Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 2

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (491)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Není to takový sajrajt jako Tvajlajt, ačkoliv je evidentní, že Mortal Instruments vznikl především díky právě úspěchu Stmívání. Zpočátku mě to hodně bavilo, zřejmě proto, že Lily Collins i Robert Sheenah jsou sympatáci jako poleno, ale postupem času se těch příšer začalo nabalovat moc a působilo to neskutečně přeplácaně. Jako seriál bych MI viděla spíše. 130 minut délka je skoro nezvladatelná, především když je na scéně Bower vypadající jako nechutně ošklivá ženská (vážně je to chlap? nechce se mi věřit..). Nehledě na tupost hlavní hrdinky (všimne si upířího kousance u svého kamaráda, ale dělá jakoby nic a jde se muchlovat s tím babochlapem?), kterou ale částečně vynahrazuje Lilyino charisma. (Mimochodem - její obočí je právě jednou z věcí, díky které vypadá zajímavě, tak se smiřte s tím, že ne každá holka musí být barbína s linkou místo obočí.) Jako další plus vidím to, že film není vyloženě romantický patos, ale snaží se upřednostnit akci a příšery. Přesto z toho vychází lehký podprůměr, tak doufám, že na druhém díle si dají více záležet. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. Dalo se to vydržet, ale mohlo to být kratší. Vlkodlaci, upíři, démoni, je to trochu přeplácané a místy předvídatelné. Ale pořád je to lepší než Stmívání. Občas to bylo i trochu nelogické. Například proč ta čarodějnice měla doma klavír nebo proč nezabili ty démony, když byli zamražení. Ani herci nejsou špatní. Hraje tam třeba Nathan z Misfits nebo Cersei Lannister z GoT. Taky ještě Jonathan Rhys Meyers a Lily Collins. :) ()

Reklama

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Někdo tu v komentáří zmínil megaobočí... no a fakt že jo. Ona by si mohla z fleku zahrát ve Fridě. Celou dobu mě to iritovalo a uvažovala jsem převážně nad tím, jak by jí 2 minuty osamotě s pinzetou mohly změnit život a mě ulehčit sledování. Věřím, že je to ideální film pro patnáctileté holky, ale já už jsem z toho vyrostla. Přislo mě to jako matlanice Twilight, Underworld, trocha Harryho Pottera a trocha Avatara, bohužel nic originálního. Možná opět lepší přečíst knížku a nechat to všechno na své vlastní fantazii... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Wau .. niektoré scény boli tak trápne, až som sa musela hanbiť za komplet celú osádku filmu. Film je hodný tak jednej hviezdy, ale dávam dve, lebo ja som si na tom gauči ležkala a neprepla som to. Apropo .. keď som dnes krájala mäso na segedínsky, tak som každú sekundu čakala, že sa zmení na démona. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

,,Kasandro, pyčo vole, vycákni nějakou kravinu pro plenkonošky, až se nažvejkneš ty, my z toho naděláme scénář." ,,Jasně Džes. Hele, Postiho, a co bych tam měla jako frknout?" ,,No pojedeme dál na sérce bukvodlaků, lidoštěků a tak, ne? A aby nám Meyerová záviděla, prdni tam ještě nějaký kouzelníky. Třeba. A ochránce, ne? To holky bere." ,,Jo, to zní dobře. To si koupím nový fén i s mercedesem. Co název, máš?" ,,Tak to mám v hlavě už dlouho! Fláknem tam drsnokrutý slovíčka, aby to vypadalo tajemně jak sviň, a děvčátka budou z kina vyjíždět na vlně ze squirtingu vzešlé". ,, Oukej, bejb. Ale co když nám to pak seseká nějaký střednověký, nepřející pupker?" ,,Neměl na to čumět, debílek". A s tím se nedá, než souhlasit. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Lily Collins byla velkým fanouškem knižní předlohy již před svým obsazením. Po její akvizici přiznala, že je to pro ni jako splněný sen. (Fevas)
  • Původně měl film natáčet Scott Charles Stewart, ale pět měsíců před natáčením odstoupil, aby se mohl věnovat vlastním projektům. (Fevas)
  • Ve scéně, kdy Simon (Robert Sheehan) a Isabelle (Jemima West) přiběhnou do dómu a Isabel říká, že je potřeba zatáhnout za páku, aby se dóm zavřel,  je páka ve spodní poloze, přestože ji Hodge (Jared Harris) při posledním zatáhnutí nechal v poloze opačné. (bugfoot)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama