Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 1

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (275)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě bych k tomu měl celou řadu pochvalných slov - netradiční, dojemné, místy vtipné, silné v jednotlivostech i jako celek a sloužící k zamyšlení. Ale na úplný vrchol bych to neviděl. Prostě se jedná o kvalitní a zajímavou podívanou, ale abych pravdu řekl, nijak extrémně mě to nedostalo. PS: I když se tam úplně nehodí, tak hláškující Rupert Grint byl v originálním znění výborný. :D 75% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak jo, i takové filmy jsou potřeba. I když v Šíleně smutné princezně to vyřešili během sekundy replikou: "Toho se neboj, to je jen nepřítel." Poněkud mi vadilo, že nedošlo na ideologické roztržky - zvlášť mladý Němec s Mein Kampfem v ruce se k tomu vhodně nabízel. Nějaká ta moudra, jak jsou ty války na prd, my jen odřeme hubu a chcípneme, přitom proti sobě nic nemáme, a potentáti nahoře si rozdělí území a suroviny. Chybí tomu větší drama v charakterech postav, něco, co by člověka drželo přišpikovaného k obrazovce vnitřním dramatem. Konec je pak takový do ztracena. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[SCANDI 2014] Ako by povedal Exupéry: "Len srdcom vidí človek správne, to podstatné je očiam neviditeľné." Pokrm pripravený z hlboko ľudského príbehu skupiny pilotov zo znepriatelených strán má len jednu chybu - je príliš poplatný mainstreamu, teda predvídateľný a miestami presladený. Inak bez úpravy vhodný k okamžitej konzumácii. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $636,469▐ Komorná "vojenská" dráma odohrávajúca sa na území nikoho v malej chatke si ide po celý čas skôr v takom uvoľnenom tempe medzi nepriateľmi Nemcami a Angličanmi, občas príde na jemne vyhrotené situácii ale nič závažne, natočené celkom pútavo. /60%/ ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Drsné prostření norských hor, osamělá lovecká chata, tři sestřelení němečtí a dva britští letci. Toto jsou hlavní aktéři celého příběhu. V podmínkách netypických pro boj a nepřátelství dochází záhy k roztávání na obou stranách válečných soupeřů a počáteční odpor a pohrdání se začíná měnit na zájem a přátelství. Kdyby to celé byla jen vymyšlená pohádka, stejně bych Kříž cti považovala za jeden z nejlepších filmů s protiválečným poselstvím, to, že byl vystavěn na skutečné události, však jeho hodnotu ještě zvyšuje.Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)

Reklama

Reklama