Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Žena by měla vkročit do místnosti tak jako vy. - Jak to dělám? - Venku je slunečno, jen jemně poprchává. Znáte ten pocit, když zavane teplý vánek přicházející s deštěm? Přesně tak vkročíte do místnosti vy". Tak jako ten příjemný vánek na mě zapůsobil celý film. Jistě, že bych mu vytkla trochu víc sentimentu, předvídatelnost, možná až příliš pomalu plynoucí tempo, ale kdo ví, třeba právě to pomalé tempo se skvělými dialogy bylo to, co zanechalo ve mně ten velmi těžko popsatelný pocit vnitřního uspokojení. 75% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, citově a typy postav vykalkulovaný doják "á la Hallström", přesto tak příjemný, laskavý a krásný. Morganu Freemanovi stačí, aby "tam byl", ani nemusí nic hrát a člověk se hned cítí... nu, příjemně. Tohle slovo totiž zdaleka nejvíc vystihuje tenhle film. Jen si to vemte: máme tu venkov kdesi "na konci světa", dále zahořklého starého spisovatele na vozíčku, co pije z žalu nad smrtí své ženy, dále jsou tu sympatická postarší sousedka se třemi roztomilými holčičkami (tedy jedna z nich je už týnedžerka, co pohrdá svou matkou, než prozří), nechybí ani pejsek, je tu i retardovaný chlapec a to vše na pana zahořklého zapůsobí. Jak asi? Spousta klišé a mouder, tady ale smíchaných způsobem, který mě bavil a který uplynul bez zádrhelů. Rob Reiner zkrátka umí a i z mála dokáže uvařit hodně. ()

Reklama

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddychovlka, jejíž minuty plynou bez povšimnutí. Dramaitcká linka zde téměř neexistuje a ani v tom nevidím problém. Silnější zvraty by jen narušily pohodovou atmosféru snímku. Hlavní hrdina je sympaťák od první scény. Neřekl bych, že to byl úplně záměr, ale s Freemanovým charisma se těžko plave proti proudu. Nemůžu vyčítat ani předvídatelný děj či nějaká ta klišé. Film se totiž nesnaží hrát si na něco víc. Za cíl si dal uvolnit, potěšit a pobavit publikum, což se mu v mém případě podařilo. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale krásný příběh o stárnoucím sympaťákovi, který změní život hned několika lidem a sám zjistí, že upíjet se pomalu k smrti není tou správnou cestou... Bylo mi od začátku jasné, jak to celé musí skončit, ale i tak jsem se neuvěřitelně bavila a nechala se vtáhnout na klidné místo plné fantasie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama