Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy skutečných událostí, které se odehrály v Wlodowie. Thriller o zločinu, který otřásl polskými médii. V malé vesničce dochází ke krvavé vraždě šedesátiletého recidivisty, který již dlouhá léta terorizuje své sousedy. Pachatelem může být kdokoliv z místních obyvatel. Jsou zatčeni a obviněni tři bratři. Začíná vyšetřování, ve kterém vyplavou na povrch mnohá ukrytá tajemství obyvatel vesničky. (gudlak1)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem tohle musel vydejchávat, protože Lincz si vzal moje emoce do posledního gramu. Jestli mě něco dokáže vytočit daleko za červenou tak je to mlácení ženský. Nic ubožejšího už chlap udělat nemůže a když jsem viděl jak tam ten zmrd mlátí jednu ženskou za druhou, tak se ve mě vařila krev a nepřestala ani v jiných složkách filmu. Neschopnost policie ochránit obyvatele vesnice, sváznost státu si s takovou věcí poradit a především důsledky za čin pro lidi, který byli tím vším zahnaný do kouta. Opravdu mimořádně silný a emotivní film a skvělá filmařská i herecká práce, protože všechno vypadalo naprosto realisticky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť je postavená na hlavu, ak je obeť nútená brať spravodlivosť do vlastných rúk. Práve polícia a lekári si to zlízli naplno a ich strata empatie a ľahostajnosť bola živnou pôdou pre páchanie trestnej činnosti. Preto sa niet čomu diviť, ak mal odpudivý Zaranek ( Wieslaw Komasa ) dostatok času na terorizovanie spoluobčanov... Drsná dráma sa odohráva v jednoduchých vidieckych domoch s jednoduchými ľuďmi a herecká prirodzenosť je ozdobou snímku. Akoby ani nehrali, ale skutočne prežívali desivú skutočnosť. Realita sa prelína s retrospektívami a to umožňuje, aby divák až do konca s napätím očakával rozuzlenie prípadu. Debut Krzysztofa Lukaszewicza ( napísal aj scenár ) síce potrebuje v niektorých fázach vypilovať, ale jeho rekonštrukcia skutočného prípadu je jednoduchá, emotívna a realistická. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO SI NEUMÍTE PORADIT S DĚDKEM?....“ /// Film o tyranii. Policajti jsou zpocení (,,je ti teplo děvče?“ Je ty kokot, bo slunce pálí…), pachatelé jsou za katrem a tak je dost času se věnovat dědkovi, co si dovoloval a dovoloval a dovoloval…COŽE? Sci-fi? Tak ještě jednou…,,TO SI NEUMÍTE PORADIT S DĚDKEM? Emoce? Jo, páč mi hlava nebere, že si neuměj poradit (vím, vím, už to nedramatizuj…). Morální hledisko, právní výklad a ze solidně rozjetý krimi ze současnosti se vyklubala historka pro majora Zemana s dramatickým koncem, čurákem v prdeli a 2ma mrtvejma (vlastně třema…). Jako – je to smutný, jenže takovej je život kurva. A by na to asi tak řekl Joseph? (Milý Fr, ...,,nenech se ovlivnit příběhem a nožem pod krkem".) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen filmy založený na skutečnejch událostech. 2.) Mám rád stařečky, co za to uměj ,,vzít“! 3.) Páč „Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem!“ vo tom nás ČECHY nikdo nemusí poučovat! 4.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Příběh je hodně dobře vymyšlen. Hlavní vrah je naprosto skvěle vybrán a také to naprosto skvěle zahrál. Opravdu brilatní výkon a vžití se do role jak by smet. Napětí rozhodně nechybí a příběh se vyvíjí postupně a čím dál lépe. Divák se přímo těší, co morbidního se stane za chvilku. Navíc polské prostředí nějaké mini vesničky, chudoba a skvěle realističtí herci, upoutají snad každého. Jediné, co mě ovlivnilo ubrat pátou hvězdu je krátkost filmu. Jelikož tohle bych mohla sledovat klidně další hodinu a dokázala bych si také představit více zápletek a trochu víc propletenější soudní řízení, nic méně i tak, je to top. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že Polsko točí dobré filmy, na to jsem si už zvykl. Že Lincz mě zaujme na první pohled, to mi bylo vcelku jasné. Že z filmu budu ale takhle v šoku, to by mě jen tak nenapadlo. Film vlastně pojednává o pravdivém příběhu, který se v jedné polské vesničce stal. Vypráví o tom, jak ten demokratický systém, který si tu všichni vybojovali má své mouchy a člověk proti některým případům nemůže dělat vůbec nic. Na něco ten středověk přeci jen byl dobrej, co si budeme povídat... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Leszek Lichota byl v roce 2011 nominován na cenu Zlota kaczka pro nejlepší debut v mužské roli. Na stejnou cenu byl snímek nominován také v sedmi dalších kategoriích, a to nejlepší film, nejlepší scénář, nejlepší foto a rovnou čtyřikrát pro nejlepšího herce. (gudlak1)
  • Snímek byl v roce 2011 nominován na cenu Złote Grono, a to v kategorii nejlepší film. (gudlak1)
  • Skutečný zločin, podle kterého je film natočen, byl spáchán 1. července 2005. Obyvatelé polské vesnice Włodowo tehdy umlátili k smrti recidivistu Józefa Ciechanowicze, který je dlouhodobě tyranizoval. Dne 18. prosince 2009 byli viníci vraždy omilostněni prezidentem Lechem Kaczyńskim. (Homerking)

Reklama

Reklama