Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tieto kecy chcete viesť?“ Mne sa to vlastne dosť páčilo, ale neviem prečo a mám podozrenie, že mnohé veci, ak nie väčšinu, som nepochopil. Výborne chladná, neosobná atmosféra, celkom zaujímavé postavy (samozrejme v čele so strašidelne nekompromisným Philipeom Seymoureom Hoffmanom). Zaujímavá realistická alternatíva k špionážnym hi-tech trilerom (clancyovky, Mission: Impossible, 007). Takto nejako to vyzerá v skutočnosti. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Nemůžu si pomoc, ale čekal jsem napínavou investigativní pecku z prostředí zamlženého Hamburku, ale bohužel očekávání zůstala těžce nenaplněna. Bylo to pomalé, místy nudné a hlavně se špatným koncem. Hoffman je jedinej, kdo tento film pozvedl na snesitelnou průměrnou úroveň kriminálních filmů. Škoda, doufal jsem ve víc. 60% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Občasná shovívavost může zachránit víc životů než militantní důslednost. V zásadě bych tady mohl opakovat, co jsem napsal u Baader Meinhof Komplex, tedy že tzv. "válka proti terorismu" je nesmysl. Válka nekouká kam uhodí. "To make world a safer place" vs. co zaplní tu černou díru, co zůstane... Vynikající dialogy a herecké výkony. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE JEDNOTKA MÁ ZA ÚKOL VYBUDOVAT INFORMAČNÍ ZDROJE UVNITŘ NĚMECKÉ ISLÁMSKÉ KOMUNITY.…" /// Nevtíravě realisticky podaná a zajímavě obsazená špiónská podívaná, na téma - džihádisti mezi námi (Evropany), ve který je největším nervákem čekačka na podpis. Drama, se zaměřením na práci utajenejch bojovníků za bezpečnější svět, bez akčních (či jakýchkoliv) metod J.Bourna, u kterýho zvlhnou spíš Carrérovi příznivci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal John le Carré, číst nebudu. 2.) Zjistím, proč to Philip Seymour Hoffman (zřejmě) předčasně zabalil. 3.) Thx za titule ,,DENERICK“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

A Most Wanted Man je presne tým filmom, akým Tinker, Taylor , Soldier , Spy mal byť, ale nebol. Asi preto, že nemal (opäť) excelentého Corbijna a Hoffmana. Toho som ako herca skutočne nemusel, ale (aj keď to znie trochu morbídne) odišiel na vrchole, pretože tu nehral, tu tou postavou BOL! O čo je príbeh menej dynamický, o to je viac prepracovaný a inteligentný. Takto sa to má robiť bez klišé, zbytočných efektov, ktoré slúžia len pre efekt. Mne tento divácky menej prístupný štýl vyhovoval a bol som (teda stále som:) nadšený. Nemenej podstatná je aj ideologická alebo filozofická rovina, ktorá film sprevádza, myslím, že tematicky bude film s pribúdajúcimi rokmi stále aktuálnejší (bohužiaľ). Pre mňa bez debaty jeden z top 3 filmov roka 2014.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama