Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s tímhle béčkem "bojoval". Ve filmu nebyl žádný klaďas - banda dětských chuligánů, co přepadá kolemjdoucí, pár vyhulenců, černá tlama co pěstuje trávu, nebo tlupa vesmírných "goril" se svítícími zuby ve stylu Trona, které překladatel označil jako "šediváky", což mi pilo celou dobu krev; a navíc ta příšerná uhekaná hudba! Nemůže se mi líbit film, když mi je mi putna, že vesmírné monstrum někoho zabije nebo že nevidím nějaký posun v ději. Až když se přepadená sestřička spráhla s partou, tak cca od půlky to bylo koukatelné - zdrhání před monstry v baráku. # Za zmínku ještě stojí jedna lekačka a hláška: "Je to černý. Černý jako noc. Je to černější než bratranec Femi." # příběh 5 | hudba 4 | humor 1 | akce 6 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl velký problém fandit hlavním hrdinům, tedy nepřizpůsobivým smradům napomáhajícím rozkladu společnosti. Během filmu jsem se ale nakonec dokázal od tohoto faktu odprostit, a vlastně proč by měli být vždy hrdinové jen kladní? Je zde pár dobrých hlášek a několik opravdu masakrózních scén s dobře udělanými efekty a originálními emzáky. Komedie je tu jen potroškách, ale nasmál jsem se a místy to byla i docela síla. Dostalo se mi povedeného sci-fi zážitku z místa, odkud bych to nejmíň čekal. Palec nahoru. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Takový District 9 v britském podání, kde hlavními hrdinové jsou děti z gheta, jenž nečeká žádná budoucnost. Oproti jiným režijním debutům, kde se snaží zaujmout Hollywood a otevřít si bránu do filmových studií, si tento film na nic nehraje. Sci-fi s humorným nádechem a neokoukanými herci jsou skvělým filmem na sobotní večer. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Akční, komedie, sci-fi a ještě to má v merku Velká Británie? Naprosto perfektní zábava, ze které jsem nedokázal spustit oči. Bylo to brutální a vtipný dohromady, dialogy otevřely tisíc témat k diskuzi na téma Britská mládež a hlavně to bylo příběhově neskutečně zábavný, přičemž tomu dost pomohl i fakt, že jsem si od Soumraku mrtvých zamiloval Nicka Frosta, který si tady sice zahrál jeden vedlejšák, ale každopádně byla radost ho opět vidět. Paul byl derivát toho, co si Angláni připravili při Útoku na věžák. Film, který si určitě nejednou zopakuju, už jenom minimálně kvůli těm hláškám, který tam padají jedna za druhou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Povedená parodie na mimozemskou invazi vražedných goril s fosforeskujícími zuby, které se postaví oddíl hrdinů, tentokrát složených z party sígrů z londýnského předměstí. Příběh je svižný i vtipný, hrdinové procházejí vývojem z totálních looserů do přesvědčených obránců hájících svůj omlácený činžák. "Je to náš dům, my si ho ubráníme!" Vůbec motiv sounáležitosti s domovským prostředím je hodně silný. Puberťáci bojují za dům a brání i své sousedy. "Kdybysme věděli, že tu taky bydlíš, tak tě neokrademe." Úsečné hlášky, vypointované scény, odsýpající děj - perfektní zábava. /23. 12. 14./ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Franz Drameh bol pôvodne zvažovaný do úlohy Mosesa. Nakoniec ju však dostal John Beyonga a Franza obsadili do role Dennisa. (HelenOfTroy)
  • Wyndham Block, ve kterém se příběh odehrával, byl pojmenován podle spisovatele Johna Wyndhama, autora několika sci-fi románů pojednávajících o mimozemské invazi. (Martrix)
  • Režisér Joe Cornish uviedol, že sa nechal inšpirovať snímkou Znamenia (2002). Predstavoval si, čo by sa stalo, keby k udalostiam z filmu došlo v južnom Londýne. (misterz)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama