Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bída mladých českých herců v plné nahotě...Sarah Haváčová má vadu řeči, přesto si toho nikdo z tvůrců nevšiml, nebo to záměrně ignoroval...? Ale ono to ani v ,,televizi" není jedno. Stejně jako to, že mladí herci dnes neovládají základy hereckého řemesla a jsou naprosto bez charismatu. Když k tomu připočtu opravdu otřesné dialogy a nemastný neslaný scénář, opravdu se divím, že takovéhle nedovařené projekty dostávají dnes ve veřejnoprávní televizi zelenou... ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné! Děj možná některé nepřekvapí, ale čím chcete po tolika letech natáčení pohádek překvapit? Pohádka jako žánr už má zkrátka některé věci dané a je těžké přijít se zcela nečekaným příběhem. Mně osobně se námět se školou princů moc líbil a celkově na mě pohádka zapůsobila. Uznávám, že některé moderní pohádky jsou fiasko, ale Škola princů k nim rozhodně nepatří. Co byste chtěli? Dětem nepochopitelný rafinovaný děj se zpětnou perspektivou? Více akce aby to mělo to vaše "koření"? Uvědomte si, o čem byli pohádky dřív? Jednoduchý děj a to hlavní bylo v kouzle provedení. A přesně to se podle mě povedlo tvůrcům této pohádky. Styl starých pohádek se už nevrátí. Werich je po smrti, Neckářovi je sedmdesát, dokonalému peklu navěky vládne Karel Heřmánek a ta starobylá barva obrazu, když Maruška bloudí bažinami už je zkrátka překonaná. Ted pohádky vypadají takhle, točí se pro děti a ne pro hnidopichy ČSFD a já jsem rád, že se ještě dnes najdou lidi, co natočí opravdu pěknou pohádku. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s předchozími léty, tak určitě nadprůměr. Z tak skvělého hereckého ansámblu se však dalo vytěžit mnohem víc. Lábus, Liška nebo Navrátil zůstali zoufale nevyužití. Celkově ale pohádka působila sympaticky, nebylo zde žádné trapné přehrávání ani infantilnosti, vše bylo tak nějak v mezích dobrého vkusu. Žádní pitvořící se skřeti, sípající čarodějnice nebo otřesné digitální triky. Za to velký palec nahoru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čím to, že se v české pohádkové tvorbě nedaří dosáhnout toho, aby se sešly v té správné kvalitě všechny důležité složky dobrého filmového zážitku? Ve Škole Princů se sešli úžasně zahraní kladní hrdinové Matouš Ruml a Sarah Haváčová s neméně povedenými "sidekicky" Pavlem Liškou (který je mimochodem zcela vážný a působí jako největší boss z celého filmu) a Zdenou Hadrbolcovou, se svým způsobem také povedenými králi a jejich rádci... a bohužel s dokonale trapně figurkařícími zápornými postavami a dost nevyváženou režií, která nedokáže udržet nějakou srozumitelnou atmosféru. Škola Princů skáče co chvíli od pitomé školní komedie přes akční podívanou do oku i duši lahodící rozpačité romance, a když se to děje na prostoru ani ne hodiny a čtvrt, nemáte šanci se na to naladit, takže vám bude všechno, co se hrdinům uděje, víceméně jedno. Je to škoda i s ohledem na velmi slušnou hudbu Ondřeje Brouska. V podstatě jen to, že je Škola Princů taková jednohubka, mě přesvědčuje, abych se ještě někdy podíval znovu. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

… aneb jeden nudný princ, jeden zamračený princ, jeden blbý princ a jeden hodně blbý princ jdou do školy pro správné prince. Během sledování se mi znovu zastesklo po starých dobrých pohádkách, které jsme my Češi vždy uměli. Kde se to vytratilo? Proč už není ani jedna normální pohádka? Proč mi 72 minut přišlo jako dvě hodiny? Spousta otázek, žádná odpověď, hlavně že (se) točí dál… 40 %. P. S. Sarah je roztomilá, rozhodně bych ji chtěl vidět i v dalších filmech. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)

Reklama

Reklama