Reklama

Reklama

Uneseni

Trailer

Jaimova rodina nestihne oslavit první den v novém domě, do kterého se právě přestěhovala, protože je přepadne skupinka ozbrojenců v kuklách. Jediné, co požadují, jsou peníze a cennosti. Celá věc se však zkomplikuje, když matka s dcerou začnou klást odpor... (TV Horor Film)

Recenze (106)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož někteří film hodnotí jako odpad a někteří jako skvělý film, rozhodl jsem se na film podívat. A udělal jsem ....špatné rozhodnutí. Ošklivá rodinka se přistěhovala do luxusní čtvrti. V noci je přepadnou zloději. A matka "tlama" a dcera "tlama" začnou ječet, kňučet, vřískat, brečet, pištět, hekat. Opravdu stupidní film, bez napětí a bez atmosféry. Ty krávy mne tak vytočily, že sám bych jim ty ksichty rozmlátil. A rozdělení snímku na polovinu, fakt skvěle se na to koukalo. Nevěděl jsem, zda mám koukat na levé půlce na motajícího se fotra, nebo na pravé polovině na hekající dceru, která se z 1,5m netrefí do chlapa. ODPAD!**************!!!!!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Funny Games bez uměleckých servítků, natvrdo bez kompromisů v míře zobrazované hrůzy, která by pro diváka ještě mohla být komfortní. Miguel Ángel Vivas vytváří v dlouhých záběrech dusnou atmosféru s tušením zlých věcí, u kterých divák doufá že nenastanou. Protože ví, jak lehce by se v reálném životě mohl ocitnout ve stejné situaci. A ony nastanou... Scénář ovšem vedle této lišácky komponované psychologické hry s divákem zavání taky zlověstným cílem otřást jím překročením obvyklých hranic žánrové zábavy. A tím se shazuje přesně v rovině, ve které sofistikovaně opatrnému Hanekemu tleskáme. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem už nejmíň dva dny neviděl podivnou kravinu, kde se všichni chovají jako kokoti. Možná je to tím, že jsem kvůli kolegům, jejichž filmový vkus je mi u prdele a stejně se na kdejakou amaterskou sračku vždycky podívám, ať říkají, co chtějí, abych tím pak mohl svobodně pohrdat dle vlastního uvážení, nečekal nic. A nic jsem taky dostal. Hezky natočená, nudná hovadina s nehezkými herci, na kterou jsem zapomněl už při závěrečných titulcích. Každopádně, pokud by měl někdo tolik drzosti a dovolil si nesouhlasit s mým hodnocením, poplivu ho u všech svých gayfriendů na Assbooku a udělám mu na profílku pomníček, který si rozhodně za rámeček nedá. Jsem totiž v*e*r*b*a*l, strejda verbal, jediný objektivní borec s vytříbeným vkusem, jakého znám !!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že už jsem snad dva měsíce neviděl nový, řemeslně brilantně zvládnutý horor. Možná je to tím, že jsem kvůli kolegům, kteří obyčejně nadhodnotí každou amatérskou sračku, čekal výrazný podprůměr. Nevím přesně, čím to je, ale Secuestrados mi až překvapivě sedl. Řemeslo výborné, pěkné dlouhé scény bez střihů, herci velmi přesvědčiví. Trochu hapruje scénář, který ve své druhé polovině obsahuje pár logických nesmyslů ... ale všechny se dají obhájit. Sice hodně kostrbatě, ale dají (jeden z únosců je impulzivní hovado, oběti jsou psychicky v prdeli). A až na pár těchto problematických momentů (které jsem schopný filmu odpustit) probíhá celý únos tak, že na mě působil celkem uvěřitelně. Většinu stopáže se ti lidé prostě chovají tak, že to jejich situaci odpovídá. Já jsem zkrátka příjemně překvapenej, na čtyři hvězdy to možná není, ale tentokrát rád přimhouřím oko, protože zatím zde na ten film všichni kydaj hnůj, což si nezaslouží. Mother´s Day bez samoúčelného násilí. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se Alfonso Cuarón vrhl do brakovějších vod. Od začátku tenhle vypjatý thriller, jehož variace jsme viděli hodněkrát, zaháčkuje díky odvážnému a neotřelému vizuálnímu podání a přesvědčivým hercům. Škoda, že dějově se pohybujeme tam, kde obvykle, takže tohle lehce experimentální domácí dostaveníčko (kdo chce hardcore experiment, dá si La Casa Muda) ztrácelo můj zájem a zůstává tak v mých očích kousek pod statusem opravové pecky. Pro fanoušky žánru povinnost, aby měli o čem mluvit, ostatní podle uvážení. Režiséra sledovat. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEDĚLÁM SMLOUVY. JSOU NAŽIVU, PROTOŽE TO JE JEDNODUŠŠÍ. MRTVÉ NEBO ŽIVÉ, TO NENÍ DŮLEŽITÉ. SNADNO NEBO OBTÍŽNĚ, TO JE DŮLEŽITÉ. MÁM RÁD VĚCI SNADNÉ. A TY?“...... /// Jaime se s rodinkou přestěhoval. Polepšili si – krásnej dům (místností 3 prdele), ale místo slavnostní večeře mají návštěvu. Maskovaní týpci, jeden zažvatlá ,,MY TĚ TEĎ OLOUPÍME!“ (nebo něco v tom smyslu) a pak už to jde (vždycky) rychle- věci do pytle, čísla kreditek, heslo, trezor. Dost emocí na jedno přepadení! Těžko říct, jestli se Jaime chová jako kretén. Lupiči jsou profíci (což rodina neocení), děj občas hapruje (chování pod tlakem), ale rozdělená obrazovka jako nástroj na zvýšení napětí funguje. Chlapci s albánským dialektem postupně začínaj bejt nervózní a nemaj smysl pro kreativitu. Jsou to totiž daleko větší drsňáci, než ti v Mothers Day. Jednoduchá jednohubka pro 13 herců plná násilí a snaze přežít. (Přežít?) Filmově to moc nedá, zato si můžete naplno užít emocí, nebo jen pěkně od plic ,,zapíčovat“. TAK HODNĚ ŠTĚSTÍ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Budeme se stěhovat. Do většího (místností 3 prdele!). 2.) Chystaj se mě přepadnout a tak si chci zopakovat pár lekcí z příručky: ,,Jak se (ne)chovat při přepadení“. 3.) Nevím, proč bych měl mít v každý místnosti (aspoň) závaží . 4.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Snáď mi hororoví nadšenci odpustia toto hodnotenie, ale na to sa vážne nedalo pozerať. Rodinka sa nasťahovala do nového domu a ešte v ten deň ich prepadli traja maskovaní lupiči, takže sa jedná o rukojemnícky horor, ktorý mi spočiatku pripadal ako béčkovejšia verzia nového Mother's Day. Ani v tom sa občas postavy nechovali veľmi logicky, lenže to, čo predvádzali v tomto filme, jednoducho nedokážem rozdýchať (najmä keď mali mať zločinci všetko dôkladne naplánované). Ak sa tí gangstri chovajú debilnejšie ako ich obete, nedokážu ich ani za boha skrotiť, všetko sa im vymkne spod kontroly a ešte začnú bojovať medzi sebou, tak mi to vadí. Pokiaľ obeť nedokáže zabijaka trafiť z dvojmetrovej vzdialenosti, tiež mi to vadí. Ak obeť dobrovoľne odovzdá zabijakovi zbraň, len preto, že jej povie "ja nie som ako oni dvaja", tak je to už naozaj neúnosné. A to, že si zabijak odhalil tvár, aj keď sa to dalo riešiť úplne ináč, tak to už je rekord. Áno, bolo to krvavé, brutálne, znásilňovalo sa tam, bol to hotový masaker, ale podané je to úplne nestráviteľnou formou, či už dejom alebo rozpoltenou kamerou. Vkuse sa tam len narieka a vrieska, kto to má počúvať? Takže naozaj, možno je to jeden z mojich neobjektívnych odpadov, ale ak by som to mal pozerať ešte raz, tak sa zbláznim, lebo toľko nezmyslov v jednom filme som ešte nevidel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyložene zlý film. Od snaživých hercov cez obstojne napísaný scenár až po občasné zaujímavé technické nápady (rozdelený obraz). Dej je rozprávaný plus mínus v reálnom čase a je realistický. Únoscovia sa zo začiatku správajú rozumne, inteligentne a snáď aj v rámci možností slušne (ak chcú mužovi pohroziť, tak ho proste len symbolicky prefackajú, aby sa spamätal a spolupracoval, žiadne dýky do brucha). Rodinu zbytočne neterorizujú a dajú jej jasne najavo, že im ide len o peniaze a keď sa k nim dostanú, pravdepodobne rodinu nezabijú (sú maskovaní, takže pri vypočúvaní políciou rodina nebude môcť podať opis). Potom ale nastáva smršť nelogických kiksov, kravín a hlúpostí a predvídateľných zvratov a už som len odratúval vyčerpane minúty zostávajúce do konca. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se tam neúměrně ječelo, hekalo a vřískalo v různých tóninách téměř po celou stopáž, to by málokdo vydržel. Škoda, přitom španěláci když chtějí, tak umí. A konec byl pojat stylem hrc frc během pěti minut a bylo vymalovaný. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě drsnej, násilnej a hlavně histerickej exploiter typu "v domě jsou zlí parchanti, týrají hodné a nic netušící obyvatele". Na nelogičnosti kašlu, dobrá byla ta uvřeštěná, histerická psychologie postav. Ty zmatky a to všechno docela odpovídalo realitě, když se loupež podělá. Koho tyhle filmy nebaví, tak se na ně prostě nedívejte!!! Já fakt nechápu, jak může být někdo tak dětinsky naivní, aby koukal na subžánr, který se mu vlastně nelíbí a nezajímá ho?! Proč?! Proč zabíjet čas něčím, co mi nic nedává?! Proč pak zbytečná kritika na něco, čemu ve své podstatě vůbec nerozumím (třeba uživatel VERBAL že ... hehe!). A vůbec tady ty hádky, který vznikly s umístěním tohoto filmu do databáze, mi tak nějak dokazují, že spousta z uživatelů je podobná banda agresivních idiotů, jako byli ti šmejdi ve filmu ... A na závěr moje slovo, podobně jako uváděl VERBAL: "Jen já můžu oběktivně rozhodnout, jakej ten film je. Protože jsem to já, FLIPNIC, ten, kdo exploiterům kdy nejvíc rozuměl a rozumí!" :-DD ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ostrý exploiter, který se s divákem rozhodně nesere. Snímek jen velmi krátce představí své hrdiny - právě se přistěhující trojčlenou family - a prostředí, v němž se bude odehrávat většina děje - rozlehlý moderní dům. Rodinka si však téhož večera nestačí ani vybalit, a už mají co dočinění s bandou chladnokrevných zlodějů. Námět je tedy těžce otřepaný. Jenže Španělé se tentokrát plně soustředí na obsah a formu, a jde to zatraceně znát. Kamera nás šikovně protahuje celým interiérem domu bez jediného střihu, hodně násilí jde mimo, přičemž nejčastějším partnerem vám bude nářek, křik a pláč. Jasně, logika dostává místy hodně na prdel, ale sám nevim, jak bych se občas zachoval já sám, kdybych byl psychicky úplně v hajzlu. Každopádně posledních 15 minut je nevídanou směsí šílenství, brutality, naprosté bezmoci a lidského selhání. Syrová, nekorektní a drsná záležitost s kulervoucím závěrem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivé, nezáživné, obyčejné. Se zhruba zvládnutým řemeslem a tvrdším koncem už si při tak opotřebovaném schématu nejde vystačit. Filmů jako tento už zkrátka bylo a nejspíš ještě bude moc. Takže nezájem. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Secuestrados je hodně povedený exploiter, který je rovněž přesvědčivě zahraný. Vizuální podání a kamerové postupy jsou hodně moderní a dobře odvedené ( prvotní běh, rozpůlená obrazovka ). Nechybí krev a násilí. Vše je ovšem podle mě v rozumné míře a snímek díky tomu vypadá pořád dost reálně. Pár příkladů stupidního chování postav bych našel, ale nejsou takové aby mi zkazily zážitek. Miguel Ángel Vivas sledovat. 8+/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sen sterdostavovskej rodiny je: fungujúca rodina, vlastný dom s výhľadom a bazénom, výchova potomka k ceste za vlastnou rodinou. Nuž a tento sen je filmom Unesení dokonale a dôsledne zlomený. Čo zlomený, zničený. Nie naraz, postupne, tvrdo, nekompromisne. Až z toho ostane nedobre. Preto, napriek remeselnej dokonalosti len tri hviezdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tady něco nesedí. Prolog jaksi nesouvisí s tím, co jsme viděli v následujících minutách, respektive v hodně drsném závěru. Nebo jsem něco zaspal? Přesto se před námi rozkládá španělské řemeslo vysokých kvalit, kamerové jízdy pěkně dlouhé a šikovně představující interiér moderního domu, napětí graduje až do syrového finále, herci velmi solidní, i když žádní plakátoví sympaťáci to nejsou. Postavy jednají s ohledem na žánr ne úplně hloupě, i když logických lapsů by jeden nespočítal na prstech jedné ruky. Tvůrci nám velmi rychle a účinně představí tříčlennou rodinku, která po přestěhování do honosného sídla chce strávit první večeři společně. Proti je nejen dcerka, která chce vypadnout za svým přítelem, ale i trojka španělsko-albánských násilníků, kteří chtějí krást, ponižovat a možná i vraždit. Nervozita roste, chyby se kupí, emoce se nedají skrýt. Odpadové hodnocení samozřejmě nechápu, viděl jsem desítky thrillerových kousků, které by si ho zasloužilo spíš. Rozdělení obrazu na polovinu je zajímavé, tvůrci ale měli postupovat kapku jinak. Obě půlky zaráz jaksi sledovat důsledně nejde. Měli ukončit jednu polovinu (otřesený otec po nehodě v autě) a dát prostor druhé (dcera prchající před násilníkem). Nápad ale dobrý, stejně jako celková práce s otřepanou látkou!! Velmi slušné tři *.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa Jaime spolu s rodinou nasťahuje do nového domu, ich radosť dlho nepotrvá. Hneď v prvú noc sú prepadnutí trojicou Albáncov, ktorí sa za vidinou získania honosného majetku nezastavia pred ničím. Bez ohľadu na niekoľko výčitiek užívateľmi, "nelogická logika" správania obetí či útočníkov sa napriek pár detailom, dala prehltnúť. Čo ma ale prekvapilo najviac, sú skutočne presvedčivé herecké výkony. Najmä vďaka nim je "Secuestrados" pomerne vydareným psycho thrillerom. Po dlhej dobe, konečne "vydarený" hororový záver. Škoda len, že sa v snímku neobjavilo viac prvkov, ako len dve slušné gore scénky - 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller, který nemá o napětí nouzi. Rodina terorizovaná skupinou maskovaných lupičů rozhodně není ničím novým, ale to na napětí neubírá. Souhlasím, že oběti i únosci dělají chyby! ale.... v určitých situacích se lidi chovají jinak, než si v klidu před obrazovkou myslí. Že se oběť netrefí na 2 metry do únosce, když má zlomenou ruku a nervy na hadry? Nu, znám takové, co by se netrefili ani v normální situaci s oběma rukama zdravýma. Naopak jsem ocenil, jak se situace začíná únoscům vymykat z rukou, jelikož nejde o žádné profíky, ale albánské amatéry, kteří místo vydělávání peněz raději kradou. Za opravdu napínavou atmosféru a nešetření krví bych dal nejraději 4*, jenže konec se mi moc nelíbil... A nevadilo mi ani rozdělení obrazovky, vždyť řada filmů z 60. a 70.let má obraz dělený i na čtyři či více obrazů (byla to tehdy módní záležitost). Nikomu neberu jeho odpad, jde o subjektivní názor, vadí mi, že tito napadají ostatní, co odpad nedali. No, taky bych si mohl do odpaďáků kopnout, ale to je přece pod úroveň normálně uvažujícího člověka. Spíš mě mate, proč dotyční ten odpad dokoukali až do konce.... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když dá něčemu livingdead odpad, tak ten film je většinou dobrý. Jeho a některé další je nutné brát s rezervou, snaží se být jen co nejzajímavější na úkor určité objektivnosti (ricci.s - chtěl bych vidět tebe, jak bys dokonale provedl nějaký přepadení bez toho všeho, proti čemu zbrojíš ve svým komentu, haha, stěžuješ si na nelogičnosti a pak dáš Wrong Turn 4 plný počet, :-X). V tomto případě nevěřte těmto jedincům a s chutí do tohoto thrilleru, protože stojí za to a především fandové žánru by si ho neměli něchat ujít. V podobných filmech se většinou objevují velké logické nesmysly a divné chování postav, to v tomto případě k mému překvapení a potěšení moc nenastalo. Film je velmi napínavý a dá se říct i dost realistický, chování "útočníků i obránců" je uvěřitelné (i když samozřejmě v rámci nějaké tolerance, těžko hádat jak by se v daných situacích postava zachovala). Nelíbil se mi rozdvojený obraz, naopak se mi líbily dlouhé záběry bez střihu. A ten závěr byl moc povedený a hodně nečekaný, škoda že to tak utli a nenechali to šokující rozuzlení doznít. Tento film si určitě zaslouží vyšší hodnocení a jen díky arogantnímu a sobeckému přístupu některých uživatelů ho nemá... 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Takových hororů je hrozně moc a radši jsem nic nečekal. Celý se to táhne vlažným tempem a nic se neděje, až na pár pokosů o útěk a podobně. Ale závěrečné minuty celý film zvedly minimálně o dva stupně. Do samotného závěru jsem přemýšlel nad jednou hvězdou, ale nakonec dám víc. Brutální závěr s naprosto nepředvídatelným a nečekaným koncem si zaslouží pořádně ocenit.. 6/10 = 60% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné snímku Mother's Day, kterého nejsem příliš velký fanoušek, nicméně ve výsledku oba působí kvalitativně stejně. Secuestrados je mnohem zručněji natočený, tudíž pravdou je, že kdyby utiskovanými nebyly takový hnusný xichty, který bych sám hned prošlápl a kterým jsem po půl hodině přál to nejhorší, tak bych dal i 4*. No řev sirén je píseň písní oproti těm krávám, to bylo neuveřitelně otravný. Na druhou stranu se zde vyskytuje hned několik polehčujících okoloností, jako je super nápad se zdvojenou kamerou, kdy musíte každým okem sledovat jednu scénu probíhající ve stejné chvíli, nebo taky syrovější a poměrně nečekaný konec. Dívatelné. 65% ()

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama