Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (678)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi lidi, kteří prvnímu dílu dali plný počet a nestydí se za to. Fakt ne. A proto jsem se na tohle pokračování těšil, nicméně musím říct, že jsem mírně zklamán. Machete Kills totiž působí jako mix absurdnosti a normálnosti, kterou Rodriguez nevěděl, jak namíchat. Je to jako by někdo vařil polévku a v polovině si řekl, že bude kreativní, tak tam dá vše, co mu přijde pod ruku, jenže v poslední minutě jako by "přepnul" a chce zase vařit normální polévku. No, jenže zkuste vařit normální jídlo s takovými potravinami. Takhle mi tenhle film místy přišel - nevyrovnaný. A místy nevyužitý potenciál. Škoda, tohle mohla být ještě zajímavá jízda (vzhledem k tomu, že v kině tento film doslova propadl, tak bych nedoufal, že někdo v blízké budoucnosti pošle pana Macheteho do vesmíru, jak bylo plánováno) a mělo to náběh na kultovní trilogii. 70 %. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu se bohužel nikam moc nepokročilo, jen je všeho víc víc víc. Většina vtipů je bohužel založená na tom co Machete "nedělá", jinak jde spíše o akční road movie se slušným počtem cameí. Ovšem příslib posledního dílu strká vlastně celý film do kapsy, protože ultimátní světelná mačeta f..k! ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavné, ale velmi laciné a občas až moc blbé, nelogické a přehnané. A na Rodriguezovy poměry překvapivě ne moc dobře natočené - to se týká hlavně akčních scén, které jsou někdy skoro až amatérské (těžko říct, zda to byl záměr). Možná to měla být už regulérní parodie (asi jako kdyby legendární trio ZAZ točilo "R" filmy), nicméně to spíš připomíná produkty studia Asylum (což jsou ale svým způsobem také parodie). Jakousi pochybnou radost mi udělali jen Carlos Estevez v roli amerického prezidenta, Mel Gibson stylizovaný do typického bondovského padoucha a nahá řiť Alexy Vegy. ;) Jako celek je ten film v zásadě jen jedno velké WTF, které navíc bez případné trojky vlastně ani nemá cenu sledovat (nechci spoilerovat). Zkrátka to asi radši mělo zůstat jen u prvního dílu - ten sice taky nebyl nic extra, ale svoje "ambice" naplnil hodně slušně (a měl rovnou čtyři dobré záporáky!). Rodriguezova aktuální forma je bohužel hodně bídná (jestli natočí ještě jeden díl SPY KIDS, tak u mě asi definitivně skončil). Snad se ještě někdy vzchopí a natočí zase něco pořádného... 40 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY ZNÁŠ MEXIKO. SAKRA, VŽDYŤ TY JSI MEXIKO. CHCI, ABY SES VYDAL NA JIH, NAŠEL MENDEZE A PROSTĚ ZJISTIL, JAK SE VĚCI MAJÍ. A JESTLI SE UKÁŽE, ŽE MLUVÍ PRAVDU, ABYS HO ZABIL.…“ /// Jestli mě u jedničky sralo, že se brala moc vážně, tak TO TADY KURVA FAKT NEHROZÍ! Robert dokonce pochopil, že sázet na Trejovo herectví je píčovina, páč Danny nejlíp hraje, když visí, když plive, nebo když máchá MAČETOU! Tohle je totiž úchylná zábava srovnatelná s japonskejma splatterama, což může bejt pro někoho špatná zpráva. Ale já tomu fandím! Krásný holky maj jepičí život, když je někdo ve špatnej čas na špatným místě, tak prostě chcípne (s hláškou v uchu), Machete zdrhá vrtulníkem, motorovým člunem, pěšky s padouchem na vozíku (invalidním) a kreje se před salvou z koz i z ptáka. Ze všech zúčastněnejch je cejtit zápal pro věc a pro tu prdel zároveň. Možná proto, že MACHETE nežertuje a má všechny rád! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toužím po ,,švýcaráku“ s mačetama (nebo radši něco hi-tech?). 2.) Celej život mám dojem, že Banderas (Antonio blbče!) je převlečená Lady Gaga. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tento film si asi neklade žádné vysoké cíle, snad jen pobavit diváka. S politováním musím říci, že se to, alespoň u mne, nepovedlo. Sexistická akční slátanina, natočená jako akční béčko, s lacinými triky a slabomyslnými dialogy. Jedničce, která pobavila, nesahá ani po kotníky. Komu se první díl líbil, druhý nedoporučuji, aby si člověk nezkazil dojem. Vesmírná trojka bude bez pochyby úplným krokem do tmy. 15% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasledujú po nich ešte dve scény. (Johnny.ARN)
  • Voz (Mel Gibson) během filmu prohlásí, že je velký fanoušek Hvězdných válek, také lze zahlédnout několik odkazů na tuto filmovou sérii. Např. Vozův speeder, zamaskovaní popáleného "záporáka", zalití jednoho z hlavních hrdinů do karbonitu, dokonce i některá okna ve Vozově raketoplánu připomínají okna z kajuty císaře na Hvězdě smrti. (KillHurt)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama