Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už dlho som pri filme necítil zimomriavky a neslintal blahom. Poctivá žánrovka, ktorá stavia na pevne vybudovanej a bezchybnej atmosfére. Cortés vytvoril perfektný scénar. V ňom nám nielenže pomaly odkrýva určité skutočnosti a zároveň zamlčuje tie dôležité, takže do konca nevieme na čom vlastne sme, ale zároveň nezabúda prekvapovať a viesť svoj herecký ansábel s takou ráznosťou a precíznosťou, že dopomáhajú k finálnemu zvratu, ktorý nech je akokoľvek zvláštny, skvelo do konceptu sedí. Nie každému filmu sa podarí niečo takéto. Nie každý film dokáže takto nabudiť. Dážď, krásna Olsenka, uhrančivý Murphy v ďalšej svojej veľkej úlohe a veľmi éterická Weaver. Som nesmierne šťastný, že sa ešte robia takéto filmy. Pre ostatných možno rutinná záležitosť, pre mňa vec robená s láskou a s presvedčením a je to cítiť v každom jednom zábere. Rovnako silné ako Anh Hung Tranov I come with rain. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CELÝ ŽIVOT JSEM HLEDAL ODPOVĚĎ. A NENAŠEL JSEM JI. NAUČIL JSEM SE TOLIK VĚCÍ. ALE ZAPOMNĚL JSEM NA TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ….“ /// Vidíš kurva Rodrigo, když se nejebeš do rakve, má tvoje práce nějakej smysl! Popírání reality a zkoumání paranormálních jevů – pičo, tohle téma miluju! Podvodníci s fantasií, pochybovači nad zázraky a popírači kouzelnickejch zázraků – tohle je film pro vás! Parádní atmosféra při ,,aktech“ přítomnosti jiný formy energie a touha dovědět se, jestli síla myšlenky opravdu zvítězí nad hmotou – tohle mohl bejt klíďo další film z Akt X (Iluzionista? No to asi néé…). Dokonalá tahle ,,slepenice kouzelnickejch výkřiků do tmy“ určitě není, ale ta atmosféra, hudba, slepej de Niro – já se bavil! (uff, už jsem myslel, že budeš donekonečna popírat sám sebe! ) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych se naučit pohnout stolem (při seanci vole!). 2.) Protože Val Valentino…. 3.) Vohejbaj se mě doma lžíce. 4.)Thx za titule ,,Arcticanfan“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nekona zadnej zazrak, ale ty dve hodiny to spolehlive zabavi. Dej se sice obcas tahne, sem tam je trochu zmatenej a nedomyslenej, ale vetsinu casu se dari docela fajn atmosfera. Sice to neni vylozene horor, ale par lekacek se urodilo a kdyz uz to zacne bejt misty horsi, spolehlive to podrzi hlavni herecky trio, vsichni hrajou perfektne. Jinak neni moc co dodat, lepsi 3* to v pohode da. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Red lights spľňajú do bodky to, čo očakávať od žánru mystery triler. Nemám v úmysle diskutovať, či je záverečný dodatok po prvej šokujúcej pointe ešte k veci, či príbehu dáva nový rozmer, alebo ho celý rúca, jednoducho tam je a myslím, že tá minúta navyše predsa nemôže v divákovi zničiť predchádzajúcich takmer 120 napínavých minút. Hodnotil by som rovnako aj bez záverečného obligátneho"precitnutia". Občas trochu na efekt, z počiatku trochu zdľhavé, ale ku koncu už riadne napínavé a poriadne na nervy. Dobre napísaný, zrežírovaný a zahraný komerčný triler, ktorý by nemal mať kontroverzné hodnotenia, vôbec nechápem tie dvojhviezdičkové. No a Joely Richardson je možno naj milfka Hollywoodu. Keďže je Shyamalan už úplne mimo, buďme radi aspoň za takéto občasné príspevky na tému šokujúca pointa. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bylo by možné tomu vytknout plno věcí. Nejvíc mě mrzí konec, který se až moc doslovně vysvětlil - podle mě dovětek po odchodu Murphyho z divadla filmu dost ubírá. Vidět ale DeNira po deseti letech v nesenilní roli a vůbec vidět film, který se snaží (z větší části úspěšně) o nevtíravou chytrost, to beru. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Ve videolaboratoři, kde pracuje Buckley (Cillian Murphy), se objevuje plakát s frází „I Want to Understand" ("Chci pochopit"), který naráží na podobnou formuli „I Want to Believe" ("Chci uvěřit") ze seriálu Akta X (od r. 1993). (Avalon820)
  • Název španělské produkční společnosti Nostromo pictures je stejný jako název vesmírné lodi z filmu Vetřelec (1979), ve kterém také hrála Sigourney Weaver (Margaret). (HADES)
  • Afroameričanka, která vede v televizi rozhovor s Robertem De Nirem (Simon Silver), je jeho manželka Grace Hightower. (akisha)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama