Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

Caine 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc je ten film přesný a důsledný ke skutečnosti, ale nemůžu si být jistý. Na to, že při tvorbě podle titulků spolupracovali s většinou zůčastněných, je tam pár zajímavých chyb (které mě jako kdysi fanatického fandu U2 bily do očí). Například od začátku si tady Paul Hewson říká Bono a ne Bono Vox, což používal až nějak do poloviny 80-tých let pokud vím... Nicméně se mi to dost líbilo - jako fanda osmdesátek jsem si to užil. Hlavní hrdina dost pošuk, ale chvílema jsem ho i docela chápal! :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

The measure of a man is what's left when fame falls away. Killing Bono aneb o Bonovi víceméně bez Bona. Zábavný film s dobrou doprovodnou hudbou a skvělou atmosférou sedmdesátých let. Navíc v hlavní roli můj oblíbenec Robert Sheehan. Postava Neila (Barnes) neuvěřitelně štvala tou svojí hrdostí a zabedněností, ale tak to asi mělo být. Škoda, kdyby se párkrát rozhodl jinak, mohla tu být daleko lepší kapela než U2 (i když mně se písničky Shook up i tak líbily mnohem víc). Holt takový je showbusiness. Příjemná oddychovka na večer :) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, co z příběhu byla pravda, a co si scénáristi vymysleli (je mi jasný, že se asi nikdo nepokusil zabít Bona, ale co ten zbytek). Je trochu škoda, že většina stopáže se věnuje jenom úsilí neznámý kapely prosadit se. Určitě by bylo zajímavější sledovat "půl na půl" dění v neúspěšný kapele a v megaúspěšnejch U2. V rámci možnosti se ale tvůrcům povedlo z danýho tématu vytěžit téměř maximum. I když nejsem fanouškem U2 ani rockový hudby, tak jsem se nakonec příjemně pobavil. Jako oddechovka na volnej večer to neni vůbec špatný, žádný zázraky ale nečekejte. PS: Pokud jste fanoušci U2 a (nebo) rockový hudby, přidejte k hodnocení ještě jednu hvězdu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se dá věřit, že celý příběh není výplodem mysli scénáristy, ale že se opravdu z velké části stal. Už díky tomu má ten film částečně vyhráno. Oproti názvu se o U2 ve filmu většinou jen mluví. Na začátku sice vidíme dvě začínající kapely, ale pak se jejich cesty rozdělí a Bono se stane spíše jen předmětem rozhovoru. Celou dobu se film pohybuje na hraně komedie a dramatu a myslím, že to dělá velmi dobře. Některé dějové zvraty a scény jsou skutečně k popukání. Bohužel se scénář filmu nedokázal úplně odpoutat od své knižní předlohy a děj tak působí poněkud epizodně a zdlouhavě. Naštěstí má film Bena Barnese a Roberta Sheehana, kteří jsou jako bratři zcela uvěřitelní a celkově podávají skvělé výkony. Nemluvě o tom, že nazpívali sami všechny písničky, které od nich ve filmu zazní. K tomu můžu říct jen klobouk dolů. Je to zkrátka příjemný a zábavný film s úžasným příběhem a soundtrackem, takže ode mě velký palec nahoru. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Bratři Mc Cormikové se svou kapelou se chtějí stát slavnými. Jejich kamarádi jsou na stejné startovní čáře a říkají si U2. Zatímco U2 dobývají svět, tak bratrům a jejich Shook up se nedaří prorazit i kvůli sérii špatných rozhodnutí staršího z obou bratrů, Neila. Ano je to zase ta "stokrát" viděná touha mnoha mladých mužů stát se rockovou hvězdou. Mě to ale nevadí, já se docela bavil. Je to spíše na tři hvězdy, ale co by to byl za Rockerman, kdyby hodnotil film o bigbítu jen průměrně ( ikdyž "Jů Tů" nejsou zrovna moje krevní skupina). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ben Barnes o sobě říká, že neumí tancovat, a tak je rád, že si mohl zahrát v takovéhle komedii, aby svůj srandovní tanec využil. (veronys)
  • Ben Barnes písně "Where We Wanna Be" a "The Great Beyond" nazpíval osobně. (skinny)
  • Než byl film natočen, musely být Benu Barnesovi ostříháíny vlasy. Poté si však tvůrci uvědomili, že je třeba natočit také scény, ve kterých bude jeho postava douhovlasá. Některé scény proto Barnes natočil s parukou. (veronys)

Reklama

Reklama