Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Diskuze

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

Hekman

čo ja mám na starosti nechaj na mňa ... 

a inak králika som dávno nemal, môžeš mi kludne pripraviť dajakého na víne 

prílohu si ešte rozmyslím, ale v prípade minimalizmu by kludne stačila aj tarhona 

na příspěvěk reagoval Hekman

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ostáva ti dúfať, že to nedovolia autorské práva, resp. ich vlastník. Napríklad stačí, aby nedovolil aby vo filme zaznela jediná skladba a je vymaľované, film nebude, pretože kto by točil film o Jacksonovi bez jeho piesní, no že?

Inak som si teraz spomenul, že práva na katalóg Beatles vlastnil Michael Jackson. Ako som narýchlo zagúglil a ak som tomu správne porozumel, tak sú od 2016-teho späť u Sony. A pokukuje po nich McCartney. (to len tak na okraj)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

runner85

No, ak niekto, tak asi fakt iba Michael Jackson... len chcem vidieť toho herca. :-) Už Malek musel pri Freddiem siahnuť po štylizácii na úkor presnosti, Jackson je asi ešte väčšia výzva.

No, ale vieme, ako filmový priemysel funguje, takže nebudeme tu musieť dlho teoretizovať. Do jari máme ohlásené minimálne 2-3 projekty v mega-produkciách. Predpokladám toho Jacksona, Bowieho a možno Lennona, ten by bol ostatne aktuálnejší, než sa možno na prvý pohľad zdá... ;)

na příspěvěk reagoval Lacike

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Tak chudák Freddie sa svojim odchodom trafil do doby, o tom žiadna. :-) Ale samozrejme nebyť toho čara, ktoré táto kapela mala vždy, tak by tá spomínaná mediálna masáž, akokoľvek intenzívna, nemala na čom stavať.

Im sa okrem toho darilo triafať po väčšinu kariéry (spomínal som ti do pošty): Highlander bol úspech, ktorý už vtedy početné rady fanúšikov iba rozšíril. Možno hlavne u nás, vo Východnom bloku, čo následne (tiež u nás) znásobil neopakovateľný koncert Queen v Budapesti a sprievodný film, ktorý myslím dokonca bežal aj v našich kinách. Západ aj Východ Queen milovali a krátko na to, ako padla opona a trh sa otvoril tak prišla Freddieho smrť, ktorá ich definitívne postavila na piedestál.

A keď sa budeme baviť o tvorbe, máloktorá kapela (hoci za cenu nie jedného prešľapu) dokázala počas svojej tvorby rozvinúť register výrazov tak, ako oni. Od hard rocku cez dobre nie art-rock (originálny, operný) po pop až disko... každý si niečo nájde a nad tým je Freddieho hlas, Mayova gitara a Deaconova poľahky rozpoznateľná basa a Taylor tiež nebol hocijaký bubeník.

Je to skrátka súčet mnohých faktorov, vďaka ktorým tá mediálna masáž (vrátane tribute To Freddie Mercury koncertu, kde sa na pódiu vystriedal skoro "každý") padla na úrodnú pôdu.

A tu je výsledok. :)

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama