Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ale no tááák, vždyť to vůbec nebylo špatné, proč tak nízké hodnocení? Ano, bylo to komornější, ano, bylo to zřetelně levnější, ale jednoduše to nemělo rozpočet ani zázemí Band of Brothers. Naopak, konečně se zase někdo po deseti letech rozhoupal natočit něco s tématikou WWII. ~~~ Jediné, co mi tu nesedělo, byla trochu zbytečně "heroicko-megalomanská" hudba, která do filmu a scén poněkud nepatřila, a možná bych trochu upravil seznam přeživších :) ~~~ Věčná škoda té televizní produkce. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Age of Heroes není vůbec špatný válečný film a nechápu zdejší hodnocení, 51% je hodně málo. Chápu, nejedná se o nějaký blockbuster se spoustou akčních scén, ale musí to tak být vždycky? I bez nich může vzniknout válečňák jak vyšitý. Tento je zaměřen na Anglány, kteří plní tajnou misi v Norsku. Celé mi to připomnělo mladá léta, když jsem hrál Commandos :-) Příběh tisíckrát ohraný, ale zimní prostředí tomu dodává tu správnou atmosféru. A když už příjde na akci, ta taky stojí zato. Když se k tomu připočítají ne úplně blbí Němci, jak to bývá zvykem, s nemilosrdným velitelem SS, dobrá kamera a Sean Bean, musím dát ty 4 hvězdy. ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Co dodat k tomuhle dílu?Je to divná otázka na úvod komentáře.Pravda?Britští comandos byli posíláni na nemožné akce a tohle byla jedna z nich.Je jen škoda, že už nikdo z těch, kteří těchto jednotkách sloužili už nežije, aby scénáristům pomohl. Potřebovali by to jako sůl.Ohromné časové a prostorové skoky,které absolvujeme díky střihači doslova devastují film v závěru.Postavy se vytrácejí beze slov a bez kulky v těle.Bezbarvá příslušnice norského odboje s nejasnými vztahy k mizejícím vojákům, psychicky naprosto rozvrácený voják-radista, který popré v životě zabil-no budiž.Jakoby násilně vsazená scéna s vybitím rodiny farmáře působí až nepatřičně.Když si vybavím Umírání za dlouhého dne, tak je mi herců i režiséra líto. Je mi líto...... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Laciná verze Tuctu špinavců, která za svým vzorem zaostává snad ve všem. Bean je celou dobu nějakej opuchlej a kromě Williama Houstona nikdo nedostane prostor cokoliv předvést. Někde se děj ukrutně vleče a je doprovázen zbytečnýma kecama. Jinde najednou poskočí o kilometry dál a některé věci zůstanou nevysvětleny. Dá se to ale zkouknout, když se některým částem člověk nevěnuje naplno. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších negativních příspěvků jsem čekal větší béčkový propadák, ale zase tak hrozné to nebylo. Příběh mě bavil a Sean Bean mě nezklamal. Jelikož mám nastavenou laťku hodně vysoko (u těchto výpravných misí z 2.světové války) díky 43 let starému filmu Kam orli nelétají, tak pochopitelně vše už beru s rezervou a nečekám šokující překvápko. Ty orly doporučuji všem! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)
  • Počas streľby na farme, keď sa Nemci prvýkrát priblížia, Rains (Danny Dyer) je prvýkrát videný, ako sa tlačí na stenu, ale v ďalšom zábere leží na podlahe v strede miestnosti. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama