Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

A ještě jeden wtf bonus k Djangovi, jsem nenapravitelný, tentokrát jde o antinostalgický návrat do doby, kdy jsme s klukama, nezkaženi znalostí pojmu „béčkový film“, sledovali na x-tých VHS kopiích s dnes už legendární kvalitou záznamu a legendárním dýchavičným monodabingem akční perly 80. a začátku 90. let. Tento exemplář je ale z roku 2012, je tedy nutno všimnout si některých odlišností. Za prvé: Všechno je to rychlejší, klipovitější a trošku méně přehledné, což ale bude spíš jenom mým problémem, nikoli problémem cílové věkové skupiny. Za druhé: Hlavní hrdina a zvláště tři hlavní záporáci (starý i nový šéf a paní produkční) se mnohem více podobají všedním reálným typům (byť jaksi „exkluzivním“), nejsou to ani monstra či hnusáci, ani načančaní panáci či slizouni, také jim však chybí jakákoli osobitost. Hlavně největší šmejd (nový šéf) a produkční vypadají docela jako typičtí silní úspěšní dneška, jak je známe z reklam proti pocení (kdežto starý šéf je přece jen trochu romantická postava, což je zdůrazněno jeho mafiánským kloboukem). Oproti zmíněným postavám lze u hrdinových protivníků i spolupracovníků v závodě konstatovat stejně směšnou přestylizovanou typologizaci jako za stara (jde o figurky ve hře, z nichž každá má nějaký jakože charakter). U ženských členů posádek (navigátorky) však konstatujeme podobný posun a pročištění jako u postav hlavních, byť jiným směrem: v souladu se svou čistě dekorativní funkcí vypadají v každém okamžiku zcela jako umělohmotné hostesky automobilových závodů či autosalónů, včetně hereckého projevu (a včetně scény, v níž si sekají hlavy a pálí se plamenometem), což se týká zejména té hlavní (partnerka hrdiny). Za třetí: Vedle největšího šmejda jsou ostatní dva záporáci sice taky svině, ale nakonec jakoby klaďasové („férová dohoda“, „respektování pravidel“, „dílo“ a spojenectví s hlavním hrdinou, když se potřebují zbavit hlavního šmejda). Nereflektovaná samozřejmost, s jakou tyto postavy přecházejí z jedné polohy do druhé (zvl. pí produkční: šmejdka – spojenkyně) je zarážející a alarmující, zvláště uvážíme-li, že se šmejdství ukazuje neokázale jen prostou praxí jejich podnikání. Za čtvrté a za nejdůležitější: Velmi kompaktní produkt sestávající ze složek: film pro zábavu – estetika a styl počítačových her – dojem realityšou. Totiž nejen film o realityšou jako byl třeba Arnoldův Runningmann, ale film lákající k realityšou – play the game, watch it. Domnívám se, že i u velmi pokleslých spotřebních produktů filmového průmyslu lze rozlišovat nějakou kvalitu. U produktů, jako jsou hispánské telenovely, to asi nejde. A právě tak na tomto filmu nevidím substrát, na kterém by se takové rozlišení dalo provést. Čistý brak, čisté svinstvo, čistý odpad. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i třetí díl si drží slušnou kvalitu (minimálně audiovizuálního zpracování), což je v branži akčních béček, určených rovnou na DVD, docela rarita. Ano, můžeme se bavit o průměrných hercích nebo prvoplánovému souboji sexy dívek o sedadla navigátorek. Čím ale bude Death Race vždycky bodovat, tak to je reálná akce. Žádné digihrátky, všechno to je čistá kaskadéřina a pyrotechnika. A proto je dobře, že Anderson stále zůstává u série alespoň jako scénarista a producent, ale narozdíl od Resident Evila nepotřebuje armádu trikových programátorů. Navíc sérii prospěl i přesun do pouštních exteriérů. Zkrátka zábavná akční oddychovka na úrovni některých áčkových titulů. 70% PS.: Co kdyby Klaus místo amnestie vyhlásil Death Race? :) ()

Reklama

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

První film série byl ryzí béčko, které nabídlo brutální akci, Stathama a videoklipový střih s kamerou. Dvojka byla ultra levné céčko s bezkrevnou akcí, bez Stathama a otřesnou kamerou se střihem. Trojka je ultra blbé háčko (h.vno) s minimem (zajímavé) akce, opět bez Stathama a tentokrát neexistuje funkční kamera, střih, scénář... Ano je to tady série, která skončila svým prvním dílem a těžící z charismatu nynější "mladé" akční hvězdy Stathama. Hollywood už je na tom špatně, že se snaží dělat filmové série z filmů, které nemají ambice vydržet první díl. Dokola a dokola házet jiné herce pod masku jezdce Frankensteina? Sebrat rezavé automobily a přesouvat je více na východ (Bulharsko, Rumunsko...)? Točit to na levnější kamery a nechat s touto technikou běhat absolutní amatéry? Tímto posílám trojku do odpadních vod a pokud se někdo nezamyslí, tak další rok tu bude Death Race 4 a bude se jezdit na betonovým parkovišti u supermarketu. Nefunkční jako akční film, nefunkční jako post-apo, nefunkční jako béčko a nefunkční jako další díl série. Hodnocení OST: I Pacman měl během hry lepší podkreslení. Odpad 0/10 ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Třetí díl nedělá tomu druhému žádnou ostudu, ale ani výrazně neexceluje. Je to prakticky stejný mustr, který ale pro béčkovou záležitost dobře funguje. Ocenil bych větší koncentraci hlášek, ale přesto musím říct, že všechno v tom filmu drží pohromadě. Škoda občasného zaškobrtnutí v podobě rakety letící rychlostí lenochodí myšlenky nebo snahy o lovestory, jenž v působí jako pěst na oko. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Jasně, že ani Inferno nedosahuje na jedničku, ale je celkem zdárný konkurent druhému dílu a nakonec pro mě příjemným překvapením.  Co film sráží na zem jsou vesměs celkem nudné závody v poušti a kamera, protože je spousta záběrů přes světlo. Další mínus je určitě absence pořádné záporné postavy. Inferno, ale má i pár svých plusů a to hlavně auta, která jsou parádní a nebo herce hlavně Danny Trejo mě bavil. Měl jsem trochu obavy jak si snímek poradí aby navazoval na předešlé filmy, ale konečné rozuzlení mě potěšilo, protože se to celkem podařilo. Film sice občas zpomalí, ale většinou má spád a jede a i když jsem dal 4* s hodně odřenýma ušima přesto to nic nemění na tom, že jsem se bavil. 72% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)
  • Film sa natáčal v Južnej Afrike. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)

Reklama

Reklama