Reklama

Reklama

Báječný hotel Marigold

  • Slovensko Báječný hotel Marigold (více)
Trailer 1

Evelynin muž zemřel poměrně nedávno na infarkt. Evelyn mluví se synem o tom, že je nutné prodat dům a splatit otcovy dluhy, nechce k synovi na dožití. Graham nesnáší večírky a je pozván na rozlučkovou party za zesnulého soudce. Graham z večírku odejde s tím, že přišel jeho den. Douglas a Jean kupují nový dům, při tom se pohádají. Norman má rande naslepo s Judith. Ona lhala o svém věku, on také – jemu je ale hodně přes šedesát, zatímco jí zhruba čtyřicet. Madge se pohádá se synem a odjíždí – hledá muže a neustálé hlídání vnoučat jí v tom brání. Muriel se v nemocnici odmítá nechat ošetřit od černošského lékaře. Sestra jí přivede lékaře indické národnosti. Muriel potřebuje novou kyčel. Lékař jí nabídne možnost operace v Indii v rámci pilotního programu péče – v Anglii by musela na operaci čekat i déle než půl roku. Muriel je naštvaná, že musí do Indie, nemá ráda Indy ani jiné menšiny. A tihle všichni odlétají do Indie. Po cestě se seznámí. Návazný let do Djaipuru je ale zrušen, tak hledají na letišti autobus a chtějí se dostat na místo určení sami. Po příjezdu do hotelu Marigold nic nevypadá tak jako na letáku. Hotel je, mírně řečeno, lehce zanedbaný. V některých pokojích jsou dokonce ptáci, chybí dveře, telefony nefungují. Majitel je ale na hotel nicméně patřičně pyšný. Zvláštní pobyt pro tuto poněkud nesourodou společnost začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (347)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úžasný hotel Marigold chcel ponúknuť zrejme vyzretejšiu mozaiku viacerých starších ľudí, ktorí môžu rozdávať rozumy vďaka skúsenostiam kade chodia. Bohužiaľ Madden ponúka, ako sa dalo na mainstreamový snímok čakať, akúsi všehochuť, od úplnej naivity, cez priemer až po situácie, ktoré sa blížia tomu, ako mal film vyzerať. Kazí to najmä Patelova línia, pretože sme v Indii a všetci videli Milionára z chatrče a tak mu nájdeme niekoho, kto sa podobá na Latiku a vymyslíme najjednoduchší etno-motív nepochopenia synovej lásky k dievčaťu zo strany matky. Niečo podobné už riešil Semir v Kobre ohľadom nejakej svojej rodiny a tam to pôsobilo dokonca uveriteľnejšie. Staršie postavy sú na tom so scenárom lepšie, lenže aj tu tie životné múdra hovorí voice-over, pretože nie každému by mohli vyplynúť priamo z interakcie postáv. Takže ako pohodová zábava s exotickou príchuťou a nejakým tým životným múdrom Marigold obstojí, lenže vzhľadom na renomé režiséra a najlahôdkovejšie obsadenie, aké si viete predstaviť (myslené výborní zrelí herci, nie iba superstars) je to minimálne mierne sklamanie. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Já to vidím tak - dva producent neměli do čeho píchnout a tak je napadlo natočit film obsazený hvězdami v důchodovém věku. Podobné projekty už tu byly ve Francii - Et si on vivait tous ensemble? (česky Co kdybychom žili společně?), proč to nezkusit v koprodukci s nějakou exotickou zemí (asi nižší provozní náklady?) Vybrali předlohu autorky Deborah Moggach (Pýcha a předsudek) s nadějí, že na tom trhnou dobré prachy ... Zdám se vám krutá? Podívejte se a posuďte sami. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, oku lahodný, úsměvný příběh, který mě chytil více, než jsem čekal. Nebudu popírat, že tu jsou klišé. Ale pokud dokážou být odvedena tak, že mi absolutně nevadí, jsem rád. Ono přiznejme si to, happy endy mají rádi všichni. Čekal jsem ovšem víc na poli hereckých výkonů a myslím, že scénář tu tak skvělému obsazení nedává příliš prostoru a příběhy občas špatně zapadají pohromadě a taková Maggie Smith s jejím příběhem mi pak přišla vyloženě vylučovaná. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Dala jsem na radu ,,vždy citlivého Verbala", film jsem zhlédla a jak předpovídal, jsem nadšená !!!. Jelikož se dvakrát otočím v posteli, budu řešit stejný problém jako povedená sestava hlavních aktérů - jak se vyrovnat se stářím, když jste pro ty mladší jen ,,odpad". Co mě škodolibě uspokojuje je, že za nedlouho budou ,,odpadem" též i oni. Může se filmu vytýkat, že se jedná o jednoduchý námět a vše je stavěno na výkonech osvědčených hvězd. Ale bez skvělého scénáře, pohasnou všechny hvězdy světa a nebo mají o čem hrát jako v tomto případě. dopsáno 5.1.2014 viděno s českým dabingem, mužské role nadabovány přímo katastrofálně, film to dokonale poškozuje! ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jako lákadlo do Indie to funguje skvěle, ze spousty barev až oči přechází. Navíc bych si zde dokázal představit onen "4. rozměr" vůní a pachů. S přídomkem důchodcovská Láska nebeská bych byl opatrnější, příběh má svá hladivá, veselá i dojemná místa, ale z celku vylézají klišé a předvídatelnost. 7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Bill Nighy a Penelope Wilton ztvárnili manželský pár už dříve, a to ve filmu Soumrak mrtvých (2004). (R´Hell)
  • Názov filmu sa objaví v desiatej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama