Reklama

Reklama

Příběh jednoho života

(TV film)
  • Česko Danielle Steel: Příběh jednoho života (více)

Obsahy(1)

Tana vzpomíná na své dětství, na matčinu výchovu (táta zahynul ve Vietnamu před jejím narozením) způsobem „dítěte z lepší rodiny“, tj. klavír, balet apod. Tana byla jedinou radostí jejího života, ale tím ji právě spoutávala a její utkvělá touha, aby se dcera dobře vdala a měla rodinu, Tanu nakonec dost poznamenala. Vlastní děj filmu začíná až v době, kdy Tana končí střední školu a pozná spolužáka Harryho, který ji posléze zcela změní život. Máma Tanu přinutí, aby šla na večírek, který pořádá Bill, syn jejího šéfa a milence v jedné osobě. Když ji na party Bill znásilní, máma (místo toho, aby se dcery zastala a byla jí oporou) část viny dává jí a navíc od ní žádá, aby o události nikdy s nikým nemluvila. Vztah mezi matkou a dcerou je narušen na dlouhá léta. Naruší to též Tanyn vztah k Harrymu, protože dívka pociťuje odpor k mužům, ale není to schopna Harrymu vysvětlit. Žádá od něho, aby byli pouze kamarádi, co Harry považuje za zradu. Oba studují na vysoké škole. Po promoci se Tana stane zástupkyní prokurátora v San Francisku a za půl roku v tomto městě nastoupí u prestižní právnické firmy i Harry. Tráví hodně času spolu jako kamarádi a Tana se jednoho dne stane svědkem, jak se Harry zastane staré paní, které zloděj ukradne kabelku a jak se jeho hrdinství změní v tragédii. Zloděj totiž Harryho postřelí, poraní mu páteř a Harry zůstane trvale upoután na invalidní vozík. V nemocnici se Tana setká s Harryho otcem. Zamilují se do sebe, ale jejich vztah nemá budoucnost, protože ani jeden nechce Harrymu ublížit. Oba jsou však v době hospitalizace Harryho oporou. Dochází dokonce k paradoxu, že díky Taně syn najde znovu cestu ke svému otci, kterého neprávem vinil z matčiny smrti, a otec si uvědomí chyby, kterých se ve vztahu k synovi dopustil. Harry překoná první beznaději a po propuštění z nemocnice se snaží žít normálním životem. Postupně se vyrovná i s tím, že Tana odmítne jeho nabídku s sňatku s odůvodněním, že ho má ráda, ale nemiluje ho... (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Sadova302b50 odpad!

všechny recenze uživatele

Možná objektivně vzato nebyl Příběh jednoho života tím nejútrpnějším a nejhroznějším, co v rámci produkce z knih Danielle Steelové existuje, ale herci určitě hrozní byli a pak už nevím, co by mělo ten umělý, sladkobolný a unyle šablonovitý příběh v mých očích vytáhnout alespoň do jedno-hvězdičkového hodnocení. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Daniella se nám v tom znásilnění nějak vyžívá. Měla jsem pocit, že příběh kolem hlavní hrdinky tak nějak plynul a ona stále stála na místě. Hele... asi to není tak divný, myslím, že ve chvíli, kdy o traumatu řeknete nejbližšímu člověku a on ho fakticky popře, tak se asi člověk dostane do vzduchoprázdna. Natočeno nepřekvapivě céčkově, nijak překvapující. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Klasická steelovka - romanticko-pateticko-smutno-exemplárny príbeh o hróóóznom neštastí a úúúžasnom konci. Štýl rozprávania obalený v cukre a mede ešte zhoršuje časový nesúlad, ktorý je hlavne v závere príbehu veľmi nápadný. Pre mňa je to neúcta tvorcov k intelektu diváka. Alebo potom chýba jasná visačka - výhradne pre žienky domáce s IQ pod hladinou mora. /vopred sa ospravedlňujem všetkým zasiahnutým - na svete je miesto pre každého/ ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Může to být opravdu příběh ze života. Když si žena zvolí na úkor založení rodiny raději strmou kariéru, pak to buď vyjde nebo se musí smířit s tím, co si zvolila. Aby to vždy dobře dopadlo, to se může stát jen v romantických filmech. V tomto filmu hraje pouze jedna známá hvězda, a to Corbin BERNSEN. Hraje to průměrně bez emocí. Ostatní herce neznám a jejich výkony ve mě žáden dojem nezanechaly. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sterilně vypadající herci hrají ve sterilně nezajímavém příběhu o naprosto ničem. Tohle by nebylo zajímavé ani jako historka u kafe mezi sousedkami na vsi. /3. 2. 14./ ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama