Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Asi by se hodilo vzít si kravatu. 2000. hodnocení člověk nedává každej den. Takže jsem to musel zpestřit něčim výjimečnym. A co je lepšího než film o týmu, kterýmu fandim od roku 1999? Vlastně to pro fandu tohohle týmu považuju za povinnost. Tragédie Busby Babes v roce 58 je známá pořád. I tak se ale Manchester United semknul a dokázal nevídaný věci. Stejně tak lidi, co natočili tehle snímek. Moc fotbalu tam nebylo. Pár záběrů z tréninků. Ale o to vlastně vůbec nejde. Vzpomeňme si občas na ty, co pád letadla nepřežili. Já vzpomínám. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dobré,ale spadlo to moc brzo.Pak už je to jen ''proč my...je to moje vina...ne není...nezvládnu to...zvládneme to...no vidiš'' a to už tak fajn sledovat není,i když jim to člověk přeje.Dalo se to Přežít.Každopádně ochutnávání zač je toho spoluhráč někde v Andách,je mrazivější maso.88% teda fakt ani omylem. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímky opravdu zbožňuji, co více říci když se navíc jedné o film z fotbalového prostředí a je podle skutečné události. Tentokrát kolem jedné opravdu smutné události. Rudé ďábly opravdu nijak nemusím, to mám radši jejich modrou variantu a ani tento snímek na ně můj názor nezmění. Když ale nebudu brát v potaz fanouškovský rozměr, tak je United velmi dobrý snímek, plný silných emocí a neokoukaných britských herců. Prostě žádný velký biják, ale velmi kvalitní britský tv film, pro které mám opravdu slabost. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

"Ne, to není o jejich památce. Je to o tom ukázat světu, co jsme zač. Ukázat světu, že nás tragédie nezlomí. Protože naše budoucnost bude mít základy v tom, jak se dnes zachováme." Přesně! A já se jen ptám. Proč nejsme schopni natočit TV film, který dokáže s takovou důsledností a faktickým popisem zobrazit významnou událost, která poznamenala jeden světově známý fotbalový klub? Témat by se tu našlo také dost. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

V roce 1958 se z pohledu Manchesteru United neodehrál nejdůležitější zápas ani v Bělehradu, ani na Wembley, ale úplně mimo fotbalové hřiště. O tom je tenhle snímek a proto si téměř neužijete pohled na hru samotnou. Za sebe můžu říct, že mi to nevadilo. Nebudu se víc rozepisovat, protože to musí každý vidět sám. A přestože nejsem fanouškem ManU, tak příběh je sám o sobě tak silný, že nemůžu jinak. 100 % Oblíbená část- Busbyho oznámení Charltonovi, že bude debutovat ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)

Reklama

Reklama