Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

misterz 

všechny recenze uživatele

Chňapáci patria k tomu druhu komediálneho hororu, ktorý síce miestami dokáže zabaviť, no nejak veľký humor sa od toho nedá čakať. Skôr ide len o také malé ostrovčeky nadpriemernosti plávajúce v mori nezáživnosti a slabo pútavej dejovej linky. Tiež motív s bubákmi sa mi zdal málo využitý, či už po tej vtipnej stránke alebo tej hororovej. Slabší priemer. 55/100 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel bestie, které chlemtají krev, ale jsou alergické na promile alkoholu, by si zasloužil pomník. "Chňapáci" jsou výborný, pohodový horrůrek, který dokonale oddává atmosféru prochlastané, ale vřelé irské vesničky. Jen málokdy se stane, že bych u nějaké komedie vyprskl smíchy, tady se mi to ale - sám nevím proč - stalo hned několikrát. Scénář příjemně šlape, humor je nenásilný a je v naprosté symbioze s horrorovými okamžiky, herci jsou uvěřitelní, kamera slušná, jen autora hudby by měli předhodit k sežrání monstrům. Střízlivého. Pro mne jeden z horrorů roku. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Spousta těchto hororokomedií u mě těžce propadá.(Útok na věžák, Mucha Sangre, Zlo, Dead heads, Houbičky, Doghouse) Grabbers ale mají krom všeobecně sympatického osazenstva svého ostrůvku v rukávu Ruth Bradley. Ruth, která celou polovinu filmu hraje novicku policejního sboru, klasicky posedlou pravidly a profesní morálkou, je vzhledem k okolnostem uhozeného příběhu donucena poprvé sáhnout k alkoholu, což samozřejmě vzhledem k její dosavadní celoživotní abstinenci, slibuje zábavnou podívanou. Opilost, jakožto jeden z nejzásadnějších etalonů herectví, však zahrála tak neskutečně dokonale, že jsem něco takového ještě neviděl. Takovou dávku odzbrojující roztomilosti (přitom bez afektu a přehnaného pitvoření) snad nemohla zahrát, aniž by nebyla v reálu totálně nasračky. Dokázala tak zlomit dvě odvěká pravidla. Za 1) Opilý herec nemůže věrohodně zahrát opilost. Za2) Opilá žena všeobecně je jedním z nejtrapnějších úkazů lidstva. Tohle byl prostě koncert a ač jde ve filmu pouze o 20sekundový detail, já si ho přehrál nejméně desetkrát a bavil se stejně nepokrytě jako zbytek hereckého ansáblu. Herečka, o jejíž existenci jsem vůbec netušil, si mě omotala kolem prstu a fakt, že je mimochodem krásná jak obrázek, byl tentokrát jen okolností mého vzplanutí. 80% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s podobnou žánrovkou Slither (2006) sice prohrajou, ale zábava se jim upřít rozhodně nedá. Grabbers jsou klasickým (a pro mě vždycky vítaným) přírůstkem do komediálně laděných sci-fi hororů, v nichž skupinka odhodlaných čelí mimozemské hrozbě. Zprvu pohřešovaní obyvatelé městečka, nalézání mrtvých velryb a podivných vajec, z kterých začnou vylézat zubaté chobotničky, potom samozřejmě nesmí chybět jejich máti, co podle potřeb mění svou velikost. O atmosféře se nedá mluvit, krví se šetří (byla tam vůbec nějaká?), ale efekty jsou nečekaně slušný, jede to hned od prvních minut a pořád se něco děje, takže já se bavil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V popisu žánrů mi chybí ještě podobenství -kdo seje vítr, sklízí chňapáky, psychologický - přerod hlavního hrdiny z osamělého alkoholika v přitažlivého alkoholika, erotický - zdánlivě mrtvý chňapák byla lascivní a nahá samice se slizkými chapadly a otevřeným otvorem a navíc vysála hlavnímu hrdinovi , sice jen krev, ale odtrhli ji moc brzo, drama - to rozhodně bylo !, fantasy - místo žánru thriller, vyjde to nastejno. Chňapáci jsou však i přes tento multižánrový galimatyáš příjemnou podívanou, která Vás chytne za chapadlo ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Scenárista Kevin Lehane slyšel městskou legendu o tom, že když člověk bere hodně vitamínu B, zabrání tím bodnutí od komárů. Napadlo ho také, zda se komár opije, když bodne opilce. Tak vznikla předloha ke scénáři. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno