Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět nejlepších přátel, z nichž všichni jsou ženatí, se rozhodne společně obývat podkrovní byt. Sem si každý z nich za určitých podmínek může přivést milenku a nerušeně s ní trávit čas. Všechno se zdá být perfektní, až do jednoho rána, když se v podkroví najde tělo zavražděné neznámé mladé ženy. Skupina přátel se začíná navzájem podezřívat a brzy je jasné, že navzdory jejich dlouholetému přátelství vědí o sobě mnohem méně, než si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

nunka 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi. Prekombinovanosť deja na jedničku, pointa ťažšie predvídateľná a v zložitej mozaike príbehov sa vinník hľadá len ťažko. Či už sa Vám do rúk dostane pôvodná verzia alebo remaky, bude to pravdepodobne len jednorazové vzhliadnutie, kde sa veci rozbalia, celý film sa nakopia nové a nové súvislosti a nakoniec sa nájde to správne rozuzlenie. Ibaže to stačí na jedno pozretie. A musím zdôrazniť, že sa skutočne oplatí pozrieť. Američania sa nabalia hlavne na tých, ktorí to nestihli skôr od belgičanov či holanďanov a niečo mi vraví, že sa im to i napriek tomu najviac oplatí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lépe než označení kriminálka sluší Loftu termín erotický thriller. Víc než o vyšetřování vraždy v něm totiž jde o průchod minovým polem úchylek, vášní, intrik a manipulací mezi povedenou pěticí přátel, jejich manželek a milenek. Pánové ve středním věku se poněkud nudí a mají roupy. Zapomínají ovšem, že každá hra něco stojí a kdo prohrál, bude nejspíš muset platit. Je to solidně obsazené, sexuálně otevřené, aniž by to sklouzávalo k laciné vulgaritě nebo dokonce pornografické jednorozměrnosti. Snímek navíc disponuje dobrou kamerou. Scénář není bez chyby, škodí mu zbytečná doslovnost, hlavně dodatek po roce už je navíc a kazí dojem. Nakonec se ale přikláním ke slabé čtvrté hvězdičce. Vzhledem ke znalosti pointy si už mohu odpustit belgický originál i americkou předělávku. Bylo by to totéž v bledě modrém. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Nepolíbenej ani belgickým origošem, ani yankee remakem zjišťuju, že je Loft překvapivě dobrej film i v oranjes produkci. Zajímavá zápletka a musím říct, že jsem po celejch sto minut (nestihl jsem začátek) bojkotoval i výrobky od pana Phillipa Morrise z Kutné hory. Což se teda moc často nestává. Dáme i jeden malej DIFUZOR...ten největší úchyl je ten nejmíň sympatickej. 70% P.s.: jo a není to ani ten imigrant, ani jeho brácha....natož ten alkáč. P.p.s.: ta tlustá blonde byla fakt příšerná....fuj ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Neznám původní film, ale jestli je tohle doslovný přetočení ála Funny Games, tak jsem ve výsledku zase tak o moc nepřišel. Každopádně je to fakt dobrej thriller, kdy vina padá na všechny kolem, jednu chvíli to vypadá tak, za chvilku zase jinak, úhly pohledu se mění až do samýho závěru, kdy přijde to filmový vyvrcholení. Scénář je povedenej, tvůrci se v tom nezamotali, a to je důležitý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica kamarátov si prenajme luxusný "loft", do ktorého si podľa jasných pravidiel vodia milenky. Všetko ide podľa plánu, až do momentu, kedy v ňom nájdu mŕtvolu mladej ženy. Pevné priateľské puto sa razom mení v osočovanie a podozrievanie jeden druhého. Kto je vrahom dievčiny? Názorný príklad toho, ako sa mužom rozum zastaví, keď sa im "vták" postaví. Alebo ako dopadne každý dilino, ktorý v tejto nekalej "hre", ale i mnohých iných, preceňuje svoje schopnosti. Napriek tomu, že ma film celkom bavil, prišli mi dôvody konania osôb, pred samotným rozuzlením príbehu, rovnako primitívne a idiotské, ako krádež "čínskej prepisovačky" českým prezidentom, alias "Kikinou". Racionálny rozum dostal asi taký priestor, ako oravská slanina v müsli. Na môj vkus až príliš komplikovaný snímok, nato, že chce pôsobiť realisticky. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (2)

  • Během doby, kdy se režisérka Antoinette Beumer zotavovala z nehody, se stal prozatimním režisérem Belgičan Erik Van Looy, který si Loft (2008) natočil již v roce 2008. (Terva)
  • V průběhu natáčení došlo k nehodě, kdy se zřítilo lešení na scéně a poranilo šest členů filmového štábu i s režisérkou Antoinette Beumer. (Terva)

Reklama

Reklama