Reklama

Reklama

Phineas a Ferb v paralelním vesmíru

(TV film)
  • Česko Phineas a Ferb v paralelním světě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Phineas a Ferb zjistí, že jejich milované zvířátko ptakopysk Perry je ve skutečnosti tajný agent, který každodenně bojuje s ďáblem. Kluci se k němu připojí aby společně podnikli dobrodružnou cestu po paralelním vesmíru, kde se budou muset nakonec utkat s ještě ďábelštější verzí Dr. Doofenshmirtze. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

necisty 

všechny recenze uživatele

Co všechno dokážou vycucnout z klasického animáku:). Na Madagaskar to rozhodně nemá, ale vzhledem k tomu, že jim nechybí vtip ani po tolika dílech seriálu si to pětku zaslouží. Muzikálovost mě trošku štve, jak už jsem na to narážel v případě pohádky Na vlásku, ale zde jsou mnohem chytlavější melodie a taky vtipný text písní. Určitě tomu neškodí ani kvalitní český dabing. ()

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť ešte lepšie, nebyť toho, že si tvorcovia museli nechať otvorené dvere pre ďalšie pokračovanie. Inak by to bola zrejme ešte šialenejšia jazda. Humor, ktorý jednoznačne mieri nie len na detského ale aj dospelého diváka (výmenné kartičky s filozofmi, rozhovor "nemôžem ju predsa vyhodiť"). To, čoho sa tu servíruje za kýble mi presne chýbalo na tých žltých potvorách, ktoré momentálne vypredávajú kiná. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je docela dobrá šílenost, kterou jsem do té doby neznal. Seriál mi unikl, i když je určitě možné ho nakoukat, ale musím říct, že film mě zaujal. Má to takový příjemně specifický absurdní humor, staví to místy na banálních scénách, ale ta absurdita je schopná je dotáhnout k něčemu novému. Dobré, vtipné, hezky divné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je delikatesná chuťovka pre verných fanúšikov v podobe celovečerného filmu. Všetci, čo poznajú animovaný seriál o dvoch bratoch, malých génioch, "Phineas a Ferb", sa budú pri tomto snímku výborne baviť. Perfektný scenár o paralelných svetoch ma dostal. Mám rád filmy s touto tématikou. Potešilo ma aj mnoho prekvapení, odhalení a nesklamal ma ani konec. Myslím, že u mňa tento titul splnil svoju úlohu: dobre ma pobavil a po jeho zhliadnutí ešte viac vzrástol môj záujem o pôvodný seriál. **** ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Lituji diváků, kteří se stali obětí - již opraveného - zdejšího chybného údaje, který režii tohoto snímku připisuje Nicku Parkovi (viz smutný komentář uživatele Chrustyn). "Phineas a Ferb v paralelním vesmíru" nemají s tvorbou slavného autora Wallace a Gromita nic společného; režiséry jsou tvůrci podepsaní již pod seriálem Dan Povermine a Robert F. Hughes. "Phineas a Ferb" představují zaslouženě nejúspěšnější disneyovskou animovanou franšízu od dob "Kačeřích příběhů", a to navzdory tomu, že neparazitují na nějaké předchozí disneyovské značce jako např. "Timon & Pumbaa". Sice lze říct, že direct-to-video film vzniklý mezi druhou a třetí sérií jen natahuje tradiční eskapády seriálu na celovečerní stopáž, ale při bližším pohledu nelze přehlédnout, že scénář vykazuje jistou subtilní sofistikovanost. Motiv průchodu do paralelního vesmíru, kde hrdinové potkávají své trochu odlišné verze, je zde zužitkován nejen k zábavným dobrodružstvím, ale také k rozvoji postav, na který v televizních dílech o deseti až dvaceti minutách není prostor. Důmyslný je také závěrečný „zvrat“, který tvůrcům umožňuje ve filmu narušit zažité struktury seriálu, obohatit emocionální paletu vyprávění a přesto v další sérii znovu hladce vystartovat ze zaběhaných pozic předchozích sérií. PS: Stejně jako v seriálu i zde se nápaditost a hravost textů písní i dialogů krutě ztrácí v překladu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama