Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená plastelínová dvojice nezklamala ani v celovečerním formátu, i když si myslím, že se k nim krátkometrážní stopáž hodí lépe. Množství nápadů a vtípků je tradičně vysoké, film je báječně a do detailu vypiplaný, báječnému dabingu vévodí hlásek Heleny Bonham Carter a výborná je i hudba. Téměř dokonalé! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pane Wallaci, milý Gromite a mistře Parku, nemějte mi to za zlé, ale Prokletí králíkodlaka žádným zázrakem není. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že tenhleten celovečerák trpí jakýmsi syndromem "pixar-tě-strčí-do-kapsy-s-jakoukoli-blbostí". Na rozdíl od každého filmu, který přišel z Pixaru, je totiž tím nejlepším na tomhle filmu jeho vizuální stránka. Nikoli příběh. A v tom je zakopaný pes. Je to právě scénář, který je sice prošpikovaný humornými hláškami a narážkami na velkofilmy posledních let, jenže bez Wallace a Gromita v hlavní roli by ho nezfilmoval ani pan "natočím cokoli" Troška. A to je špatně. Prokletí králíkodlaka není špatný film, je roztomilý a vtipný, ale na konci si z kina jen těžko odnesete něco víc, než že támhle se roztomile zašklebil králíček a že támhle hodil kultovní grimasu Gromit. U příběhů Wallace a Gromita platí - čím kratší, tím lepší. Stačí zavzpomínat na geniální Cracking Contraptions. [červenec 2006] ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých nadšených komentároch som sa na Wallace and Grommit dosť tešil, o to väčšie je však moje sklamanie. Nechápte ma zle, plastelínová animácie je vynikajúca, postavičky dostatočne komické, čo však absentuje je poriadny príbeh. Film má švih v záverečných dvadsiatich minútach, ktoré sú nabité odkazmi na iné filmy a strhujúcou ( nikdy by som neveril, že toto slovo použijem v súvislosti s plastelínou) akciou. Takisto úroveň fórov je v celom filme dosť nevyrovnaná, rozhodne som sa na tom netlamil toľko ako napríklad na Burtonovej Továrni. Záverečný verdikt : Vizuálne pútavý animák s nevyrovnaným dejom a úrovňou humoru. 7/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej narez. Proc psat nebudu, jen odkazuju vsem, kteri jeste nevideli: DELATE STRASNOU CHYBU!! Rychle ji napravte. I ja sem tuhle chybu strasne dlouho delal, a ted me to mrzi. Nastesti sem si ji uvedomil driv, nez by me to znicilo :-)) 10/10 PS: ale jo, mozna nekdy dopisu to proc. Jen ted opravdu nemam cas.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Krásně animovaný snímek s lehkou hororovou příchutí, který je až po okraj napěchován břitkými gagy s typicky anglickým humorem. Jako nenáročná jednohubka na večer tedy snímek Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit funguje více než dobře. Skvělá práce! (Netflix) „To kill such a creature will require nerves of steel and... a bullet!“ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Peter Sallis namluvil Wallace již v prvním krátkém filmu, který Nick Park vytvářel ještě během studia na univerzitě. I když nahrávka vznikla již v roce 1983, Cesta na měsíc byla dokončená až o šest let později a doletěla si až pro nominaci na Oscara. Další příhody Wallacea a Gromita – Nesprávné kalhoty (1993) a O chloupek (1995) – už zlaté sošky získaly. Nick Park má doma ještě jednoho Oscara za filmík Pohodlíčko, které vyfouklo cenu Cestě na měsíc. (imro)
  • I když jsou Aardmani pověstní svou prací s plastelínou, do výroby museli zapojit také počítače. Speciálně vyvinutý program, bez kterého by se nedala vyrobit například mlha či králíci v „králíkovysavači“, ale detailně kopíroval ruční práci, a proto i na CGI postavách vidíme otlaky prstů v plastelíně. (imro)
  • Známý sýrožrout Wallace má ve své knihovně několik publikací s mírně upravenými názvy. Je tam například „East of Edam“ či „Fromage To Eternity“. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama