Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (678)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Na Rodrigueze mám už bohužel averzi. V El Mariachim mi připadal ještě jako amatér zapálenej předvést se v co nejlepším světle, jenže on se od té doby v tom svém neumětelství nikam neposunul a jen se opakuje. Já chápu, že dvojka Machety je obrovská nadsázka a jedno velké béčko, u kterého si člověk občas nad něčí bizarní smrtí mlsně olízne ret, jenže jinak je dost nuda dívat se na polorozpadlého Danny Treja jako akčního hrdinu, který už se sotva pohybuje a stejně tak unavuje i ten narychlo sepsaný scénář bez hlavy (hodněkrát doslova) a paty. Ale snad to vesmírná trojka nějak napraví, tam by se laciné triky a kdejaké odkazy na Hvězdné války mohly i líbit (podobně jako v šíleném Turkish Star Wars). A třeba se dozvíme, že je Di Caprio/Gibson Machetův otec .. člověk nikdy neví .. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O pořádný kus extrémnější než jednička, ale stejně dobré. Danny Trejo je zde kouzelný. Role Mačety mu naprosto sedí. Každičké jeho gesto i hláška dovedou vyvolat velký příval smíchu. Minimálně u mě tomu tak bylo. Film je napráskaný skvělými herci v hodně netypických rolích. Kdo by si byl býval představil feťáka Charlie Sheena v roli prezidenta USA? Robert Rodriguez se zde skutečně vyřádil. Příběh je zde samozřejmě totálně blbý, ale zde platí, že čím blbější, tím je to pro film lepší. Ani si nechci představit, kam až se zajde s Mačetou ve vesmíru, jestli ten film tedy myslí skutečně vážně. Absolutně si nedovedu představit, že by to tohle spojení mohlo fungovat. Nejvíce se režisér ovšem vyblbnul na velmi orginálním zabíjení v Mačeta stylu. Absolutně nejvíce se mi líbila scénka z úvodu filmu, kde Trejo jednou rukou chytil nepřítele a druhou zabodnul mačetu do elektřiny. Nechal sebou projít proud a nepřítele zabil. Sám se lehce oklepal a pokračoval. Samozřejmě je těch scének mnohem více. Na plný počet to úplně není, ale blíží se mu to. Opět 4*. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten Rodrigéz musí mít fuckt brutální játro! Přechlastat totiž Sádrového Mela do stavu, aby se upsal do takové idiotské ba až dementní kokotiny, navíc po boku vyhlášených hereckých es jako hispánský mukl s rozoraným xichtem či odporná transka Lejdybůůbůů, to chtělo minimálně koma z Kaktusovice. K tomu všemu mu to agáve prohnané trubkama evidentně sežralo i ty zbytky soudnosti, lehkosti a kůl scenáristického talentu, které ještě z posledních sil vypotil v první Mačetě. V Mačetě druhé pouze předvedl, jak se dá i s vyhlášenými herci a bývalým nesporným talentem na režisérské židli natočit dokonale přiblblý bliják, určený výhradně pro mentálně postižené fanoušky Špiónovic paznehtů. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O chlp slabšie ako jednotka a hlavný dôvod je ten, že Rodriguezovy už dochádzajú nápady. Napriek tomu aj keď Robert Rodriguez kopíruje sám seba, je to stále prča. Podobne ako v prvej Mačete, tak aj tu zložil veľmi zaujímavú hereckú zostavu, ktorá ťahá celý film (Charlie Sheen s prehľadom kraľuje). Machete zabíja je len dvojitá akčná nálož, ktorá ponúka viac krvi, nábojov, výstrihov a Mačetové tvítovanie, ale s tých známych ksichtov sa dalo vyťažiť ešte viac. Inak záver filmu dobrý a na Machete Kills Again... In Space! sa rozhodne teším. 60% - 3* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hrozně blbé, ale (zase) bohužel ne tím vtipným způsobem. Tím pádem ještě horší než první díl, při němž jsem se párkrát zasmál. Tentokrát všechny plusové body obstaral Mel Gibson (fandící Star Wars), jinak vážně hrozná nuda / nudná hrůza. A třetí díl bude s největší pravděpodobností totéž, jen se světelnými mačetami, klony... atd. No nic. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasledujú po nich ešte dve scény. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně, kdy Chameleon (Lady Gaga) pronásleduje Mačetu (Danny Trejo), je vidět rozbité čelní sklo na její dodávce. Po nárazu a následném letu vzduchem ale žádné poškození zpozorovat nelze. (Lumberjack)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama