jako já tak fascinováni Vesmírem, Přírodou a fyzikální realitou všude okolo nás, je to jednoznačná povinnost. Dále je to povinnost pro všechny nábožensky založené lidi, kteří tím že věří v náboženská dogmata opovrhují Vesmírem, Přírodou a všední, avšak nádhernou a tajemnou, realitou okolo nás. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (1)

  • Titulnú skladbu k seriálu zložil známy hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý sa podieľal aj na hudobnom podklade viacerých epizód. (TonyM)

Reklama

Reklama