Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

After the Dark je dost podhodnocený kousek, který viditelně cílí na teenagery (a popravdě nevím proč, protože ty to asi moc bavit nebude), které se snaží zaujmout krásným vizuálem a takřka "dokonalým" obsazením těch nejhezčích (nikoli však nejsympatičtějších) lidí, co byli k dispozici. Nejsem člověk s IQ 200 a ani student filozofie, ale rozhodně mi film nepřišel tak blbej, jak zdejší rozumbradové tvrdí. Co se logiky týče, divák by si měl uvědomit, že po celou dobu se studenti baví ve vůči realitě zjednodušené rovině, čímž se film a dle mého názoru i filozofie obecně snaží dosáhnout jednotlivých point - tedy čistě v rovině teoretické a v praxi samozřejmě ne zcela použitelné. Konec se mi tedy naopak docela líbil, protože hezky reflektuje předchozí dění, byť abych ho pochopil, tak jsem musel na pátrat po vysvětlení na internetu a teprve tehdy jsem ho mohl docenit. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nedoceněné. Nádherná psychologická hra, které dodává to, že je celá součásti představivosti na hodinách filozofie, naprosto jiný rozměr, než kdbyy to bylo pouhé drama o tom, jak DOOPRAVDY studenti přežívají v bunkru při apokalypse. I vícero scénářů tomu přidalo něco jiného, co by tomu nedal film fungující reálně. Jako celek fungují Filsofové velmi stabilně, pokud opomeneme slabší konec. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Moc hezký vizuál s povedenou hudbou stejně nedokázaly zastřít nefungující dramatizaci celého konceptu. Samotné filosofování o výběru poloviny lidí ze skupiny (z hlediska logiky, morálky, etiky či prostých sympatií), kteří by se ukryli v bunkru před atomovou apokalypsou a obnovili pak lidskou rasu / civilizaci, bylo přinejmenším zajímavé a už z principu stálo na umělém vykonstruování, ovšem i tak se překroutilo do podivného, protáhlého "romantického" patvaru. A tu závěrečnou "pointu" vztahu mezi učitelem a žákyní jsem si v klidu nechal uniknout. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkom zaujímavo, ale veľmi skoro sa pointa a aj všetky filozofické úvahy s ňou spojené začali zamotávať do lacných konštrukcií a nelogizmov. Chvíľu sa zdalo, že by riešenie hlavnej hrdinky mohlo byť zaujímavé a aj sa mi celkom páčilo, ale koniec ukázal, že vlastne žiadne riešenie nebolo. A učiteľ sa vyfarbil ako žiarlivý a pomstichtivý floutek čo by aj ďalej rád prznil babu svojho žiaka. Začalo to veľkolepo aby sa to potom celé zahrabalo do prízemnej pointy. Tiež mi bolo čudné, že ľudia v Indonézii ako indonézania vôbec nevyzerali (až na jedného). To nestačí ani na jednohubku. 35/100 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama