Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

packa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s několika divácky vyloženě lahůdkovými sekvencemi, se kterými se tvůrci parádně vymazlili. Filmová stopáž ovšem příběhu příliš nesedí, uměl bych si představit televizní minisérii o čtyřech či pěti dílech s hodinovou stopáží, dvouhodinový celovečerní film působí poněkud zkratkovitě. 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle se útočí na Oscary. Až při sledování filmu a vyvstávání problémů jsem si uvědomil, jak šílený projekt to vlastně byl. Přímý film bez nějakých přesahů nebo charakterové drobnokresby a úplně to stačí. Norští režisérští megalomani vědí, jak točit atraktivně a v tomhle případě i bez zbytečných slov a jsem zvědavý s jakou "adventurou" přijdou do třetice. Je jich potřeba. P.S. technicky je film brilantní, počítám že USA produkce by potřebovala tak dvakrát víc peněz a žraloci by nevypadali tak dobře. P.P.S. Norský Ryan Gosling, fakt že jo! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr by som sa rád vyjadril k dlhým intrám podobných dobrodružných filmov. Pre niekoho možno zbytočne dlhých a nič neriešiacich, podľa mňa však takéto "zdržovanie" skvele zvyšuje napätie pred nadchádzajúcim dobrodružstvom. Na oceáne sa posádka potom prekvapivo viac zaoberá nebezpečenstvom podvodnej fauny, ako počasím a ak by to nebolo podľa skutočnej udalosti, ťažko by sme prežitiu posádky v istých momentoch uverili. Asi som čakal niečo ezoterickejšie a artovejšie, podobný konvenčný štýl je ale aspoň stávka na istotu. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to více než Trosečník, když už tak mám srovnávat s podobnými filmy na moři. A přeju Norsku takto velkolepý film a případně Zlatý Glóbus i Oscara. Asi by nemělo smysl točit tento film jinak než s ambicí zabodovat na mezinárodním poli. Jasně, že je poznat, že New York je nakreslený. Občas i moře, řekla bych. Ale posádka odpovídala mým představám o Seveřanech ze 40. - 50. let minulého století. Thor byl ovšem mimořádný šílenec, do života rozhodně ne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kon Tiki je příběhem šíleného snílka, který byl ochoten jít za svým snem téměř přes všechny hranice. Thor Heyerdahl byl prostě magor, který měl v mnoha ohledech víc štěstí než rozumu ale právě díky takovýmto lidem dokážeme občas urvat větší kus z toho koláče poznání, který jsme sotva nakousli..Kon Tiki je chladně a přesně vykalkulovaný hraný dokument s některými až dechberoucími záběry s vhodně zvolenými a režiséra zjevně poslušnými herci, který funguje přesně tak jak má - oslava lidského ducha par excellence. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Není pravda, že by Thor Heyerdahl neuměl plavat. V knize "Aku-aku" sice přiznává, že nikdy nebyl dobrým plavcem, nicméně plaval na pomoc žákům z Velikonočního ostrova, když se s nimi převrátil člun a pro dceru starosty ostrova se dokonce potopil na nádech do hloubky 7 metrů. (Landauer)
  • S rozpočtem 93 milionů norských korun, což je přibližně 16 milionů amerických dolarů, jde o nejdražší film v norské historii. (Baxt)
  • Všetky zvieratá vo filme boli animované, výnimkou bol papagáj menom Larita. (ito7)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama