Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erika je úspěšná kadeřnice, která právě oslavila 44. narozeniny. Erika má kariéru a vypadá dobře, ale i tak jí v životě chybí muž. Ve svém okolí má ale hned několik dobrých přátel: Alice je její švagrová a nejlepší kamarádka, Viktor je manžel, se kterým už 10 let nežije, ale mají skvělý vztah, a další důležitou osobou je Richard, její homosexuální kamarád. Erika také tráví hodně času se svojí matkou. Erika si uvědomila, že by se ráda stala matkou, a protože ve svém životě nemá žádného muže, poprosila Richarda o jeho sperma. Richardovi trvalo dlouho, než si to promyslel, ale jí o Vánocích řekl, že souhlasí. S dárcovstvím souhlasil i Lumír, což je Richardův přítel. Lumír se s Richardem seznámil díky Erice, která ho dostala jako dárek k narozeninám od svojí matky. Lumír měl udělat Erice narozeninový striptýz. Když Erika řeší svoje budoucí mateřství, začne Alice řešit objevení syna, kterého se v pubertě vzdala. Adam našel Alici a začali se scházet. Adam měl dokonce dorazit na Vánoce, ale na poslední chvíli změnil plány, což Alici ranilo. Eriku trápí, že je Alice smutná, takže na Štědrý večer vyrazí do baru, kde Adam pracuje, a začne se s ním bavit. Erika si nakonec vezme Adama k sobě domů, ale on to pochopí tak, že s ním chce spát. Erika na něj ale vybalí to, že ranil Alici, a celý večer skončí fiaskem. Adam odchází velmi naštvaný. Erika se tím ale moc netrápí a začíná s Richardem plánovat jejich umělé oplodnění. Po několika dnech se ale Adam objeví u Eriky v práci a uznává, že udělal chybu a že Erika měla pravdu. Adam a Alice se tedy znovu schází. Erika má radost. Když má Erika první ovulaci, přijde k ní Richard, aby se pokusili o první oplodnění. Richardovi chvíli trvá, než se uvolní, aby mohl masturbovat, ale pak se vše podaří. Příjemný a nadějný večer pokazí hádka Eriky s její matkou. Matka Eriky nedokáže pochopit, proč chce Erika vychovávat dítě sama a navíc ji štve, že použije sperma od gaye. Hádka je to skutečně velká. Erice ten večer od pláče pomůže jen to, že se u ní objeví Adam, se kterým se tu noc dá dohromady. Erika spí s Adamem a s Richardem se snaží otěhotnět. Alice o Adamovi a Erice nic neví, a když se u Eriky náhodou objeví, Erika Adama schová a zapře ho. Adam je velmi naštvaný. Brzy po této události slaví dcera Alice narozeniny a Adam se na oslavě baví s jinou slečnou. Nakonec tam ale přeci jen nejvíc času tráví s Erikou... (TV Prima)

(více)

Recenze (519)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

nebylo to špatný, míst pro zasmání by se dalo najít více, a nakonec, o to v komedii jde především. Zvláště se mi film líbil ve scénách Chýlková - Sokol. ()

sto7ra 

všechny recenze uživatele

další důkaz toho, že češi prostě už neumí točit dobré filmy. byla to nuda. strašná. jakýsi rádoby pokus o hollywoodský film, kdy se starší ženská spustí se synem svý nejlepší kamarádky, která se ho zbavila hned po narození. všichni si hrajou buď na starší anebo na mladší, než sami jsou. z celého filmu srší "party time" a místo dojemnýě, vážnýě či dramaticky zahraných scén (které by to potřebovaly), koukáte na dospělé, co se smějou nebo odsekávaj jak 13letý děcka. navíc drsné zklamání, že ani ondra sokol neumí přesvědčivě zahrát svou roli. ()

DexMASTER094 odpad!

všechny recenze uživatele

6x jsem to zkoušel dokoukat... Přípěh utahanej jak měsíc nepraná fusekle. Pro mě naprostý výkřik do prázdnoty... Koš už se třese! ()

lida93 

všechny recenze uživatele

Odpočinková komedie, který pobaví a neurazí :) Nikdo zde nemůže čekat horentní výkony, ale to si myslím že o to ani zde jít nemůže .. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Ivana Chylkova me dokaze vyborne pobavit, Ondrej Sokol jako gay me okouzlil. Horke ale zabavne - Alici Nellis se povedl prima kousek. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Celý film není ničím zvláštním, řekla bych, že to na co budete vzpomínat je herecký výkon pana Sokola, gaye hraje famozně. A on ve skutečnosti není. :) Někdo říkal že, český film obsahuje lásku a smrt (alespoň jeden pohřeb), taky jsme to vypozorovala :) A k panu Kotkovi, opravdu to není můj typ takže, jsem ho nedokázala přijmout jako mladého svůdce postarších žen. Snad jen kvůli zachránění civilizace, poslední muž a žena (tímto se mu omlouvám:). ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Snímek jenž má na mušce především dámské osazenstvo. Mužský divák si příliš perfektní podívanou neužije, nicméně lhal bych, kdybych napsal, že mě hoňba paní Eriky za vysněným těhotenstvím nějak zásadně intelektuálně ublížila. Postavy jsou napsány tak, aby bavili. Režisérka se rozhodla, že pohled na ženská témata natočí s vtipem a nadhledem + trochou toho nezbytného product placementu. Dát Alici Nellis šach mat v prvním tahu by bylo nefér, ačkoli má holka kudrnatá navíc. 2,8*.P.S. A já si říkal v čem to vězí, když mě ženské zvou jen na panáka nikoli na kafe. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Erika je 44letá žena, která přes všechno, co dokázala, cítí že její život není naplněn. Je už delší dobu bez muže a nyní velice zatoužila po dítěti, které nikdy neměla. Její nejlepší kamarád je gay, avšak tato skutečnost by neměla být překážkou pro splnění její touhy po dítěti pomocí umělého oplodnění. Průměrná komedie po všech stránkách kromě herců. Velmi jsem si vychutnával, co předváděli Chýlková, Sokol, Bydžovská či Kotek. Díky nim hodnotím možná výše, než si film jinak zaslouží. 60%. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Mám rád Ivanu Chýlkovou a tady je téměř v každém záběru a nejen dobře hraje ale i skvěle vypadá. Ale i jinak jsem se vcelku dobře bavil, film byl vtipný a držel si laťku po celou dobu. K tomu pár dramatických scén. Solidní práce. ()

Jamalkaa 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela dobrý! Vcelku příjemná podívaná. Nejvíc se mi líbila maminka a její "řeči" a velmi mile překvapil Ondřej Sokol. Chýlková samozřejmě SUPER herečka! .. "Já jsem jenom myslel, že když si mě pozvala k sobě nahoru na panáka..." Nono, no právě, na panáka..ne na..., ne na kafe.." ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je zábava koukat se na životní tápání jedné nesympatické kozy, které začaly tikat biologické hodiny a tak z toho začala vyšilovat.....podle mě to moc zábava není, nicméně paní Nellis na to má zjevně jiný názor a tak o tom natočila film. Průměr, alespoň tam byla zajímavá zápletka s mladým milencem Kotkem. ()

Ja.cek 

všechny recenze uživatele

Kdybych to dopředu nevěděl, asi bych těžko uhodl, že film točila Alice Nellis, jejíž filmy mám moc rád. Ano, chvílemi mi styl připomínal spíš Jiřího Vejdělka. Divadelní hru jsem viděl dvakrát a moc se mi líbila, takže jsem se trochu bál, jak dopadne její filmová verze. A výsledek? Královsky jsem se bavil a se mnou snad celý sál. Už během filmu jsem si říkal, že si musím sehnat soundtrack (to je standardní kvalita AN). A ještě ráno se mi některé scény přehrávaly v hlavě. Někdo může Perfect Days označit za příliš mainstreamové a podbízivé (jak jsem se už v jedné recenzi dočetl), ale pokud je film oficiálně distribuován jako komedie, pak nemůžu hodnotit jinak než *****. ()

Reklama

Reklama