Reklama

Reklama

VOD (1)

Celosvětově úspěšný snímek Hlad (2008) režiséra Steva McQueena prostřednictvím extrémního případu vězně IRA a jeho smrtící hladovky analyzoval vztah individuální a společenské svobody jednotlivce. Ve filmu Stud je hlavní hrdina Brandon v naprosto opačné situaci než Bobby Sands, hrdina Hladu - je to úspěšný a finančně zajištěný mladý muž žijící v současném New Yorku s absolutními možnostmi. I přesto, že jeho sociální status je velmi vysoký, Brandonova vnitřní spokojenost a svoboda jsou deformovány do sexuální závislosti a společenské i osobní frustrace. Stud je mrazivou analýzou vyprázdněnosti současné produktivní generace, ve které se neschopnost lásky, citu a komunikace s ostatními transformuje do patologické závislosti na cyklicky se opakujících sexuálních aktivitách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (817)

jirkapospec 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo veliké, ale nenaplnilo se, bohužel. Asi nejvíce se na tom podepsalo to "tempo" filmu. Podobně pomalé "tempo" sí naposledy pamatuji u filmu Drive, ale ten me narozdíl od tohoto filmu dost nadchl. Tady to ale, aspoň teda u mne, nefungovalo. Jinak téma filmu mi přišlo zajímavé a svým způsobem i blízké... pracovně uspěšný muž, již středního věku, žijící v luxusním bytě, který nahrazuje cit sexem. ()

Darken01 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi složitý a abych byl upřímný sám nevím jestli sem ho pochopil správně ( chápejte tak jak to tvůrci zamýšleli a viděli oni ). Dopředu říkám, že tento film není primárně určen něžnému pohlaví. Když nad tím tak přemýšlím on možná není primárně určen asi nikomu – možná jen doopravdy úzkému spektru lidí, kteří se dokáží vcítit do hlavní postavy, díky otmu že si něco takového již samy prožily, či sou natolik emocionálně chápavý.Vše se tady odehrává teprve až v druhém a mnohdy až ve třetím plánu, nic tu není přímočaré a prvoplánové. Film je velmi táhlý – skoro až nudný, tedy do dvou třetin.Konec měl pro mě osobně nečekaný spád a gradaci.Musím říct, že je to velmi zvláštní počin s vynikajícím Michaelem Fassbender, kterého nebýt asi sem to nedokoukal, a vynikajícím soundtrackem, který dodává emocionální zabarvení. Takže rozhodně né film pro masy, ale pro úzkou skupinu, troufám si říct, pánské populace, která žije ne mravním a ne zrovna spořádaným emocionálním životem, či žila jako v mém případě. ()

Cabotin 

všechny recenze uživatele

Smutně a pomalu. Sledoval jsem příběh a nedosazoval si za něj nic jiného než jsem viděl. Závislost je blbá až už jde o sex nebo o lentilky. A viděl jsem dosti fešného chlapa (Michael Fassbender), který si to rozdává s každou která chce taky, a dokáže u toho být i mile dvorný. A ještě si potom užije sám se sebou. Pánové, kdo z nás na to má…ehm…že? Jeho pád? Jednou se mu nepostaví s dívkou, která touží po vztahu. Promptně objedná povolnou ženu, která ví do čeho jde. Pak se zmastí a dostane po právu přes držku, což se tak nějak stává. Pád do sraček nám naznačuje několik odřenin a záběry s „ménage à trois“, kde nažloutlé světlo vyrobí z tváře muže blížícího se k vyvrcholení mrtvolně sinalého, trpícího martyra vlastní rozkoše. Člověk dosahující orgasmu (když zvládne dvě prostitutky najednou) by se měl patrně tvářit jako když pojídá bezva maminčin oběd a nemůže se dočkat moučníku. A ještě to zkusí v dark roomu gay podniku. Když mu to nevadí, proč ne, chtíč je chtíč. Jeho sestra je psychicky rozkolísaný parazit, který si snad neumí představit týden bez pokusu o sebevraždu. Hrdinův jest pád zdůrazněn betonovou plochou s lodí v pozadí, prší. Prší artové klišé. Pěvecký výstup Sissi (Carey Mulligan) v baru je nejpříšernější verzí písně New York, New York, jakou jsem kdy slyšel. ---> Dal jsem tomu po roce ještě jednu šanci abych náhodou nebyl před intelektuály za blba, leč prozření se nekonalo. Přeskočil jsem pouze to příšerné podání songu New York, New York. ()

pepewan 

všechny recenze uživatele

Fassbender opět potvrdil,že je schopen zahrát výborně cokoliv.Jím podaný citově a emočně nevyrovnaný jedinec,který hledá uspokojení v anonymním sexu, nemá chybu. ()

Koukam 

všechny recenze uživatele

Autentická analýza života jednoho muže, neschopného lásky, vztahově chladného. Sex je to, bez čeho nemůže být a zároveň funguje i jako flustrační ventil. Krásný, zahořklý, strastiplný a autentický - to je Shame. Film spoře oděný dialogy, ale vše co potřebuje říct, řekne. Jsou tři věci které bych zde rád vychválil: 1) Brilantní a více než uvěřitelný herecký výkon Michaela Fassbendera, nádherná kamera a naprosto perfektně zvolená hudba! ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Michael Fassbender se toho nebojí a na oltář filmu položil svou nahotu která ovšem není samoůčelová, zde jde spíš o určitou podobu člověka single. Ale ne single vstah vona von ale von vs všichni. Je to těžce stidlivej film. ()

yrik 

všechny recenze uživatele

Hmmm, film mi doporučila kamarádka, krom jinýho, že je tak fajn erotický... VUBEC! Se sebezapřením jsem dokoukal do konce, doufajíc, že se ještě něco uděje... Erotično - 0, děj - 0, poselství - 0, herecké výkony v pořádku. Proč toto točit? Asi nejsem takový intelektuál, znovu bych se díval, jen za tučnou odměnu. ()

momii

všechny recenze uživatele

Lehce pochmurný, mnohem víc vláčný.Tyhle šukající krize nějak nechápu, prostě film o člověku bez vlastní vůle prostkanej incestní nitkou.Já v tom hloubku rozhodně nenašla. ()

rado3105 

všechny recenze uživatele

Vynikajuce, po dlhom case film, ktory dokazal niecim zaujat. Mnozstvo novych neokopirovanych napadov. Vynikajuci herecky vykon, na ktorom cely film stoji a pada. ()

allega 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobrý. Samotných pět hvězdiček si zaslouží ta úchvatná scéna, kdy se Brandon prochází venku s černoškou a nechápe ji, že nechce žít v jiné době, než v současnosti. Well played Steve. ()

vixina 

všechny recenze uživatele

Silné kafe balansujúce na nebezpečnej hrane - našťastie to zvládol obdivuhodne dobre a umne. Takže sa so svojou surovosťou a zároveň precízne naaranžovanou mizanscénou vryl do mysle. Čo do prevedenia skutočne klobúk dole. Ostatne, obsahovo mi Brandonovo rozpoloženie blízke nebolo (koniec koncov, povedala by som, že prioritou autorov ani nebolo ho divákovi nejako extra priblížiť), takže som napokon predsa zostala trochu prázdna. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Ztracen ve svých pudech. Scéna ke konci filmu jasně ukazuje, jaký ráj přináší jejich naplňování a uvolnění. Jenže je tu i ono uvědomování si, jak moc je ztracen. P.S.: jdu hledat soundtrack ()

delman 

všechny recenze uživatele

vyborna kamera, este lepsi fassbender a skvely namet...co vsak z toho, ze cela ta kvazi generacna vypoved moderneho newyorcana mohla byt o pol hodinu kratsia bez straty co i jedineho doleziteho momentu? fajn drama, rozhodne vsak nic po com by som hodinu hladel do steny a premyslal...na to je to az priliz prvoplanove..lepsie 3 hviezdy. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama