Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 1

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (809)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na jedničku v dobrém vzpomínám dodnes. Dvojka je ale jen méně zručné a méně zajímavé opáčko. Proč se vůbec k tomuhle námětu vracet? Proč nenabídnout něco úplně nového? Na animáky se přece chodí tak jako tak. A o děj u nich nejde - Dremworks zkrátka udělalo krok vedle tím, že se neposunulo, jako ne poprvé. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když jsme před čtyřmi roky draka vycvičili, došlo k mentálnímu převratu v celé oblasti, zatímco ve starém Římě to bylo v duchu chléb a hry, na Blpu to je ve jménu hesla draci a ovce. Škyťák dosáhl svého, takže zas individualisticky páchá něco na okraji společnosti. Při takovém počínání musí narazit na něco zajímavého, kdyby na chleba (na ovci) nebylo. Během jednoho dne tak potká lovce draků (v předchozím filmu byli všichni lidi z draků úplně mimo a byli proti nim prakticky bezbranní), alfa draka, ještě jednoho alfa draka, svoji matku (ano, svoji dvacet let mrtvou matku) a dost možná i Křemílka s Vochomůrkou. Protože je jeho matka drakomilná ekoaktivistka.... a Škyťákovi rodiče se setkají, zazpívají si, jenže do toho vtrhnou další negativní okolnosti a je po písničkách. Zkrátka, expozice dlouhá jak týden slanečkové diety bez vody, kolize bez logiky, krize umělá jak prsa Pamely Anderson, a tuctová jak finalistka miss místního kroužku šachistů a katastrofa jen tak tak, že pro svou předvídatelnost nebyla katastrofou. Animace je špičková, to se nedá rozporovat, vizuálně zaměření diváci se budou tetelit a nadšeně jojikat. Hra na city zabírá, i slzička mi ukápla. Bezzubka je stále roztomilý a pořád platí, že z draků chci toho černého, ale s takhle vyumělkovaným, předvídatelným a kýčovitým dějem jděte do prdele a je vcelku fuk, jak si to namalujete. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Jelikož první díl považuji za nejlepší animák od dob Lvího krále, byla jsem hodně zvědavá na druhý, zároveň jsem se ale bála a už vůbec jsem nevěřila, že by se dvojka dokázala svému předchůdci vyrovnat, ona to ale dokázala. Samozřejmě, předchozí díl zůstává o malý kus dál hlavně proto, že přišel naprosto nečekaně a už se zde nedočkáme podobné dechberoucí scény jako seznamování s drakem z prvního dílu, ale i tak se jedná o úžasnou podívanou pro všechny. Tvůrci vědí, co točí a hlavně pro koho, pro ty nejmenší tady stále zůstávají roztomilí draci a spousta zábavných postaviček, příběh je přizpůsoben dětskému publiku, ale jen do té míry, aby z dětí nedělal blbce a rodiče zaujal a občas i překvapil. Opět nechybí překvapivě silné emoce a na animák i pár drsnějších scén. A znovu to vše vypadá náramně, divák si místy ani neuvědomí, že se dívá na animovanou pohádku, to vše dokresluje krásná hudba Johna Powella. Lepší animák letos v kině neuvidíme. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 28.7.2014) Naprosto kouzelné a dechberoucí pokračování úžasného prvního dílu, které je jak velice humorné, tak i místy smutné, ale nikdy netlačí tolik na pilu. Bezzubka byl opět perfektní, vtipný, roztomilý, snad ještě o řád výš než v prvním díle. Charaktery nám znatelně dospěly, dokonce došlo na rodinné drama, ale jak říkám, vše v přijatelné míře. Samotný příběh byl slušný a peripetie neočekávané, takže dávám palec nahoru. Zkrátka jsem šel do kina na zaručený filmový zážitek, kterého se mi dostalo se vším všudy - s úsměvem na tváři, slzou v oku a mile udiveným výrazem nad skvělým technickým zpracováním. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání spíš průměr. Na vině je samozřejmě i mé subjektivní vnímání, kterému zkrátka svět vikingů a celkově i vizuál této pohádky moc nelahodí. Není tam nic, co by mě přímo oslovilo a utkvělo mi. Myšlenka míru a přátelského pouta mezi lidmi a draky je sice stále hezká, ale upřímně řečeno na ní není nic zvláštního. A krom hlavní postavy a jeho draka mi ostatní postavy přijdou spíš nezajímavé - ani po dvou dílech si je nepamatuju jmény, což možná o něčem vypovídá. Humor taky slabý, i když chápu, že tato pohádka necílí vysloveně na vtip. Jak už jsem řekla, průměr. Mírně ale doufám, že poslední třetí díl, který je právě v kinech, přinese něco nového a snad i originálnějšího. Uvidíme. ~(3,0)~ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Keď Štikút (Jay Baruchel) a Astrid (America Ferrera) odchádzajú nájsť Draga (Djimon Hounsou) a opúšťajú Berk, väčšina jeho obyvateľov je ukrytých v podzemnej pevnosti. Hneď ako Drago na Berk o niekoľko dní neskôr útočí, všetci žijú pokojné životy s drakmi v domoch. (canucks333)
  • DreamWorks sa pri propagácii filmu spojilo so SodaStream, ktorá uviedla na trh limitovanú edíciu v podobe vybraných prístrojov na výrobu sýtenej vody, štyroch príchutí sirupov a trojbalenia fliaš. (kacer4)
  • Alternatívnymi názvami tejto snímky boli aj názvy "Dragon Trainer 2" či "Dragons 2". (MikaelSVK)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama