foto

Robert Curtis Brown

  • nar. 1957
    Bucks County, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Curtis Brown je americký televizní, filmový a divadelní herec. V roce 1975 absolvoval střední školu Pennsbury High School spolu se svým divadelním kolegou Richardem Kindem. V roce 1979 úspěšně završil studia na Yale University – kde získal dva tituly a to bakalářský titul z angličtiny Bachelor's Degree in English a magisterský titul Master's Degree from the Yale School of Drama. Po studiu nasbíral spoustu zkušeností na cestách po celém světě. S herectvím začínal v New Yorku, kde se setkal s budoucími hvězdami Al Pacinem, Martinem Sheenem, Danem Aykroydem aj.

Ztvárnil více než 120 filmových a televizních rolích v seriálech jako CRIMINAL MINDS /2005/, CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION /2000/, CSI: MIAMI /2002-2012/, NYPD BLUE /1993-2005/, THE X-FILES /1993-2002/, STAR TREK: VOYAGER /1995-2001/, THE WEST WING /1999-2006/, SUPERNATURAL /2005/ aj.

V hororu HALOOWEEN 2 /2009/ hrál postavu Kylea van der Kloka, v komedii GUESS WHO /2005/ hrál po boku Ashtona Kutchera postavu Danteho, s Piercem Brosnanem a Salmou Hayek se objevil v akční komedii AFTER THE SUNSET /2004/. Hrál v autobiografickém krimi filmu CATCH ME IF YOU CAN /2002/ s Leonardem Di Capriem a Tomem Hanksem, v bláznivé komedii s Rowanem Atkinsonem MR.BEAN: THE MOVIE /1997/, v thrilleru LEGAL EAGLES /1986/ režírovaném Ivanem Reitmanem, v satirické komedii s Eddiem Murphym TRADING PLACES /1983/ nebo ve válečné komedii THE MEN WHO STARE AT GOATS /2009/ s Georgem Clooneym, Ewanem McGregorem a Kevinem Spaceym.

V současné době /po roce 2010/ se Brown objevuje v reklamě na lék Nexium a v nedávno /2009/ ůčinkoval ve skvostně obsazené komedii IT'S COMPLICATED s Meryl Streep, Alecem Baldwinem a Stevem Martinem.

Spolupracuje s divadly South Coast Repertory a Pasadena Playhouse, která jsou pro něj dle jeho slov zdrojem inspirace a uměleckého vyjádření. Svůj čas také věnuje několika charitativním projektům „Pediatric Aids Foundation", „Helping Hands for the Blind" a místním školám. Mezi jeho koníčky patří softball, cyklistika, zahradničení, potápění, poker a cestování. Se svou ženou Diane Reynolds má dvě děti.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Undrafted
2015 Double Daddy
2014 Audrey
Oliver, Stoned
2013 Snow Bride (TV film)
2012 Výlet s mámou
2010 Backyard Wedding (TV film)
2007 Muzikál ze střední 2 (TV film)
2006 Dreamgirls
2003 Božský Bruce
2002 Červený drak
Chyť mě, když to dokážeš
2001 Zenon: Návrat na Zemi (TV film)
1999 Love Happens
Three Secrets (TV film)
1998 Wing and a Prayer, A (TV film)
1997 Mr. Bean: Největší filmová katastrofa
Vetřelec v mém domě (TV film)
1996 Dunící hrom (TV film)
Christmas Every Day (TV film)
Na divoké vodě
Příběh jednoho života (TV film)
1995 Angus
Christmas Box, The (TV film)
Never Say Never: The Deidre Hall Story (TV film)
Stuart Saves His Family
1993 Labor of Love: The Arlette Schweitzer Story (TV film)
1992 Just My Imagination (TV film)
1991 Hyde in Hollywood (TV film)
1990 Děti nevěsty (TV film)
1987 On the Edge (TV film)
1986 Orlové práva
1983 First Affair (TV film)
Záměna

TV seriály

2017 Příběh služebnice (TV seriál)
Lethal Weapon (TV seriál)
Unnecessary Roughness (S01E16)
2013 Máma (TV seriál)
2012 First Family, The (TV seriál)
Prozíravost (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Labutí píseň (S02E07)
2007 Lovci duchů (TV seriál)
Sin City (S03E04)
2006 Velká láska (TV seriál)
2002 Akta X (TV seriál)
Pod povrchem (S09E12)
2001 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Zákon přírody (S07E21)
2000 Věřte nevěřte (TV seriál)
Connie/Positive I.D./Trucker/Cook Out/The New House (S03E07)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1993 Eden (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Útočiště (S02E10)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace