Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 247)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vidět ten film tak před deseti lety, samou radostí bych si ucvrkl do trenek. Máme tu parádní sporťáky, sličné děvy a hlavně Arnolda! Na ksichtu mi ale přibylo pár vrásek (nutno říct, že méně než Rakouskému dubu) a chci už trochu víc. Pořád je to, ale více než slušná zábava, která místy velmi příjemně překvapuje. Jednoznačným kladem je Ji-un Kim, který ždíme z toho co má maximum, pomrkává na staré westerny, je řádně krvavý a snaží se nejít obvyklou cestou a když už musí, utahuje si z toho. Po herecké stránce jde o neurážející standard dělající křoví staroušovi Arnoldovi, který je přesně takový jak ho máme rádi. Knoxville naštěstí moc neotravuje. Je tu několik opravdu povedených scén, které KONEČNOU táhnou do nadprůměru, z nichž nejlepší je geniální honička v kukuřici. Hlavně Arnold se tu vrací s takovou parádou jaká se sluší a patří, škoda že ho v kinech nevítá víc lidí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť šokujúci prepadák na úkor kvality snímku, aj keď sa musím priznať, že plná objektivita ide v mojom prípade bokom. Arnie je srdcovka a nedá sa nepridať pol bodu naviac. Je jasné, že film nemal očakávania v trhaní rekordov tržieb, ale napriek tomu sa jedná o príjemnú akčnú jednohubku s pomerne sviežim nápadom, obstojnou réžiou, miestami prekvapivo slušnou akciou, humorne odľahčujúcimi scénami s dobre vypointovanými hláškami. Preto je mi ľúto, že Arnoldov comeback nemal takú návštevnosť, akú si právom zaslúžil. Možno je fanúšikovská základňa jeho a ostatných oldschool akčných borcov už stará nato, aby si zaspomínala na takúto ikonu. V mnohých prípadoch je príčina zanevretia jasná, tu ale dávam jasné 4* za potešujúcu guilty pleasure. 80%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oficiální název filmu NFS:Most Wanted! Arnold is BACK! Skvělý badass Eduardo Noriega: chlap vytvořen pro další generaci Akčních a Scifi filmů! Ji-un Kim a jeho tým udělali precizni práci. Solidní scénař s akcí bez jakékoliv mystifikace a pozornost detailů bez jednotvárnosti je nevšední. Humor, Střelba, Corvetta... Pecka ! Sex: NE! Násilí: Ano, kritické ! Scénař:Solidní! Herecké Obsazení: Ucházející ! Alkohol& Kouření: NE! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Terminátor, artróza, mokasíny a dioptrický brejle aneb jak jsem čekal větší bordel na hranicích Mexika (!!!) Né že bych si musel mazat klouby opodeldokem, ale jako pamětník zlatý éry videopůjčoven jsem si skutečně ještě jednou chtěl říct: "Hej, už si viděl ten novej film se Schwarzeneggerem?!" Arnold, to je něco jako Clint Eastwood, kůže už na něm plandá jak pysky utahanýmu blodhoundovi, jeden univerzální výraz, ale přesto je to pořád TEN Arnold, osmdesátková nostalgie ověšená municí. The Last Stand ale zas tak nostalgicky nevnímám, spíš jako scénáristicky odfláklou jízdu, která ve stěžejních momentech šlape sotva na půl plynu. Jak se dneska některý akčárny ženou do antigravitační absurdity, tady je to naopak všechno neskutečně pomalé, vláčné, bez energie. Takže sem v závěru nevěděl, jestli Arnolda víc sere nijaký Eduardo Noriega nebo blížící se důchodová reforma. Moderní western? Ani zdání! Od režiséra s takovou pověstí, jako má Ji-un Kim, bych čekal mnohem víc, než jen řemeslnou legrácku bez pořádně intenzivní akce. Díky bohu za ten kulomet wehrmachtu a slepě naivní radost z toho, že HE IS BACK, AGAIN. [final rate: 65%] ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zpětně jsem si uvědomil, že jsem před časem přemýšlel, v jakých filmech by měl Schwarzenegger hrát a tohle je přesně ono. Nadhled, pomrkávání na diváka, pocitvá akce, nějaká ta osmdesátková explicitnost a závěrečný souboj tváří v tvář. Chybět mi nebude snad onen už přehnaný humour a špatná zadní projekce na mostě. Nadávat na Arnoldovo herectví by už bylo klišé, pokud je film kolem něj dobrý, nění o čem hovořit (i když tenhle typ akce pro mne nikdy nebyl klasikou a nejvíc mám rád Total Recall). Nakonec se ze snímku stalo nejspokojenějších 70%, které jsem za poslední měsíce udělil :o) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Väzeň Frank Martinez (Rodrigo Santoro) má na pravom predlaktí vytetovanú frázu "Semper Fi" (alebo tiež Semper Fidelis), čo znamená "navždy verní" a čo je motto americkej námornej pechoty. (N0X.)
  • Malú úlohu zdravotníčky si vo filme zahrala aj Melissa Molinaro, no jej scéna bola z finálnej verzie vystrihnutá. (m.a.t.o.)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama