Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, neustále se přesvědčuju, že animák prostě není můj šálek kávy. Animace samotná nebyla špatná, velká fantazie z ní na mě dýchala v každém záběru, avšak hororové, komediální prvky jsem zde hledal stěží. Co se týček písniček; ty se mi líbily, to zase jo, ale někdy mi ty pěvecké kreace připomínaly spíše rapování za doprovodu hudby, což mi mírně kazilo výsledný dojem z nich. Bohužel na slabší průměr film sráží jeho příběh. Nezačal sice vůbec špatně, ale pořádně mě začal bavit až při nadělování dárků Jackem. Mé srdce plesalo, když byl ten věčně vychechtaný, pupkatý jeliman v červeno-bílém hávu (ano, myslím toho zmetka Santu ;-) ) užuž ve spárech Oogieho Boogieho, když...no, zkrátka pak už mě přestal děj zajímat a nevzrušila mě ani závěrečná romance (ikdyž pěkně nazpívaná). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tim Burton opět nezklamal, už na první pohled je znát, že vtom má prsty. Temná pohádka Nightmare Before Christmas je velmi neobvyklá, přesto kvalitně hodně vysoko. Nejvíc mě však vzala hudba a především song "This is Halloween", protože ten když se rozjede, tak leze mráz po zádech. Pomalu si zvykám, že Tim Burton je záruka té největší kvality... 8/10 = 85% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Krásná bizarnost, kterou v sobě Burton držel ještě dlouho předtím než se v Hollywoodu prosadil naplno. Je neopakovatelný zážitek sledovat jeho morbidní fantazii běžící na plné obrátky. Tohle dílko je tak napůl jeho a napůl Dannyho Elfmana, který stvořil možná svoji nejpodmanivější hudební kompozici a navíc perfektně nazpíval Jacka. Předvánoční můra noční, která už začíná sympaticky patřit i k tuzemským svátečním programům. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tim Burton a Danny Elfman jsou jasnou zárukou nečeho pohádkově-temného a přesto krásného. Elfmanova geniální pohádkově hororová hudba podle mě nemá konkurenci ve svém stylu a v tomto filmu opět ukazuje jak dokonale umí skládat hudbu. Poutavý příběh s animovanými postavičkami, které jsou tak hnusné až jsou krásné a srandovní. Halloweenské město plné potvůrek od upírů, přes duchy, kostlivce, čarodějnice až ke zlým dětem. Deprimovaný Jack, který již má dost stereotypu stále se opakujícícho Halloweenu. Pak pozná další svátek a tím jsou Vánoce. Je jimi okouzlena fascinován a nedokáže pochopit, že každý svátek má svůj smysl, svůj význam své důležité místo. Krásné, mrazivé, vtipné a fascinující. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnuti musim zmenit hodnotenie zo 4* na 5*. Okrem uzasne graficky spracovanych scen (na ktore sa da pozerat do nekonecna a stale v nich nachadzat nieco nove), som si az na druhykrat uvedomil vynikajucu hudbu. Dalsie zo skvelych, ponurych Burtonovych diel. Najkrajsia, najmorbidnejsia a najvtipnejsia vianocno-halloweenska rozpravka. [ Napriek tomu, ze je Sally handrova babika vypchata listim, vyzera celkom hot ;-) ] ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Studio Disney se postavilo k tématu filmu odměřeně a film předalo dceřinému studiu Touchstone Pictures. Film nedoprovázel ani adekvátní merchandising a v den premiéry byl nasazen jen do čtyř set kin, i když obvyklý počet byl cca dva tisíce. (Trainspotter)
  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama