Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Jiřího Sováka, Miroslava Horníčka, Luďka Sobotu, Dagmar Veškrnovou (Havlovou), Vladimíra Dvořáka a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Diskuze

JZaborsky

JZaborsky (hodnocení, recenze)

Chtěl bych jenom dodat, že to jsou především Silvestry Jána Roháče (ne Vladimíra Menšíka, jak je to mylně označováno - viz DVD, které vydala Česká televize). Po smrti Roháče v říjnu 1980, kdy byl v přípravě další z řady těchto Silvestrů, řekl Menšík, že bez Roháče to dělat nebude!

Jinak samozřejmě, Menšík je tam skvělej, o tom žádná. Dneska už bohužel nikdo nic takového nenatočí, ani kdyby se rozkrájel. Možná proto, že se bude snažit těmto programům natolik vyrovnat, že je předimenzuje a přestřelí (viz novácké Silvestry). Ale pro objektivitu je potřeba taky dodat, že dnes už televize není až tak výrazné médium, jako v době existence ČST se dvěma programy. A bohužel také obecný vkus od té doby již značně upadl. Po roce 1990 se asi nejvíc roháčovským slavným Silvestrům z konce sedmdesátých let přiblížil Silvestr na ČT v roce 1999, který uváděl Martin Dejdar (taky na něm bylo vidět, že na Roháče hodně navazoval). 

A pokud jde o vlastní Silvestr hravý a dravý z roku 1978, s odstupem času lze hodnotit ještě jednu věc, a sice, že se Roháčovi podařilo (bohužel jen v tomhle konkrétním Silvestru) vrátit na obrazovku Jiřího Suchého (zde vystupuje osobně s Jitkou Molavcovou ve slavné scénce s hasákem a v písničce Modrá se pole koukolem), jehož některé texty propašoval i do dalších Silvestrů (Minutový valčík - zpívá Naďa Urbánková, Pěšky jít nám je souzený - zpívá Jiří Korn a Hana Zagorová).   

Reklama

Reklama