Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

Makky 

všechny recenze uživatele

V skromnejšej televíznej produkcii sme svedkami udalosti, ktorá sa zapísala čiernymi písmenami do histórie najväčšieho futbalového klubu. 6. február 1958 mi každoročne pripomenie spomienka klubu ako fotka na sociálnych sieťach. Nikdy som však detailnejšie túto udalosť neštudoval a nechápem prečo. Film United je pocta ako hrom. Neviem ako pohltí film nefanúšika... a nezaujíma ma to. Manchester United nie je len klub, je to emócia. Je až neuveriteľné, ako sa tím z tak fatálnej situácie pozviechal a už po trinástich dňoch od katastrofy hráči vybehli na trávnik a vyhrali zápas... napriek tomu, že 8 z nich už bolo po smrti. Klub táto udalosť nepoložila, ale zocelila a aj naďalej staval na hodnotách, ktoré mu boli vlastné. A robí to doteraz. Som hrdý, že fandím tomuto klubu. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Krasna,no velmi smutna sportova drama z prostredia futbalu o tragedii anglickeho klubu Manchester United z patdesiatych rokov minuleho storocia,ktora sa nesmrtelne zapisala do dejin,aj napriek tomu,ze je citit nizsi rozpocet,tak sa jedna o vyborne filmove spracovanie tejto historickej udalosti,cize tym padom tomu nalezi aj moje hodnotenie...:-) ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Fotblových filmů je velmi málo a těch povedených ještě daleko míň, a tak jsem s radostí uvítal drama United o tragické události z roku 1958.I když je to tv film, tak je z produkce BBC a to už zaručuje určitou kvalitu.A kvalitní taky skutečně je,komorní herecké výkony a citlivá hudba jasně dopomáhají ke skutečně pěknému filmovému zážitku.Trochu mě jen mrzelo, že nebyly, kromě pár minut z tréninků, žádné scény a záběry ze hřiště,což určitě ke sportovním snímkům patří.Celkově ale dobrá podívaná,nemůžu jít níž než 80% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně kvalitní skoro až dokumentární film. Jako zarytý fanoušek Manchesteru United jsem bral tento film jako povinnost. A zklamání se rozhodně nedostavilo. Výborná atmosféra, dobře zpracované zázemí Old Trafford (snad to píšu dobře), a zákulisí personální taky dobré. Moc toho o té události nevím, jen vím, že se to stalo. Takže jak moc věrohodné to je nebo přesné nejsem schopen posoudit, alr věřil bych tomu každý okamžik. Samotné okamžiky přímo po havárii byly moc dobře udělané! Na 5* to není, na to mi to přišlo celkově dost ... jak to říct... rozhárané... Ale spokojenost určitě! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

To je snad zlý sen. Tento komentář bude trošku netradiční. Včera jsem viděl film United víceméně o osudech fotbalistů Manchesteru United, které postihla letecká havárie. Dnes si sednu k počítači, že napíši komentář. První ale skouknu novinky na seznamu. A co tam do prdele nevidím. Letecká havárie v Rusku - pád letadla s hokejisty Lokomotiv Jaroslavl - reprezentanti České republiky Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček zahynuli. Nemohl jsem tomu uvěřit, a vlastně ještě ani nemůžu. I sport přináší oběti, ať už jakýkoliv. Je to smutné, ale je tomu tak. Film United vypovídá za vše. Jak to snášeli samotní hráči, ale hlavně vůle čelit tomu a začít znovu. Tento film by proto měli vidět všichni, ať už fandí fotbalu, hokeji nebo jinému sportu. Je to o odhodlání a o samotých lidech a je mi úplně jedno, že se jedná o TV film. Natočený je parádně a s úctou. A já jen doufám, že tak, jak to dokázali v Manchesteru v roce 1958, dokážou to i v Jaroslavli. Upřímnou soustrast. *** Komentář věnovaný všem hokejistům Lokomotiv Jaroslavl, Janu Markovi, Karlu Rachůnkovi, Pepovi Vašíčkovi a Pavolu Demitrovi *** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)

Reklama

Reklama